Bynajmniej nie, ten sam błąd wywala przy próbie odczytania posta ignorowanego usera.
Na SB od kilku godzin “Nie ma nowych wiadomości”.
A ja już zaczynałem myśleć że mi coś się pochrzaniło.Potwierdzam.
ajax chat ma parę błędów
Jakich?
m.in tekst brak wiadomości, sypanie błędami przy chwilowym braku połączenia z bazą danych
O tym wszyscy wiemy.
Na razie zauważono tyle, że po wyczyszczeniu SB-ka z postów błędów jest mniej.
Shoutbox z natury jest pierwszą rzeczą, która w przypadku nawet drobnej awarii przestaje działać. Jest to spowodowane tym, że sam shoutbox nie może być cachowany i wyniki dostajecie “na żywo”. Awaryjność shoutboksa jest kosztem tego, że działa on praktycznie non-stop nawet u użytkowników, którzy po prostu mają otwartą stronę główną forum.
A czy nie można by było przywrócić takiego SB, jaki był za czasów phpBB2? Tamten co prawda trzeba było odświeżać przyciskiem Wyślij, ale przynajmniej nie sypał błędami.
Swoją drogą to jest taka strona, chyba www.mibbit.com, gdzie jest klient IRC na AJAX-ie i on jakoś nie sypie błędami. A działa prawdopodobnie w podobny sposób.
nie wiem czmeu ale nie zlicza mi posty
Posty naliczane są tylko w dziale:
Szeroko pojęte oprogramowanie
“W tej chwili nie możesz użyć wyszukiwarki. Spróbuj ponownie za chwilę.”
Działają za to wyszukiwarki “działowe” nad listą tematów. Ale Zaawansowane wyszukiwanie już nie.
Już jest ok.
Wrócił błąd.
Potwierdzam. Nieraz kiedy chcę zobaczyć swoje posty to nie mogę bo wyskakuje wiadomość:
W tej chwili nie możesz użyć wyszukiwarki. Spróbuj ponownie za chwilę.
Tak jest bardzo często - po prostu serwery nie wyrabiają…
Czy nie mógłby ktoś napisać na pierwszej stronie tego tematu “Prosimy nie zgłaszać problemów związanych z shoutboksem”?
O tym wszyscy doskonale wiemy. Administracja pewnie też.
A ja jestem ciekaw czy nasza Droga Administracja przynajmniej próbuje to naprawić. Bo jak na razie nic nie wskazuje na to aby Administracja starała się wyeliminować ten problem.
Pisali kiedyś że próbują. Ale to nie jest takie proste, bo shoutbox jest aktualizowany dynamicznie i jest to że tak powiem najbardziej wrażliwy element forum.
jeśli chodzi o SB , najlepszym rozwiązaniem było by zmiana na inny
Już proponowałem przywrócenie shoutboksa z phpBB2 (odświeżanego przez kliknięcie wyślij).Nie spotkało isę to z żadnym odezwem administracji.