Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Dzisiaj cały dzień nie działał shoutbox. Czy jego zresetowanie to dla administracji taki wielki problem?

Jaki cały dzień, od wczorajszego wieczora po akcji z pewnym trollem.

Ok. 19:30 ktoś zresetował SB-ka.

Chciałem skomentować Twój wpis ale jednak sobie daruję.

Usuwać też go nie będę - może się jeszcze kiedyś przydać. :x

Skoro już mam to jedno ostrzeżenie, to zrobię z niego jakiś użytek. Gdy próbowałem wysłać wiadomość na SB dostałem taki komunikat:

.

Jak dla mnie powinno być “co najmniej”.

Mniej więcej co 1 odświeżenie strony zmienia mi się nagłówek forum na znacznie większy:

http://i46.tinypic.com/108er1l.jpg

Podobnie wyglądał on kiedyś, ale nie był aż taki duży.

Dodane 18.01.2010 (Pn) 22:46

Co chwilę mam błędy:

“The service is unavaliable.”

Pisane domyślną czcionką (Times) na białym tle, a więc bez żadnego formatowania.

Dawno już czegoś takiego na dp nie widziałem, czyżby coś się działo z serwerami?

J a to samo mam

The service is unavailable.

obławy prawdopodobne to przeciążony serwer lub atak hakerski ;].

albo coś z Serwerem MySQL ;].

Nie wiem jak u Was,ale u mnie teraz tak forum muli że przeglądanie to droga przez mękę… :expressionless:

W chwili obecnej u mnie forum działa sprawnie i szybko :slight_smile:

Pozdrawiam!

Potwierdzam.

Zauważyłem, że nie są naliczane nowe posty. Napisałem już kilkanaście postów więcej niż dotychczas mam podane przy awatarze a ta liczba wciąż się nie zmienia.

Punisher1948 , Jesteś pewny? Poczytaj tu: liczniki-postow-forum-t313236.html

Pisz więcej w dziale “Na luzie” to będziesz miał nadal to samo:

search.php?author_id=92482&sr=posts

Posty są zliczane tylko i wyłącznie w tych działach oprogramowanie-f25.html.

Pozdrawiam!

Może to nie błąd ale sprawa warta zgłoszenia.

Podczas próby dodania kolejnego obrazka do galerii w kategorii "Pulpity użytkowników " pojawia się błąd:

Informacja

Osiągnięto limit obrazów w albumie. Nie da się dodać więcej. W razie pytań skontaktuj się z administratorem.

To samo było ostatnio przy obrazach tymczasowych.

Czy jest cos niejednoznacznego w tym komunikacie ??

Bo jak dla mnie jest on w 100 % czytelny :roll:

Wyczyść galerię ze śmieci i nie bedzie “błędu” :stuck_out_tongue:

Też mam ten problem, jednak ja “śmieci” nie mogę wywalić, bo większość z nich to obrazki w moich poradnikach na forum. Dlatego zmuszony jestem przechowywać obrazki na własnym serwerze FTP :expressionless:

Pozdrawiam!

Oczywiście, komunikat jest zupełnie jednoznaczny.

Dla mnie też jest czytelny. Jednak…

Gdybyś uważnie przeczytał mojego posta zwrócił byś uwagę, że sytuacja nie dotyczy mojego prywatnego albumu. Dotyczy ona albumu publicznego o nazwie “Pulpity użytkowników”, a jak wiadomo obrazki w tym albumie mogą umieszczać wszyscy zarejestrowani, jednak kasować obrazki mogą wyłącznie administratorzy. Ja sam nie mam możliwości usunięcia obrazków, które tam umieściłem (a jest ich tam zaledwie kilka). Z resztą nie w tym sęk… komunikat świadczy o przepełnieniu albumu, poprawić to mogą jedynie administratorzy. Z tego też powodu posta napisałem tutaj. Czytaj proszę uważnie, dzięki temu unikniemy zbędnej wymiany zdań.

Pozdrawiam Narv.

Powstał nowy dział - Systemy operacyjne Mac OS X. Mam jednak dwa zastrzeżenia (wiem że czepiam się szczegółów, ale jak coś się robi, to trzeba to dopracować). Po pierwsze - nie ma miejsca, gdzie można by dyskutować na temat starych Mac OS-ów, poniżej 10.x. Zapewne takie tematy nie będą pojawiać się często - wręcz sporadycznie, ale żadnym problemem nie byłaby zmiana nazwy działu na “Systemy operacyjne Mac OS” - a więc usunięcie 2 znaków, wliczając w to spację. Poza tym, jak wiadomo Mac OS X jest systemem uniksowym/uniksopodobnym*. W takim razie podobnie, jak po utworzeniu działu dla Visty zmieniono opis działu Systemy Windows na: “Wszystko co dotyczy systemów Microsoft Windows 95/98/Me/2000/NT/XP.” (wcześniej nie było wyszczególnionych wersji, zresztą ta lista nie jest do końca poprawna bo systemy nie są po kolei, a do NT zaliczają się 2000 i XP - prawdopodobnie chodziło o system NT 4.0), należałoby zmienić opis działu linuksowego na: “Wszystko co dotyczy systemów GNU/Linux oraz pozostałych uniksowych i uniksopodobnych, za wyjątkiem Mac OS X”.

* - niepotrzebne skreślić

Opis działu GNU/Linux pozostawiłbym bez zmian.

Natomiast dział Mac OS X niech tyczy się tylko tego systemu jak to jest na innych forach. Poza tym ten system w czasach dzisiejszych znacząco się różni od pierwowzoru jakim był Unix.

Zresztą zobaczmy najpierw jak dział się rozwinie, bo póki co to w dziale GNU/Linux to jak dotąd może ze 2 tematy tylko były, dotyczące MacOS. Może osobny dział to zmieni, bo nie każdy wiedział, że można pisać w dziale dotyczącym Linuksa.

Pozdrawiam!