Faktycznie - działa.
Aczkowiek będąc upierdliwym stwierdzam, że brakuje mi jeszcze nazwy usera, którego wypowiedź cytuję.
Obrazowo mówiąc wolałbym takie cytowanie:
Faktycznie - działa.
Aczkowiek będąc upierdliwym stwierdzam, że brakuje mi jeszcze nazwy usera, którego wypowiedź cytuję.
Obrazowo mówiąc wolałbym takie cytowanie:
Przy obecnie zastosowanym modzie prawdopodobnie nie jest to możliwe, w intenrecie czytałem, że nie da się wyciągnąć nazwy autora posta.
Ale prawdopodobnie byłoby to możliwe, gdyby przycisk cytowania selektywnego był przy każdym poście. Wtedy każdemu przyciskowi odpowiadałby autor posta. Tak, jak jest to w phpBB2 by Przemo (tak w ogóle to jak długo jeszcze można czekać na phpBB3 by Przemo ??) i było na forum dobrych wersja phpBB2.
Przejrzenie własnych postów:
U mnie też ten sam błąd, może to ma związek z dzisiejszym rekordowym obciążeniem forum.
taki blad mi wyskakuje, gdy chce cokolwiek wyslac - niewazne czy PW, czy posta
Czy mógłbyś mi napisać pełną treść takiego posta na PW albo na maila: tja@xenium.pl? Bo prawdopodobnie używasz znaków zabronionych
to juz wiem co - ‘insert’ byl na poczatku wiersza poniewaz skopiowane z .pdf
dzieki
Giełda: Mimo wszystko dodałbym kropki na końcu w opisach działów, tak jak to jest w innych forach. Małe, a razi ;).
Dzięki, poprawione
Takie działy jak sieci komputerowe czy webmstering raczej nie mają zbyt wiele wspólnego z oprogramowaniem (nawet szeroko pojętym). Język HTML i CSS nie jest w końcu zaliczany do języków programowania tylko opisu (choć języki takie jak PHP czy nawet JavaScript są już językami programowania). A jeżli chodzi o sieci, większość tematów w tym dziale odnosi się do sprzętu sieciowego (np. routery, modemy, okablowanie) lub innych kwestii czysto technicznych. Skoro więc wydzieliliście dział “hardware”, wypadałoby też wydzielić pozostałe działy niesoftware’owe.
Ponadto nadal wiele osób się myli i w dziale “Problemy”, który jak wiadomo dostyczy tylko problemów z software’em (nadkategoria “szeroko pojęte oprogramowanie” oraz opis działu) zadaje pytania z nim nie związane. Kilka przykładów:
viewtopic.php?f=2&t=328761 (problem sieciowy)
viewtopic.php?f=2&t=328991 (autor w ogóle nie może uruchomić systemu i to po czyszczeniu kompa, więc na 99% nie jest to wina programów -> hardware)
viewtopic.php?f=2&t=328978 (problem ze sprzętem lub sterownikami - mikrofon)
viewtopic.php?f=2&t=328973 (jak wyżej - głośniki)
viewtopic.php?f=2&t=328947 (znikający dysk - o ile to nie wirus, to znów problem sprzętowy)
Czy tak trudno zmienić więc tytuł tego działu na “Problemy z oprogramowaniem” ? Te tematy zazwyczaj tworzone są przez nowych użytkowników, którzy jeszcze nie orientują się, gdzie powinien być poprawnie umieszczony temat.
Ponadto dział “Giełda” (tyle było mówione że tego nie będzie a jednak się zjawiło - mam nadzieję, że moderatorzy będą usuwać nieaktualne oferty bo zrobi się bałagan) mógłby być na samym dole, przed tylko śmietnikiem.
– Dodane 19.05.2009 (Wt) 14:43 –
Ten problem był już zgłaszany, potem zmieniono pliki językowe i zniknął, jednak teraz istnieje nadal.
Jak wiadomo, w regulaminie jest zapis:
Tymczasem FAQ nie jest w pełni przetłumaczone. Przetłumaczone sa tylko rozdziały: Problemy z logowaniem i rejestracją, Preferencje i ustawienia użytkowników, Problemy z pisaniem, Spawy phpBB3. Pozostałe nie. Tymczasem każdy użytkownik forum musi się zapoznać z całym FAQ - tak więc jeśli ktoś nie zna języka angielskiego, teoretycznie nie może korzystać z forum.
– Dodane 29.05.2009 (Pt) 22:48 –
Z tagu
zniknęła nazwa forum,teraz jest tylo “Zobacz dział” i jego tytuł.
i dobrze że zniknął bo teraz łatwiej operować na wielu zakładkach z forum (zawsze mam w każdym oknie opery przy przeglądaniu forum po nawet 10kart z topicami )
@w analogicznym czasie błąd 503 i niewczytywane obrazki.
A u mnie przez ponad godzine nie działał ani vortal ani forum.Po prostu w ogóle nie chciała się strona wczytać.
Owszem - z rana, a następnie koło godziny 15-16 były problemy w dostępności naszych serwisów. Obecnie już wszystko powinno być w porządku.
Gdy próbuje oznaczyć fora jako przeczytane otrzymuje taki błąd
Czyszczenie ciasteczek i pamięci nie pomaga to samo jest na Firefox 3.0.10 i IE8
Ma ktoś tak jeszcze czy to tylko u mnie?
Potwierdzam, u mnie to samo.
@up: w tym wypadku problem istnieje po stronie serwera, nie klienta.
Też zgłaszam problem z “zaznacz jako przeczytane”, tylko że mi pojawią się taki błąd…
Windows Vista, Firefox 3.0.10…
Dzięki za zgłoszenie Błąd naprawiony.
To się nazywa szybka reakcja =D>
Teraz wszystko ok