Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Nadal coś jest nie tak, przykładowo samodzielne-skladanie-komputera-porady-t134962.html tu niema nic nowego a ciągle temat jest podświetlony i nie mam możliwości usunięcia swojego postu mimo iż jest on ostatni

Witam, odkąd się zarejestrowałem na tym forum nie miałem ani jednego dnia, bym nie miał błędów na SB. Nie widzę co kto napisał i nie mogę nic wysłać o tak to wygląda:

http://forum.dobreprogramy.pl/gallery/image_page.php?album_id=20&image_id=4346

Na screenie nie ma napisane teraz, ale często jest napisane " Błąd XML"

Czy wy również tak macie, czy to tylko u mnie? I czemu tak się dzieje? Jak to naprawić, jeśli to związane jest z moim PC, że po mojej stronie jest problem?

z tym Shotboxem to administracja walczy od dawna i jakoś nie mogą się z nim uporać :stuck_out_tongue:

czasem pomaga ctrl+f5 albo skorzystanie z innej przeglądarki :wink:

Brawo! =D> Wszedłem na forum przywitałem się na SB i poszedł! :x Już się nic nie wyświetla. :-x :?

j/w (ja się przywitałem, napisałem posta na forum a jak wróciłem sb już nie było :slight_smile: )

sb pojawia się i znika ,raz jest raz go niema …

Co jest bardzo złe. Wczoraj czy tam przedwczoraj, już mniejsza o to kiedy, ktoś mi pomagał w konfiguracji drukarki pod Linuxa aż tu nagle, bum wszystko się skasowało i nie zainstalowałem jej wkońcu.

bialanimfa75 , zazwyczaj z sb nie było takich problemów ,od niedawna się zaczęły…a przy okazji to forum moim zdaniem jest bardzo zaniedbywane …jak nie chciane dziecko…obiecanki cacanki…a w ogóle wciąż te same błędy od dawna …niby miało być lepiej…a chyba lepiej było, jak było gorzej.

Może słabi administratorzy co korzystają z gotowych skryptów, zamiast stworzyć własne i modyfikować. Nie znają się? :lol:

Były, były, od zawsze SB strzela fochy raz na jakiś czas, był okres gdzie działało bez zarzutu i nagle znowu wróciło do swoich “normalnych” zachowań…

Bug z postami w których ktoś odpowiedział i usunął/został usunięty ostatni wpis ma się dobrze, sporo takich tematów widuję…

O też zauważyłem z jednym z moich tematów, że wyświetla się większa liczba odpowiedzi, niż jest w rzeczywistości w napisanym przezemnie temacie.

semtex , były bugi w sb - wykrzaczył się raz na jakiś czas ,jakiś tam javascript nie zaskoczył czy coś ,ale przeważnie niedługo po wywrotce wracał do normy - a teraz norma jest wykrzaczenie i powrót do sb :smiley:

Powiem tak. Administratorzy się znają, lecz olewają sprawę :slight_smile: Mam bardzo dobry pomysł, postawi się na jakimś zewnętrznym serwerze skrypt php symulujący sb z dp, za pomocą greasemonkey można go podmienić z tym forumowym. OC nie będzie to mega bezpieczne (bo nie ma dostępu do bazy forum, a nick brałby się tylko i wyłącznie z napisu zalogowany), ale takie coś działało by niezależnie :slight_smile:

a w ogóle wciąż te same błędy od dawna …niby miało być lepiej…a chyba lepiej było, jak było gorzej.

Dodane czwartek, 8 mar 2012, 20:27

drobok , to dajesz skrypt na próbę :smiley: Ja jestem ukryty … . co w takim wypadku ?

Łukash jak przeszukasz ten wątek to znajdziesz masę zgłoszeń na temat “znikającego” SB…

BTW> Może najwyższy czas pomyśleć o zmianie skryptu forum, choćby na coś komercyjnego, Główna Portalu wygląda elegancko i nowocześnie a nasze forum jak “informatyczny zabytek” :lol:

Dobra, przesadziłem z tym zabytkiem ale sporo odstaje od ogólnego layout Głównej, Blogów itd…

@semtex no to jeszcze lepiej…forum dp ,nie długo chyba podzieli los bety(odwiecznej) forum gamikaze albo i już to się dzieje.

e tam do gamikaze to daleko… tam to nawet hasła nie zmienisz :stuck_out_tongue:

vanshei , dzięki :smiley: to było niezwykle podnoszące na duchu :smiley:

A teraz widać “parcie na szkło” ,chcą być pro ,o jednym tylko nikt nie pamięta - że lepsze zazwyczaj było wrogiem dobrego.

Łukash, nie chodziło mi o nazwy na dole, lecz na górze

W sumie i tak nie mam nic do roboty, jutro się tym zajmę :slight_smile:

Jesteśmy w trakcie wprowadzania kilku zmian (również organizacyjnych) na forum. Ostatnio naprawiliśmy część ze zgłaszanych przez Was problemów, część jednak będzie wymagała dalszych prac, czym oczywiście się zajmujemy.

Oczywiście, kwestia Shoutboksa jest mi znana, niestety jest bardziej złożona, gdyż przypomina to polowanie na kotka i myszkę, aby wychwycić moment w którym to się dzieje. Ostatnie częstsze awarie pozwoliły mi namierzyć problem, w przyszłym tygodniu postaram się ostatecznie załatwić problem z SB.