Czy jest przewidywana (i kiedy) naprawa błędu z usuniętym/nie istniejącym postem ? Trwa to już ładnych parę miesięcy …Bez hec …
Kolejny raz przypominam się z moim problemem:
Co wrócę posiedzieć na forum, to przeraża mnie po prostu liczba nieprzeczytanych postów.
Dokładam problem z Operą, w której po zaznaczeniu tekstu i kliknięciu: “zacytuj zaznaczenia” prezentuje okienko, informujące, że nic nie zaznaczyłem.
Czyta to ktoś w ogóle ? Może by zrobić jakiś protest typu spam na skrzynkę redakcji wiadomości w stylu “Naprawcie w końcu te bugi !!”
@drobok Taka akcja by się skończyła ostrzeżeniami bynajmniej. Ale rzeczywiście redakcja odzywa się raz na ruski rok. #-o
Witam!
Zgłaszam błąd związany z SB. Otóż jak ma się jedno ostrzeżenie to pojawia się na SB następujący komunikat: http://wstaw.org/m/2012/02/11/SB.jpg zawierający błąd - powinno być “co najmniej” a nie “conajmniej”. Proszę o naprawienie tego błędu.
Pozdrawiam!
I znowu pojawia się wspomniany nie raz błąd. W “Zobacz swoje posty” mam ten temat, gdzie ostatnim postem jest wpis autorstwa Bartka7000, ale nie z godziny 14:26, a 21:51. Nic więcej nie widzę oprócz postu z 14:26, a gdy klikam w “Pokaż pierwszy nieprzeczytany post” odsyła mnie do pierwszej strony.
Oczywiście jak teraz o tym napisałem to już jest ok.
Była już o tym mowa dawno, obecnie forum jest postawione na 3 serwerach (a nie na jednym tak jak dawniej). I jak na razie indeksowanie postów w bazie działa w trochę zwolnionym tempie ze względu na komunikacje pomiędzy poszczególnymi serwerami.
Cały czas daje o sobie znać problem usuniętych postów.
Przykładowo ten temat:
kalkulator-pomiaru-pradu-t313010.html
Pomimo że najnowszy post jest z 2009 roku, temat wisi na początku listy w dziale Na luzie. Pewnie ktoś go wykopał. Post archeologa został usunięty, ale nie spowodowało to spadku tematu na dotychczasową pozycję.
Ale tak wolna komunikacja nie powinna mieć miejsca. Cache powinien być synchronizowany w bardzo małych odstępach czasowych (tak samo nie powinno być błędów przy usuwaniu (błąd synchronizacji / zapytania ?) ). Admini nic nie piszą, nic nie robią, a support phpbb pewnie by pomógł (oni też chcą mieć optymalny kod). Chodź by w tym temacie http://www.phpbb.com/community/viewtopi … &t=2034015 starali się pomóc. Po prostu userów razi brak jakiejkolwiek inicjatywy (w końcu to wasze ‘dziecko’)
drobok , nie mają czasu na takie duperele - wszyscy siedzą i liczą wejścia na główną
Dziś dostałem mejla od jednego z członków redakcji o informacje niezbędne do usunięcie problemu z logowaniem. Nie minęła godzina od mojego odpisania i błędu nie ma! Sprawdźcie jak wyglądają wasze daty ostatniego logowania. Mój działa prawidłowo! Nareszcie!
DZIĘ-KU-JE!
Właśnie nad problemem usuniętych postów pracuję Wczoraj przeprowadziliśmy aktualizację forum, przy okazji naprawiając kilka błędów. Mam nadzieję, że jak najszybciej pozostałe zgłaszane przez was błędy uda mi się rozwiązać. Zsynchronizowane zostały również statystyki, więc jeśli komuś liczba postów się zmieniła to bez paniki
Lista postów to tam
BTW : ostatnio zaczęło mi wyskakiwać przy dodawaniu jakieś odpowiedzi, że formularz jest błędny (czy coś w te klimaty) albo “Nie podano typu postu”. Macie tak u siebie, czy to gdzieś u mnie siedzi;)?
@edit : uchwyciłem to o formularzu
http://dl.dropbox.com/u/45412805/fdp_error.PNG
Mnie też takie coś wywala, wystarczy wysłać ponownie i działa bez problemu. Co do tych błędów bbcode na sb nie działa od bardzo dawna
tomick , no w końcu jakaś oznaka życia
Teraz przy usuwaniu posta wywala :
Trzeba cofnąć > ponowić usuwanie > i usuwa bez błędu .
Zobacz najnowszy post kieruje do prawdziwego ostatniego ,ale nazwa usera jest wciąż nie właściwa.
Przecież widać, że coś tam tworzy (po postach test w śmietniku). Chwała mu za to
Ja taki komunikat miałem zawsze, gdy dany post pisałem przez długi czas.
Prosiłbym o PW jeśli dzisiaj i w kolejnych dniach taki problem z postami będzie nadal występował
Nadal nie naprawiono błędu z podświetleniem już przeczytanych tematów. Mało tego, niektóre z nich same się podświetlają po jakimś czasie mimo iż nikt nic nie dopisywał
Na taki oto problem napotkałem się “siedząc” na forum w smartphonie.
Temat, który chciałem otworzyć dotyczył stworzenia nowego działu na temat Mobilnych urządzeń.