Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Po kliknięciu na “wyślij” bardzo często mam taki efekt:

125474300217.jpg

Najczęściej dzieje się tak gdy pisze post dłużej niż 0,5 - 1 minutę, przy krótkiej edycji ten problem nie występuje, muszę nacisnąć w przeglądarce “Wstecz” i następnie znów “Wyślij”

Nie wiem co się dzieje, ale od pewnego czasu forum pracuje strasznie wolno. Klikam na temat i otwiera się dobre parę minut ( w niektórych przypadkach). Potem pracuje normalnie przez jakiś czas i znowu mam “żółwia”. Nie jest to na pewno kwestia łącza, gdyż w jednym przypadku mam firmowe łącze 2 Mbit a w drugim domowe 12 Mbit

Ja na neo 1mb mam to samo, jak wyżej.

Dodatkowo wywaliło :

Też mam internet 1mbit i też mam to, co MarS.

Dodatkowo ostatnio zdarzało się, po szybkim uruchomieniu forum po prostu:

Nie można znaleźć strony forum.dobreprogramy.pl

Z google, wp, gmail.com, onet tak nie ma, ale z forum niestety tak :frowning:

Dodane 18.10.2009 (N) 18:08

Od razu dodaje:

Od godziny ok. 16:47 do 17:45 pokazywał się (tylko) taki komunikat: The service is unavailable.

Ok. 18:00 udało się zalogować, ale gdy chciałem wejść w ten wątek - to samo. Musiałem cofnąć, odświeżyć i wejść ponownie.

Nie wiem, czy tylko ja mam taki błąd: beztytuumm.th.png (podkreśliłem na czerwono).

Jak widać na screenie:

1. Tytuł tematu zawiera dopisek Re:, którego nie ma normalnie i nie powinno być (tak jakby tytuł tematu = tytuł odpowiedzi).

2. Autor tematu = autor odpowiedzi, co jest oczywiście źle (co widać np. po dacie rejestracji i ilości napisanych postów). Jednak jak kliknie się na nick autora tematu, to przechodzi do użytkownika o nicku fedrix9228.

Jakby ktoś chciał podaję link do tego tematu: sam-czy-usluga-t360017.html

U mnie też tak jest.

Coś dziwnego dzieje się z opcją łączenia postów:

post2345595.html#p2345595

Tutaj zapisał datę chyba w systemie amerykańskim (bo brytyjski to nie jest), z tym że miesiąc jest oczywiście po polsku.

Dodane 28.10.2009 (Śr) 20:52

A tutaj zademonstruję i tym samym sprawdzę, czy nadal jest z tym problem :slight_smile:

Dodane 28.10.2009 (Śr) 20:55

Nie, już jest ok :slight_smile: Ale widziałem na forum też inne przypadki dziwnego działania tej funkcji, np. “Dodano mniej niż minutę temu”. Tak chyba nie powinno być, gdyż nawet jeśli ktoś wyśle dopisek mniej niż minutę po wysłaniu początku posta, po jakimś czasie przestanie być to “mniej niż minuta”. Treść posta jednak przecież się nie zmieni. Ale ten dopisek (mam na myśli nie ten który teraz redaguję tylko poprzedni) został wysłany mniej niż minutę po wysłaniu posta głównego, a data jest normalna.

Chyba już to było…

"General Error

SQL ERROR [mysqli]

User dp-forum already has more than ‘max_user_connections’ active connections [1203]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists."

Dziś wielokrotnie się to pojawia :slight_smile:

blad.jpeg

Pozdrawiam!

A mi się to pojawiło, po czym na jakiś czas w ogóle siadł internet. Łącze - Orange Freedom, strefa numeracyjna 42 (łódzka). Myślę, że to może mieć związek.

Też mam Orange Freedom (ale nie w Łodzi), ale net nie padł :slight_smile:

Shoutbox przestał działać już ponad 5 godziny temu,

nić nie wyświetla.

To żadna nowość :slight_smile:

Pozdrawiam!

Kolejna awaria shooutbox na forum ;].

Normalne

Temat dotyczy: “Zgłoszenia błędów na nowym forum” a wy sobie dyskutujecie o SB, przecież problem z SB jest wałkowany od dawna, dajcie se spokój…

Przed chwilą zauważyłem takie coś:

zrzut_001.jpeg

A że to nie jest raczej normalne, dlatego zgłaszam błąd :slight_smile:

Pozdrawiam!

Złe uruchomienie strony:

*

Oprogramowanie

Wasze oferty związane z oprogramowaniem.

Poddziały: Kupię, Sprzedam, Zamienię

18 Wątki

40 Posty

Ostatni post przez favor Zobacz najnowszy post

03.12.2009 (Cz) 14:19

*

Gry

Wasze oferty związane z grami.

39 Wątki

66 Posty

Ostatni post przez foreste Zobacz najnowszy post

28.11.2009 (So) 18:06

*

Telefony i PDA

Wszystkie oferty związane z telefonami oraz urządzeniami PDA.

39 Wątki

81 Posty

Ostatni post przez kasko87 Zobacz najnowszy post

05.12.2009 (So) 11:09

*

Inne

Oferty pozostałego sprzętu elektronicznego.

9 Wątki

12 Posty

Ostatni post przez wuuhacz Zobacz najnowszy post

03.12.2009 (Cz) 22:46

*

Inne

Wątki

Ostatni post

*

Na luzie :slight_smile:

Czyli co kto lubi …

23812 Wątki

247914 Posty

Ostatni post przez Pablo55 Zobacz najnowszy post

05.12.2009 (So) 21:05

*

Telefonia komórkowa

Wszelkie kwestie związane z telefonami komórkowymi.

12148 Wątki

70152 Posty

Ostatni post przez Zbych1 Zobacz najnowszy post

05.12.2009 (So) 21:16

Sam tekst był (bez tła itd)

trubul.as999 , bywa :roll: Nic strasznego :?

Nie jestem pewien czy uznać to za błąd ale dostałem na maila powiadomienie o odpowiedzi w wątku, którego nie obserwuję i nigdy nie obserwowałem. Dla pewności sprawdziłem i na dole strony jest obserwuj, gdybym obserwował to powinno być przestań obserwować. Podejrzewam, że jedyną przyczyną takiego powiadomienia może być to, że ktoś założył wątek o identycznym tytule, który kiedyś obserwowałem, dlatego jest to moim zdaniem taki mały błąd :slight_smile:

Jeszcze inna sprawa, to że dostaję czasami powiadomienia o nowych postach do jednego wątku, lecz żadne nowe posty się nie pojawiają. Podejrzewam, że ktoś mógł usunął już post ale to się zdarzało wielokrotnie w jednym wątku i czasami przez kilka dni pod rząd, więc wykluczam tą opcję :slight_smile:

Pozdrawiam!