Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Teraz chwilowo nawet niektóre avatary nie chcą się załadować.

http://wklejtekst.pl/373 Znalazłem błąd. Mianowicie pokazuje jak w screenie że jest nowy post a tego nowego posta nie ma. Zróbcie coś z tym. :slight_smile:

Możliwe że dodający usunął/edytuje dany post, możliwe że Mod wysłał go w kosmos…

Od wczoraj wprowadziliśmy razem z Docentem zmiany w skrypcie forum, które powinny przyspieszyć działanie forum szczególnie wieczorami. Póki co jest nieźle i mamy nadzieję, że już tak zostanie :wink:

Przechwytywanie.JPG

@Łukash Zamiast poprawy jest więcej błędów a mój problem nie został rozwiązany. :frowning:

takiktoś , tak bywa …To co zgłaszałeś, to wyśnił semtex , - gdy usunie się post ,to przez jakiś czas widnieje jako ostatni…potem znika ,nie mniej jednak - jest to błąd.

Problem dotyczy tego tematu http://forum.dobreprogramy.pl/runtime-error-t469292.html (choć zdublowane posty widoczne są też w innych tematach, które mają więcej niż jedną stronę, np. w tym http://forum.dobreprogramy.pl/padl-system-windows-t468949-15.html). Przed chwilą zgłosiłem do usunięcia trzy posty, które wydawały się być zdublowane, tzn. można je było zobaczyć na stronie nr 1 i nr 2. Okazuje się, że wcale nie były zdublowane, a z jakiegoś powodu pojawiały się na dwóch stronach dyskusji. Po usunięciu tych trzech postów zniknęły one zarówno ze strony nr 1 jak i nr 2. Teraz ta sama sytuacja powtarza się dla dwóch innych postów, tzn. można je zobaczyć zarówno na stronie nr 1 jak i nr 2, a na pewno nie są zdublowane. Czy istnieje możliwość przywrócenia tych trzech postów, o których usunięcie przed chwilą prosiłem?

Jeśli zostały rzeczywiście usunięte, to nie ma takiej możliwości. Chyba, że tak naprawdę zostały wydzielone do działu niedostępnego dla użytkowników. A to już pytanie do moderatorów.

@Kpc21

Nie rozumiem w jaki sposób Twój post rozwiązuje to o czym pisałem? Przecież moderator nie poprawi tego w jaki sposób te posty się wyświetlają (chyba, że czegoś nie wiem?), a wyświetlają się błędnie. Jeśli chodzi o możliwość przywrócenia, to na pewno istnieje (backup), ale pytanie na ile będzie to kłopotliwe. Jeśli bardzo, no to mówi się trudno, było i nie ma. Ludzkość jakoś będzie musiała sobie poradzić bez tych trzech postów :slight_smile:

W sumie było to już zgłaszane jako osobny wątek, w którym sam odpowiadałem , jednak wydaje mi się że jest mały bug z odświeżaniem tematu jako przeczytany po interwencji moderatorskiej (wysłanie posta w “kosmos” )

Jeżeli Mod/Admin wywali post jako ostatni odpowiadający widnieje “kosmita”, posta fizycznie w temacie nie ma jednak wątek jest nadal oznaczony jako “zawierający nowe odpowiedzi”, ręczne oznaczenie “przeczytane” wygasza podświetlenie tematu, przykłady:

oryginalnosc-oprogramowania-nowe-pole-t469482.html

zepsuty-wyglad-forum-t457547.html

Cofnięcie się do strony głównej działu naświetla problem…

W tym miejscu chciałbym zwrócić “honor” Userowi, który pierwszy zwrócił na to uwagę, nicka nie pamiętam :lol:

Zgadza się. Sam przed chwilą zetknąłem się z tym problemem. Co ciekawe, wczoraj dotyczył on dokładnie tych samych tematów.

Dziś i mnie to ruszyło. Dlaczego od dłuższego czasu nie ma reakcji na ten błąd?

Ja w profilu mam (stan na 11 grudnia 2011 roku):

Twoja aktywność

26.11.2006 (niedziela) 15:49:51

Ostatnia wizyta:

6.11.2010 (sobota) 23:31:57

choć od tego czasu oczywiście na forum bywałem, czytałem tematy, odpowiadałem w nich i wielokrotnie pisałem posty. Komplikuje to przeglądanie forum, gdyż jak klikam na “Nowe posty”, to otrzymuję:

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania

Znaleziono więcej niż 1000 wyników • Strona 1 z 19 • 12345 ... 19

Zgłaszam więc ponownie ten błąd.

Zastanawiam się czy problem występuje tylko u mnie, czy globalnie.

Nawigacja pomiędzy forum a główną jest “uciążliwa”, strona forum raz się wczytuje a raz nie, zalogowanie się przez portal lub forum potrafi trwać “wieki”, wyskakuje biała strona i przeglądarka “kręci” w nieskończoność, czasem pomaga zamknięcie karty i ponowne jej otwarcie, choć nie zawsze, zastanawiam się czy szukać przyczyny u Siebie czy czekać na poprawę po stronie forum i portalu…

BTW. Wszystkie inne strony chodzą poprawnie…

Jaki usługodawca internetowy? Podaj tracert do dobreprogramy.pl.

Ja tego nie mam.

Niemiecki telekom…

Od jakiegoś czasu ten postwygląda jak by zawierał nowe odpowiedzi, lecz po wejściu na niego okazuje się, że nic nowego niema a mimo to ciągle pokazuje się ikonka jak by coś było dopisane

Już ktoś to zgłaszał, chodzi o to, że ktoś dopisał post, który został potem wydzielony do śmietnika.

Bardzo proszę kogoś z administracji o dorzucenie linka do nieprzeczytanych postów (doszedł w którejś wersji phpBB3), bo najwyraźniej szablon na forum nie został zaktualizowany.

2m6ps8h.png

Link jest taki: search.php?search_id=unreadposts

• {L_SEARCH_UNREAD}[/code]

Jest to całkiem przydatna funkcja, szkoda, żeby tego nie było. Nie pamiętam, czy już to zgłaszałem, ale ponowienie prośby chyba nie zaszkodzi :wink:

http://wklejtekst.pl/373 Znalazłem błąd. Mianowicie pokazuje jak w screenie że jest nowy post a tego nowego posta nie ma. Zróbcie coś z tym.”

Zgłaszałem już to i powiedziano mi że zniknie a tu gdzieś miesiąc niecały minął i nadal widnieje post którego nie ma. Łukash, nie miałeś racji błąd nie znika. Jest nadal. :o