Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Potwierdzam, opcja “zobacz swoje posty” przestała działać…szkoda.

Już wszystko działa. Zaindeksowanie od początku 2321240 postów musiało trochę trwać.

W tej chwili nie możesz użyć wyszukiwarki. Spróbuj ponownie za chwilę. a ten komunikat to wciąż standard

Ten komunikat jest dla niezalogowanych non stop (jeszcze nie udało mi się użyć szukajki bez logowania ;] ), ale po zalogowaniu ja takich problemów nie mam ;]

Przez jakiś czas nie można było się zalogować na forum, zapętlało się przekierowanie… Wiadomo dlaczego?

Kpc21 , to samo miałem ,również wyskakiwało takie coś :

Przechwytywanie.JPG

Zgłaszam złe wyświetlanie daty ostatniego logowania userów w ich profilach.

Przykład:

Data napisania posta:

image_id: 3525

A w profilu:

image_id: 3526

Problem taki zauważyłem wczoraj i dotyczy kilku userów.

Edit:

Teraz zauważyłem coś jeszcze innego. Przy nowych userach, w polu “Ostatnia wizyta” nie pokazuje wcale daty. O ile dla zwykłych userów może to nie mieć znaczenia, to przy moderowaniu forum takie informacje są nam potrzebne.

Byłbym w stanie przyjąć takie wytłumaczenie gdyby nie to, że zdążyli napisać kilka postów.

Ja zauważyłem problemy z reklamami na forum :wink: Zamiast reklam, czasami pojawia mi się po prostu niebieski prostokąt :wink:

Pozdrawiam!

Mam pytanie - czy jest coś robione w sprawie błędu który zgłosiłem?

@areh: deFco247 wyczerpał ten temat w 100%.

W którym momencie? Z tym że są ukryci podczas logowania, czy z tym że się zarejestrowali i nie pisali postów? Bo jeżeli to pierwsze, to nieciekawa opcja, bo utrudnia życie moderatorom ( a kiedyś albo tego nie było, albo miałem szczęście i nie trafiłem nigdy na takiego, albo teraz mam pecha, bo co chwilę na takowych trafiam), a jeżeli to drugie - to nieprawda, bo użytkownicy Ci pisali posty.

Areh, jeśli chodzi o ostatnią wizytę, to ukrytych, odkąd pamiętam, nie pokazuje daty ostatniego logowania, sprawdź chociażby na moim profilu - daty nie ma, jest tylko kreska :wink:

Pozdrawiam!

W phpBB jest takie uprawnienie jak “może widzieć ukrytych”. Mają je Moderatorzy i Administratorzy.

Przed nimi się ukrywać nie można. :wink: Na liście userów online ukryci są wyróżnieni pochyłą czcionką.

Moderatorzy mogą jeszcze nie widzieć daty ostatniego zalogowania, gdy nazwa danego użytkownika została zbanowana w trakcie ich pierwszego zalogowania.

Jeszcze jedno. Jeżeli faktycznie chodzi o to, że sprawdzić daty ostatniego logowania nie można dlatego, że userzy Ci ukrywają się na forum, to wychodzi na to że robią to wszyscy którzy zarejestrowali się w ciągu kilku ostatnich tygodni. Wybacz tomick , ale raczej w to nie uwierzę.

No tak, moderator powinien mieć taką możliwość i jak widać ma, ponieważ, gdy ja zaglądałem na swój profil, to mi nie pokazywało daty, a Arehowi pokazuje. Natomiast ja myślałem, że moderator nie ma w ogóle podglądu daty logowania ukrytych użytkowników.

Pozdrawiam!

Błąd z zamykaniem okna wiadomości wysyłanych na Jabber. Konkretnie chodzi o to że jak wybiorę opcję http://wstaw.org/m/2013/01/27/Nowy1.jpg i po napisaniu wiadomości wybiorę opcję http://wstaw.org/m/2013/01/27/Nowy2.jpg to nic się nie dzieje. Okienko się nie zamyka i trzeba je zamknąć poprzez zamknięcie przeglądarki lub kliknąć przycisk Wstecz w przeglądarce.

Błąd XML i “Nie ma nowych wiadomości” na SB.