Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

potwierdzam,

Takie coś (zaznaczone na czerwono) mi wyskoczyło podczas logowania:

http://img23.imageshack.us/i/adaddadf.png/

Chyba tego nie powinno być :roll:

@trubul.as999: Dzięki, już poprawione

Co do zaznaczania - niestety problem jest troszkę głębszy i jeszcze muszę nad tym posiedzieć - choć mam nadzieję, że to rozwiążę:-)

A ta opcja działa kiedyś na nowym forum z jakąkolwiek wersją operą? ;>

A i owszem z poprzednimi działała.

Na 10.52 też nie działa.

Właśnie próbowałem szukać użytkownika sarelo, na 10 stronie sobie darowałem.

Możecie dodać szukajkę profili użytkowników ?

przemo_li , przecież jest… klikasz na wyszukanie zaawansowane i wpisujesz w polu “Szukaj autora:” nazwę użytkownika którego szukasz i klikasz sobie np. na jego avatar’a i masz profil

Można nawet prościej… Na liście użytkowników jest link ‘znajdź użytkownika’ prowadzący do tej strony memberlist.php?mode=searchuser

Być może było to już zgłaszane i zostało zignorowane z racji małej szkodliwości i niskiego prawdopodobieństwa wystąpienia:

Wyrażanie

może powodować nieporozumienia.

Przykład:

jak-poznalem-vortal-dobreprogramy-t389859-15.html#p2522378

Nie wiem, czy ten problem się już tutaj pojawił, ale postanowiłem wrzucić screen. Dostałem powiadomienie na pocztę, że w śledzonym temacie został napisany post, gdy kliknąłem w link pojawiło się takie okno: http://i40.tinypic.com/fbgu1j.jpg

I znów na Operze nie działa “cytuj zaznaczenie”…

Nie znowu tylko nadal, ale tomick nad tym pracuje:

Taki mniej istotny problem - liczba userów wyświetlana na liście użytkowników forum przekracza liczbę użytkowników rzeczywiście znajdujących się na liście. Kłopot w tym, że z tego powodu kilkadziesiąt ostatnich stron listy jest pustych (zawiera jedynie komentarz ‘Nie znaleziono użytkowników spełniających kryteria.’)

(sory jeśli to już było zgłaszane, szukałem, nie znalazłem)

Podczas logowania na forum (podstrona z logowaniem) pod formularze jest:

{ LOGIN_INFO_DP }

Najwyraźniej w tablicy językowej brakuje tej wartości.

Witam,

Po wejściu nowego layout’u na DP postanowiłem się zarejestrować i tu pojawił się problem, bowiem po rejestracji, nie przyszedł do mnie żaden mail aktywacyjny i nie mogę zalogować się na swój nick, nie mogę zarejestrować się na niego ponownie ani go odzyskać. Pisałem w tej sprawie do 2 adminów na PW z tego konta, z którego piszę teraz i niestety nie dostałem odpowiedzią a tym bardziej nie odzyskałem nicku. Ewidentnie jest to jakaś usterka techniczna a ja może i jestem głupi, że się uparłem na mój nick inteliboy bez x’a, ale używam go wszędzie i z sentymentu chciałbym i tu, podejrzewam, że ktoś jeszcze mógł doświadczyć podobnej usterki.

Aby pokazać, że nic nie mogę zrobić ze swoim starym nickiem przestawiam screen’y.

1. Próba zalogowania na nick inteliboy i monit o błędnym haśle lub loginie:

th_capture_10062010_095802.pngth_capture_10062010_095811.png

1. Próba rejestracji nick’u inteliboy i monit o istnieniu takiego nick’u w bazie:

th_capture_10062010_095842.pngth_capture_10062010_095847.png

1. Próba odzyskania hasła i monit o wysłaniu info na pocztę: (brak @ na poczcie tak samo jak pierwotnie po rejestracji)

th_capture_10062010_095900.pngth_capture_10062010_095907.pngth_capture_10062010_095912.png

1. Pomyślałem, że może jakimś cudem podałem zły @ przy rejestracji, więc sprawdziłem co się stanie, gdy podam błędny celowo i dostaję monit o błędnym loginie lub haśle:

th_capture_10062010_100000.pngth_capture_10062010_100003.png

Konkluzja jest taka, że podaję dobre dane tylko system nie wysłał mi maila aktywacyjnego przez co konto jest nieaktywne, ergo nie można odzyskać nieaktywnego konta oraz nie można założyć go ponownie bo już istnieje.

Prosiłbym o skasowanie tamtego konta lub zmiana mojego obecnego nicku na inteliboy.

z góry dzięki :slight_smile:

Zawsze możesz napisać do admina o zmianę nicka. Zgodnie z regulaminem przysługuje Ci jednorazowa zmiana nicku.

Coś jest nie tak z SB, ponieważ pierwsza strona się nie pokazuje, ani nowe wpisy

Rzeczywiście nie ma pierwszej, ale dodając wpis można ‘przepchać’ te, które się nie wyświetlały na drugą, więc raczej wpisy trafiają na serwer. Problem chyba tylko z wyświetleniem pierwszej strony

Chciałem odpisać w jednym z wątków i pojawił mi się bardzo ciekawy “śmieć” na stronie:

bladi.th.jpg