Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Ja mam znowuż “problem” odwrotny, wylogowuję się na Vortalu, a wciąż zalogowany jestem na forum :slight_smile:

Pozdrawiam!

roobal , mi się wydaje że tak było odkąd pamiętam.

Dziwne jest też to że gdy zalogujemy się na forum i przejdziemy na główną to z automatu jesteśmy zalogowani ,do tego jeszcze podświetleni na zielono …opcja ukrywania obecności na forum może się trochę mijać się z celem.

Wiem, już to zgłaszałem jakiś czas temu ale na kanałach prywatnych :slight_smile:

Pozdrawiam!

@WooQash: Niestety trudno teraz mi odtworzyć ten problem, gdyż na wszystkich komputerach testowych grafiki się wyświetlają. Wyślij mi na PW przykładowe adresy tych obrazków, jeśli możesz.

U mnie w tym miejscu nic się nie wyświetla (Firefox 4.0b6)

Z kodu wydobyłem:

/adm/images/icon_up_disabled.gif

/adm/images/icon_down_disabled.gif

/adm/images/icon_edit.gif

/adm/images/icon_delete.gif

i to chyba o te grafiki chodzi, ale serwer rzuca error403 (czyli chyba ktoś zapomniał o uprawnieniach do odczytu dla szarego usera :D)

Wpisuję w wyszukiwarkę w dziale “Na luzie”…“Jaką macie szybkość neta”…po uzyskaniu wyników klikam na dowolny link i w zamian dostaję poniższy komunikat…

54394951.jpg

24p9dfo.jpg

Przechwytywanie__JPG_300x300_q85.jpg

Rzucili się na BitDefendera :smiley: Serwery nie wyrabiają :smiley:

Madafaker , matzu , Łukash , U mnie wszystko pięknie działa (Multimedia polska), mam tylko lekkie spowolnienie ale nic poza tym. Dlaczego Wy jesteście “poszkodowani”?

Faktycznie, był błąd, przeciążenie serwerów.

Yep nie wyrabiają, ale identyczna sytuacja miała miejsce wczoraj lub przedwczoraj. Czyżby nagle przybyło użytkowników? :smiley: Albo może to wina tych losowych reklam w tematach na forum.

Choćbym miał internet 128Kb to nie ma to nic do rzeczy :stuck_out_tongue:

Teraz jest sporo online ,

Przechwytywanie___JPG_300x300_q85.jpg

Coś im szwankuje ,zdecydowanie.

Ostatnio strasznie forum kuleje (UPC 25 MB/s) więc odczuwam jak coś wolniej mi się ładuje (1sec czy 2sec)

Nie wiem :frowning:

:smiley:

Materiały typu grafika itp. idą w-mgnieniu-oka, a więc pod tym względem jest ok.

Gorzej chyba z php a najprawdopodobniej bazą danych, coś tu nie wyrabia, czego dodatkowo dowodzą pokazane wcześniej screeny.

Aż dziw, że sam serwis chodzi tak śmigająco.

Od dziś pojawiły się posty z reklamami w wątkach i pojawiło się ciekawe zjawisko - duble postów tego samego usera (zamierzone lub nie) przedzielone reklamą - prawdopodobnie przyczyną było dzisiejsze opóźnione ładowanie forum i spowodowane niecierpliwością dwukrotne kliknięcie przez usera przycisku “Wyślij”

Przykład: tryb-virtualbox-t425436.html - zdublowany post napisany przez kubus94 (pewnie zaraz zostanie ten dubel skasowany)

dubel.th.jpg

Witam.

Co się stało z opcją “Nowe posty”?

pclosscreen00.th.png

Gdzie jest SZUKAJ na tym forum ?

Wcześniej było dla każdego a teraz dla nikogo ?

No faktycznie nie ma…ale podejrzewam że to chwilowy błąd.

Dodatkowo wczoraj wieczorem po kliknięciu na “Zobacz swoje posty”, odczekaniu i przeładowaniu strony, coś się pojawiało, dziś wita nas tylko komunikat: “Nie masz uprawnień do używania wyszukiwarki” i nie ma szans na to aby się nie pojawił.