Dzisiaj cały dzień nie działał shoutbox. Czy jego zresetowanie to dla administracji taki wielki problem?
Jaki cały dzień, od wczorajszego wieczora po akcji z pewnym trollem.
Ok. 19:30 ktoś zresetował SB-ka.
Chciałem skomentować Twój wpis ale jednak sobie daruję.
Usuwać też go nie będę - może się jeszcze kiedyś przydać. :x
Skoro już mam to jedno ostrzeżenie, to zrobię z niego jakiś użytek. Gdy próbowałem wysłać wiadomość na SB dostałem taki komunikat:
.
Jak dla mnie powinno być “co najmniej”.
Mniej więcej co 1 odświeżenie strony zmienia mi się nagłówek forum na znacznie większy:
http://i46.tinypic.com/108er1l.jpg
Podobnie wyglądał on kiedyś, ale nie był aż taki duży.
– Dodane 18.01.2010 (Pn) 22:46 –
Co chwilę mam błędy:
“The service is unavaliable.”
Pisane domyślną czcionką (Times) na białym tle, a więc bez żadnego formatowania.
Dawno już czegoś takiego na dp nie widziałem, czyżby coś się działo z serwerami?
J a to samo mam
The service is unavailable.
obławy prawdopodobne to przeciążony serwer lub atak hakerski ;].
albo coś z Serwerem MySQL ;].
Nie wiem jak u Was,ale u mnie teraz tak forum muli że przeglądanie to droga przez mękę…
W chwili obecnej u mnie forum działa sprawnie i szybko
Pozdrawiam!
Potwierdzam.
Zauważyłem, że nie są naliczane nowe posty. Napisałem już kilkanaście postów więcej niż dotychczas mam podane przy awatarze a ta liczba wciąż się nie zmienia.
Punisher1948 , Jesteś pewny? Poczytaj tu: liczniki-postow-forum-t313236.html
Pisz więcej w dziale “Na luzie” to będziesz miał nadal to samo:
Może to nie błąd ale sprawa warta zgłoszenia.
Podczas próby dodania kolejnego obrazka do galerii w kategorii "Pulpity użytkowników " pojawia się błąd:
Informacja
Osiągnięto limit obrazów w albumie. Nie da się dodać więcej. W razie pytań skontaktuj się z administratorem.
To samo było ostatnio przy obrazach tymczasowych.
Czy jest cos niejednoznacznego w tym komunikacie ??
Bo jak dla mnie jest on w 100 % czytelny :roll:
Wyczyść galerię ze śmieci i nie bedzie “błędu”
Też mam ten problem, jednak ja “śmieci” nie mogę wywalić, bo większość z nich to obrazki w moich poradnikach na forum. Dlatego zmuszony jestem przechowywać obrazki na własnym serwerze FTP
Pozdrawiam!
Oczywiście, komunikat jest zupełnie jednoznaczny.
Dla mnie też jest czytelny. Jednak…
Gdybyś uważnie przeczytał mojego posta zwrócił byś uwagę, że sytuacja nie dotyczy mojego prywatnego albumu. Dotyczy ona albumu publicznego o nazwie “Pulpity użytkowników”, a jak wiadomo obrazki w tym albumie mogą umieszczać wszyscy zarejestrowani, jednak kasować obrazki mogą wyłącznie administratorzy. Ja sam nie mam możliwości usunięcia obrazków, które tam umieściłem (a jest ich tam zaledwie kilka). Z resztą nie w tym sęk… komunikat świadczy o przepełnieniu albumu, poprawić to mogą jedynie administratorzy. Z tego też powodu posta napisałem tutaj. Czytaj proszę uważnie, dzięki temu unikniemy zbędnej wymiany zdań.
Pozdrawiam Narv.
Powstał nowy dział - Systemy operacyjne Mac OS X. Mam jednak dwa zastrzeżenia (wiem że czepiam się szczegółów, ale jak coś się robi, to trzeba to dopracować). Po pierwsze - nie ma miejsca, gdzie można by dyskutować na temat starych Mac OS-ów, poniżej 10.x. Zapewne takie tematy nie będą pojawiać się często - wręcz sporadycznie, ale żadnym problemem nie byłaby zmiana nazwy działu na “Systemy operacyjne Mac OS” - a więc usunięcie 2 znaków, wliczając w to spację. Poza tym, jak wiadomo Mac OS X jest systemem uniksowym/uniksopodobnym*. W takim razie podobnie, jak po utworzeniu działu dla Visty zmieniono opis działu Systemy Windows na: “Wszystko co dotyczy systemów Microsoft Windows 95/98/Me/2000/NT/XP.” (wcześniej nie było wyszczególnionych wersji, zresztą ta lista nie jest do końca poprawna bo systemy nie są po kolei, a do NT zaliczają się 2000 i XP - prawdopodobnie chodziło o system NT 4.0), należałoby zmienić opis działu linuksowego na: “Wszystko co dotyczy systemów GNU/Linux oraz pozostałych uniksowych i uniksopodobnych, za wyjątkiem Mac OS X”.
* - niepotrzebne skreślić
Opis działu GNU/Linux pozostawiłbym bez zmian.
Natomiast dział Mac OS X niech tyczy się tylko tego systemu jak to jest na innych forach. Poza tym ten system w czasach dzisiejszych znacząco się różni od pierwowzoru jakim był Unix.
Zresztą zobaczmy najpierw jak dział się rozwinie, bo póki co to w dziale GNU/Linux to jak dotąd może ze 2 tematy tylko były, dotyczące MacOS. Może osobny dział to zmieni, bo nie każdy wiedział, że można pisać w dziale dotyczącym Linuksa.
Pozdrawiam!