tylko po co o tym pisać???
Bo prawdopodobnie się ona powtarzała (była zgłoszona też przez kogoś w temacie dot. problemów z vortalem i chyba też na SB).
Tak więc naprawiono błędy poprzez wprowadzenie nowego buidu (swoją drogą to czy vortal się kompiluje? raczej nie - a build to kompilacja) , który również zawiera błędy. Nie działa bowiem rubryka “ostatnio na forum”.
Nie dziwię się zatem tym, którzy utożsamiają dobreprogramy z Microsoftem (oczywiście wiem że to bzdura). I coś czuję że temat “czy dobreprogramy to macka majkrosoftu” (pisownia oryginalna tytułu tematu sprzed jakichś 2 lat) niedługo wróci.
Edit:
Przed chwilą pojawił się na forum błąd serwera 500 i rubryka “ostatnio na forum” wróciła. Co za szybka reakcja
Dobreprogramy się kompilują Więc są po prostu nowe buildy Cały czas pracujemy nad rozwiązaniem problemu z blokiem “ostatnio na forum”. Niemniej jednak proszę zgłaszać błędy dot. aplikacji vortalu w wydzielonym do tego wątku.
Ależ ten błąd występuje na forum A poinformowałem o tym niejako przy okazji, normalnie o tym bym nie pisał wiedząc że błędy 500 są spowodowane kompilacjami nowych buildów vortalu
Od wczoraj nie działa shoutbox. Chyba trzeba go zresetować
Godzina 20 kilkakrotnie wyskuje błąd strony 500
Ale już w postaci dużo bardziej estetycznej. A więc należy liczyć się z tym, że będzie jeszcze się powtarzać
mozna by zapytac po co byly betatesty ?? skoro mamy teraz az takie problemy ;/
Można rzec, że zamiast niestabilnego Vortalu mamy niestabilne forum. :twisted:
Mamy “niestabilny” (w rzeczywistości zupełnie stabilny, ale przerywający) i portal i forum. Bo wszystko kompiluje się jednocześnie.
Czasami po napisaniu posta, po kliknięciu “Wyślij” post nie zostaje wysłany, tylko pojawia się puste okno edycji wiadomości - sytuacja ta przytrafia mi się już któryś raz. Dobrze, że w przeglądarce działa “Wstecz” i tekst, który napisałem mogę odzyskać. Podobnie jest gdy edytuję wcześniej napisany post - po kliknięciu “wyślij” w oknie edycji powraca (nie zawsze) tekst w wersji sprzed edycji. Sytuacja zaobserwowana na 2 komputerach.
Ogólnie rzecz ujmując,poruszanie się po forum jest obecnie tragiczne(ciągłe kłopoty z wchodzeniem jak nie na stronę główną to w poszczególne linki na forum).
Częsty brak linków w oknie Ostatnio na forum,a przy próbie wejścia z okna głównego vortalu z zakładki Forum ,albo bład
Service Unavailable
HTTP Error 503. The service is unavailable.
lub nie udaje się wejść wcale.
Mam ten błąd przy wysyłaniu posta, ale przy odświeżeniu strony post zostaje wysłany.
Dwa razy w ciągu 15 minut mam taki błąd. A po odświeżeniu strona wygląda tak:
I forum coś ostatnio muli niemiłosiernie, a w ostatnich dniach miałem parę razy:
dragonn , nie jesteś odosobniony z tymi problemami. Dziś na całe szczęście nie oglądałem tej “piękniej zieleni” ale jak najbardziej dwa pierwsze błędy goszczą dziś u mnie wyjątkowo często.
Też mam błędy 500 i 503
Opcja w “szybkiej odpowiedzi” - zacytuj zaznaczenie nie działa poprawnie. Zamiast cytować zaznaczony tekst przenosi na stronę główną forum.
Test.
Pod Operą jest wszystko OK.