Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Hmm pewnie to nie jest błąd, tylko szukajka tak działa po prostu,że ignoruje nawiasy / znaki cudzysłowu (tylko czemu?). Na przykład chcąc wyszukać frazy system("pause") w dziale programowanie, zwraca, że nie znaleziono system(pause). Natomiast gdy wpisze się system pause znajduje całą masę wyników. Chociaż GNU/Linuxwyszukuje już poprawnie, czyli nie ignoruje wszystkich znaków nie-liter.

nie wiem czy tylko ja tak mam ale w tym temacie nie pokazuje mi ostatniego posta.

Przy temacie pisze że ostatni post jest autorstwa SEBA88 a mi ostatni jaki wyświetla jest post usera piotrekplay

w poprzedniej wersji forum też był ten problem w niektórych tematach :slight_smile:

Witam :slight_smile:

Dokładnie nie wiem czy to błąd ,czy pomyłka

dwa tematy przeniesione przez admina do kosza, znajdują sie w dziale na luzie .

Przy zakładaniu tematu i tworzeniu ankiety można wybrac opcję “Pozwól na zmianę głosu”.

Po wybraniu tej opcji każdy głosujący może “zmienić zdanie” :wink:

Dziś podczas wysyłania edytowanego postu:

SQL ERROR [mysql4]

Incorrect key file for table 'phpbb_search_wordmatch'; try to repair it [1034]

Wystąpił błąd bazy danych podczas ściągania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.

przed chwilą wywalało mi taki błąd:

Bad Request (Invalid Hostname)

większa część FAQ nie jest przetłumaczona

Kolejny update - tak faktycznie dopiero teraz zakończyła się odbudowa indeksu wyszukiwarki. Co to znaczy? Że po pierwsze, dopiero teraz wyszukiwarka powinna już działać poprawnie, po drugie liczba przestojów forum lub problemów z prędkością generowania stron powinna się znacznie zmniejszyć. Tyle teorii, zobaczymy jak będzie w praktyce :slight_smile:

nie wydaje mi się, by był nowy moderator na forum

post-13725-13856533586451_thumb.jpg

Bardzo częste, długie wczytywanie się forum, poszczególnych tematów jak i długie wysyłanie postów…

Wprowadziliśmy właśnie kolejny zestaw poprawek wydajnościowych, powinna być zauważalna poprawa.

Hmm czy jedną z nich jest usunięcie ShoutBoxa?

Dotychczas mało chętnie przeglądałem forum, bo:

ShoutBox wroci, bez obaw :slight_smile:

Poprawka - już wrócił. Pytanie tylko, czy tym razem na dobre - rozwiązaliśmy kilka problemów wydajnościowych, mam nadzieję że tym razem SB już forum nie zabije :slight_smile:

może i wrócił, może to tylko u mnie, ale nie widać w nim żadnej treści, dodatkowo, teraz błd w nim wyskoczył

EDIT: czyżby poprawka i kolejny zanik SB?:>

Czasem potrafi wyskoczyć np.

czy

U mnie cały czas jest “There are no messages”.

Przy okazji (sorki, ale nie mogę się powstrzymać) - kiedy będzie Service Pack 1 dla nowego forum ? :mrgreen:

Od paru chwil jest cały czas - tak jak mówisz :frowning:

U mnie od około godziny 20:00 :frowning:

To ja dorzucę screena na którym widać o co chodzi:

sbbo1.th.png

Też to mam :wink:

BTW odnośnie posta Areh - można by dokonać zmiany odnośnie otwierania linków czy obrazków, tak aby otwierały się w nowym oknie/zakładce ??