W sumie nigdy nie czekałem dostatecznie długo, żeby zobaczyć, czy pojawi się komunikat o błędnym przekierowaniu. BTW skąd wiesz, że ten komunikat powinien pojawić się po kilku sekundach? A co jeśli serwer odpowie z opóźnieniem? Ale faktycznie mój powyższy opis raczej nie był najlepszy, bo właśnie u siebie wykonałem kilka różnych wariantów takich zapętlonych przekierowań i nie zauważyłem dokładnie tego samego. Może inaczej … Wygląda to tak jakby ktoś co 0,5 sekundy próbował odświeżyć stronę (adres URL jest cały czas dokładnie taki jak na powyższym zrzucie ekranu).
Bo miałem taką sytuację, gdy sam takie przekierowanie wywołałem. Przez przypadek.
To drugie pytanie po tym, które zacytowałeś, miało Ci zasugerować, że ten komunikat o błędnym przekierowaniu nie zawsze musi się pojawić po kilku sekundach (to może trwać o wiele dłużej albo o wiele krócej). Ale już mniejsza o to. Najważniejsze, że bug został dokładniej opisany, tak więc dzięki za uwagi Dziś próbowałem tą sytuację jeszcze raz wywołać u siebie, ale niestety (a może stety?) bezskutecznie.
Firefox nie zatrzymuje tego przekierowania, gdyż on w zasadzie tylko odświeża stronę (przenosi pod ten sam adres strony głównej forum z dodanym identyfikatorem sesji &sid=[cyfry i litery]).
Dodatkowo poza powyższym po wylogowaniu się dostaję taki błąd:
Poza tym styl forum lub cały silnik jest nieaktualny. O ile się nie mylę to odpowiada on phpBB 3.0.6, gdyż od dawna jest tu obecny ten bug: http://tracker.phpbb.com/browse/PHPBB3-7997
Jeśli używając Firefoksa zaznaczysz jakiś tekst i klikniesz któryś z BBCode’ów, to tekst powinien dalej pozostać zaznaczony (a tak nie jest). Utrudnia to dodawanie kilku znaczników do jednego słowa itp.
Przykładowo:
-
chcę dodać jednocześnie pogrubienie i pochylenie do słowa “forum”,
-
zaznaczam tekst,
-
klikam przyciski i otrzymuję:
forum
zamiast oczekiwanego:
[b][i]forum[/i][/b]
Pod Chromium mam tak samo.
Po wejściu na forum po dwóch godzinach (dalej jestem zalogowany, ale adres forum zawiera SID), następnie po wejściu w losowy temat i powrocie na stronę główną pojawia się błąd zapętlonego przekierowania:
Co się dzieje z linkami na forum? Od ostatniej porannej przerwy technicznej w losowych sytuacjach zmieniają się one z SEO-friendly (zawierające nazwę działu/tematu) na standardowe (viewforum.php, viewtopic.php itp.) i na odwrót.
Mam nadzieję, że sytuacja z przekierowaniami i linkami się troszkę teraz uspokoi Jeśli jednak byś zauważył ponownie, że pojawiły się stare linki to daj znać na tja@xenium.pl, gdzie napisz jaki to był url oraz z jakiej strony odsyłał.
Nie mogę otworzyć tego linku http://forum.dobreprogramy.pl/internet-inei-windows-jakie-sterowniki-t403997.html (to jest temat, w którym jakiś czas temu się udzielałem). Czy ten temat został usunięty (a jeśli tak to czy można wiedzieć z jakiego powodu), czy to coś innego?
Problem z przekierowaniami już nie występuje, Dzięki. BTW można wiedzieć co było przyczyną?
Po założeniu przeze mnie nowego tematu, nie widzę w wyszukiwaniu swoich postów (“Zobacz swoje posty”)
Temat:
toshiba-l300-problem-obsluga-4gb-ramu-t461600.html
W7 x64, Opera 11.51
Już jest, czasem trzeba chwilkę poczekać aż temat zostanie zaindeksowany w bazie.
Widzę że już było to zgłaszane ale chciałbym ponownie zgłosić iż nadal jest ten problem z działaniem funkcji “Pokaż swoje posty”.
Najczęstsze co zauważam to pojawianie się tej usterki w postaci takiej że po napisaniu postu w jakimś wątku w którym piszę pierwszy raz pojawia się on na tej liście (nie zawsze od razu, czasem trzeba nawet dość długo poczekać) ale gdy jakiś czas później ponownie klikam “Pokaż swoje posty” okazuje się że wątek ten znikła z tej listy (sam lub wraz z kilkoma poprzedzającymi go), w jakiś czas później znów wszystkie wątki są na liście a jeszcze jakiś czas później znów okazuje się że znikło kilka wątków i tak w kółko - takie “pojawiam się i znikam”.
Czasami jest to naprawdę denerwujące, zacząłem pisać tego posta ponieważ dziś już któryś raz z rzędu widziałem takie “pojawiam się i znikam” i brakowało ze 2 wątków na tej liście a gdy pod koniec pisania tego postu ponownie kliknąłem wspomniany link znów były wszystkie na swoich miejscach.
Czemu dziwny?
Widocznie gdy wysłał posta był zalogowany jako “ukryty”.
Dopiero dziś zauważyłem, że ostatnią wizytę mam zapisaną na 27 lipca 2011r. (widoczna dla mnie na stronie głównej forum). Loguje się codziennie. Mam 19 stron postów od ostatniej wizyty (przypuszczam, że to właśnie przez to).
McDracullo ,
??
a ja widzę u McDracullo ,
Me2
"Ostatnia wizyta:27.07.2011 (Śr) 10:27"
vanshei , drobok , ale to jest normalna rzecz ponieważ my,zwykli użytkownicy widzimy datę ostatniego (normalnego) logowania.
Moderator natomiast ma możliwość zobaczyć m.in datę każdego logowania i nieważne czy “user” ma status ukryty czy też nie.
http://imageshack.us/photo/my-images/3/beztytuuscm.png/
W podglądzie konta widzę datę odpowiednią. Lista nowych postów na forum sięga 19 stron. Nie jestem użytkownikiem ukrytym.