Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Pisałem oczywiście o tym “skakaniu” czasami postów w wyszukiwarce.

Jeśli chodzi o oznaczenie tematów jako przeczytane to problem został dzisiaj naprawiony :slight_smile:

tomick , no to wsio jasne =D> :wink:

Przy okazji :

Drogi Adminie, może działy są oznaczone jako przeczytane ale obok jest np. że napisała ostatni post taka osoba a wchodzę do wątku a tam inna osoba ma ostatni post napisane. Co za tym idzie? Problem całkowicie nie został rozwiązany. :slight_smile:

@Łukasz - spróbuj wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Możliwe, że nie wczytał Ci się poprawiony kod javascript shoutboksa

Dodane 30.12.2011 (Pt) 20:50

@takiktos: problem, o którym Ty mówisz jest sporadyczny, ma związek ze wspomnianym systemem cache. phpBB nie należy do tych skryptów, które łatwo się dają skalować na wiele serwerów. Próbujemy różnych rozwiązań, aby zarządzanie pamięcią podręczną forum było jak najlepsze.

Czyściłem ,a i przy zamykaniu Opera jest ustawiona na czyszczenie = nic to nie daje .

Nie wiem czy dobrze kombinuje ale ,np jak się loguję i nie czekam aż mnie przekieruje na główna to 100% nie ma sb ,jak poczekam to w tym momencie 2x logowanie (po restarcie przeglądarki /na czysto ) i sb działa.

http://wstaw.org/m/2011/12/30/1-vert.jpg

A załapałeś się na “nie istniejący post” ? :smiley:

Ok. Jednak uśmiałem się jak widzę że tutaj napisał sla17 a wchodzę i napisał Łukash a po sla17 nie ma śladu. Mam nadzieję że z czasem uda wam się przynajmniej ograniczyć problem. :slight_smile: Łukash, ja się załapałem na ten “post”. #-o

O to chodzi - wystarczy napisać post i go skasować - myślałem że może tomick się załapie :stuck_out_tongue:

Doprosić się theme do forum doprosić się nie można, ale do reklamy theme się zrobił. Nieładnie :stuck_out_tongue:

Proszę o odpowiedź na błąd zgłaszany przez McDracullo, Optimus Prime, WooQash no i przeze mnie. Ten błąd występuje nadal!

Goście nie widzą obrazów z galerii zamieszczonych na forum. Wyświetlić się miniaturka by mogło, nie mówię, że cały obrazek, ale informacja przy próbie wyświetlenia obrazka czy całej strony z albumu też nie powala:

Na dodatek adresy grafiki i linku do galerii zawierają potrójny /, czyli link wygląda tak: //gallery/image_page.php?image_id=4224 (dotyczy to wszystkich, czy zalogowanych czy nie).

Zgłaszał już ktoś błąd z koszem? Tematy powinny zniknąć w niebycie po 2 tyg., a wiszą tam już od prawie roku.

Areh , o tym też było gdzieś pisane przez administracje, że ta opcja jest wyłączona bo nie jest potrzebna czy jakoś tak :stuck_out_tongue:

Taka ciekawostka (kilka identycznych postów pod rząd):

akceleratory-pobierania-plikow-dla-google-chrome-t342139.html

Ktoś poprawia te błędy czy one są tylko zgłaszane? :slight_smile:

Ponawiam prośbę o naprawę błędu zgłoszonego przeze mnie i występującego u kilku innych użytkowników dotyczącą daty ostatniego logowania (mam przez to strasznie dużo nieprzeczytanych nowych wiadomości co strasznie zniechęca mnie do ich przeglądania :stuck_out_tongue: ).

zgloszenia-bledow-nowym-forum-t208359-900.html#p2930698

McDracullo , chyba losowo wybierają które błędy naprawić :wink: :stuck_out_tongue:

Powtórka.

Wydaję mi się że gdy ostatnim postem jest post moderatora ,w temacie który poleciał to kosza (pierwszy na liście > ostatni post moda > temat poszedł do kosza)

dostajemy takie oto info :

Przechwytywanie1.JPG

Styl forum “W Chmurach”, widzę że wiele się od dnia premiery poprawiło, skórka zrobiła się “user friendly” jednak nazwy użytkowników pojawiające się w działach, na SB i na liście zalogowanych użytkowników mogłyby być trochę ciemniejsze w tym momencie są “jakieś wyblakłe i nijakie”…

Ponownie proszę o dodanie linka do nieprzeczytanych postów…

http://imageshack.us/photo/my-images/694/14842529.png/

Przecież sla17 nie jest moderatorem ani administratorem…