Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

SB teraz nie działa :wink:

Jak słusznie koledzy zauważyli w tym temacie znikniecie-postow-chodzi-t429730.html#p2731362 posty nagle zaczęły znikać. Mi zniknęło ok. 200 postów z licznika, koledze, który założył wątek, też zniknęło niecałe 200 postów. Z tego co pamiętam, miałem ponad 4800 postów na koncie.

Pozdrawiam!

Zapewne w związku z przywróceniem naliczania postów w dziale Hardware zostały zsynchronizowane liczniki postów tak, aby się wszystko teraz zgadzało ze stanem faktycznym. Jednak z tego co zauważyłem odniosło to skutek tylko na postach, które przepadły w koszu. Nie została uwzględniona zmiana w naliczaniu postów wprowadzona w dziale Hardware.

Najbardziej poszkodowani w tej sytuacji są moderatorzy. Przykładowo Agaton - na liczniku miał ponad 17000 postów, a teraz ma ich “tylko” ~10300. :stuck_out_tongue: Wyjątkiem jest fiesta , któremu przybyło nieco ponad 2000 postów. Gdzież to się tak posty ponabijało? :stuck_out_tongue:

A czy ilość postów pod avatarem ma jakieś znaczenie? Gdyby nie ten temat to nawet bym nie zauważył że mi ok. 2,5 tysiąca postów “wcięło”.

Dobre :smiley: , może wtedy jak miałem dwuletnią przerwę od moderki :wink:

Specjalnie sprawdziłem dla was Agatona, aby wykluczyć błąd przy synchronizacji. Realnych postów, które są w naszej bazie danych Agaton ma właśnie ok. 10000, więc licznik się jak najbardziej zgadza :slight_smile: W niektórych wersjach phpBB były błędy związane z niewłaściwym naliczaniem i/lub nie aktualizowaniem licznika przy pewnych akcjach. Synchronizacja postów, która została ostatnio przeprowadzona urealniła statystyki wszystkich użytkowników.

Ja tak samo bym nie zauważył, gdyby nie ten temat, akurat przy mniejszej ilości postów, ktoś to szybko wychwycił :wink:

Znaczy się, wyszło na jaw, kto ile postów naprawdę napisał? :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam!

Dokładnie :slight_smile:

Po wprowadzeniu reklam, na forum można mieć po kolei swoje trzy posty:

forumblad.th.jpg

prawidlowe-zamontowanie-radiatora-t430844.html

To raczej nie ma związku z reklamami. Może post “nie chciał” ci się wysłać i wcisnąłeś “Wyślij” jeszcze 2 razy. Bo taki to ma skutek.

To wtedy by miał coś takiego jak ja teraz robię a on ma trzy oddzielne posty.

Dodane 12.01.2011 (Śr) 23:42

Dodane 12.01.2011 (Śr) 23:42

Reklama pojawia się po trzecim albo czwartym postem na stronie i zawsze jest przedostatnim postem na stronie - wtedy ponowne wciśnięcie “wyślij” powoduje napisanie nowego postu, reklama przeskakuje “piętro niżej” i jak znów naciśniesz wyślij to znów dodaje post i reklama znów przeskakuje niżej - w ten sposób może być kilka postów tego samego autora obok siebie.

To jest tak samo gdy moderator skasuje jakiś post znajdujący między dwoma postami tego samego autora.

To nie ma nic wspólnego z reklamą, zanim wprowadzono reklamę między postami nie raz zdarzało mi się, oczywiście przez przypadek, dublować posty :wink:

Według twojego zrzutu, użytkownik ma 3 posty przed reklamą, a skoro pisałeś ostatni post w tym temacie, to one też powinny się zdublować. Swoją drogą masz włączony AdBlock, więc o czym my w ogóle tu rozmawiamy :wink:

Pozdrawiam!

Ale nie w ten sposób jak pokazałem na zrzucie ekranu, zobacz mój post powyżej.

Gdybym kilka razy nacisnął “Wyślij” to pewnie by tak było.

A co to ma do rzeczy? Zabronisz mi? Gdybym chciał to bym na czas robienia zrzutu go wyłączył i nic byś o tym nie wiedział.

Nie ładnie, nie ładnie Cedar :slight_smile: Ale dzięki za zgłoszenie, pracuję nad rozwiązaniem tego problemu.

Przy próbie zmiany skórki z “Opera” na dowolną inną występuje:

Błąd dotyczy tylko najnowszej wersji stabilnej Opery, pod Liskiem jest OK.

Mały drobiazg, który chyba już tu był poruszany - gdy użytkownik na w nicku apostrof, to nie można jego nicka zacytować w poście przez kliknięcie na ten nick.

Przykład userów z apostrofem w nicku: marcin’82 i Kaka’

Poprawione :slight_smile:

Dodane 17.01.2011 (Pn) 12:43

@fiesta: a) nie ten dział forum b) doszliśmy wreszcie do tego co powodowało ten błąd i będzie to naprawione przy następnym buildzie :slight_smile:

No tak, ale sobota 10 nad ranem to dla mnie kosmiczna pora :wink:

Sorki :oops:

Dziękuję :slight_smile:

Problem od nie pamiętam kiedy, może zgaszany i wytłumaczony ,ale warto zgłosić jeszcze raz.

Otóż funkcja “Zobacz swoje posty” działa po prostu dziwnie. Raz wszystkie tematy są w odpowiedniej kolejności, raz znowu wycina i pokazuje jakąś dziwna losową kolejność. Chyba nie chodzi tu o zindeksowanie czy coś w tym stylu ,bo zazwyczaj po napisaniu np 5 postów i sprawdzeniu po raz pierwszy czy ktoś odpowiedział, widzimy poprawną kolejność ,następne sprawdzania mieszają, raz dobrze pokazują ,za chwile znowu nie ma ostatnich postów. Po jakimś czasie to się uspakaja i jest wszystko ok. Skoro ta funkcja istnieje, to pasowałoby coś zrobić żeby działała jak należy. Na pewno byłby to poważny plus dla forum :wink:

Od jakiegoś czasu (od jakichś dwóch miesięcy) czasami zdarza mi się widzieć zamiast reklamy, taki o niebieski prostokątk :wink:

image_id: 3630

Przeglądarka Firefox 3.6.13 na Ubuntu 10.04.1.

Pozdrawiam!