Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Nie istnieje strona z Ostrzeżeniami użytkownika - zamiast jej wyświetla się błąd 404. Nigdzie nie mogę znaleźć strony z tymi Ostrzeżeniami. …Nowy adres? Jeśli tak, to jaki schemat? Dotychczas było plusminus.php?mode=view&u=[numer-uzytkownika].

No to teraz parę uwag do regulaminu, a raczej nieprzystosowania jego do nowej wersji forum.

FAQ jest przetłumaczone jedynie po części (i to mniejszej, właściwie tylko 1/3). W regulaminie jest zapis, że każdy użytkownik z FAQ powinien się zapoznać (§2.1). Jeśli ktoś nie zna angielskiego, jak ma się zapoznać z treścią FAQ??

Nie jest też już potrzebny zapis w §2.14 “Przy długich linkach stosuj tekst zastępczy pomiędzy znacznikami bbCode tekst zastępczy”. phpBB3 automatycznie skraca linki.

Funkcja Złączono posta nadal nie działa.

Proszę nie raportować tych samych błędów.

Problem z “mulenie” forum i błędami na sb jest znany.

Screen z błędami: http://img168.imageshack.us/my.php?imag … rumli5.jpg

Błędy zaznaczone kółkami i ponumerowane.

Błąd nr.1 - napis wyloguj wygląda tak: "

Wyloguj

[winnux8]

" zamiast “Wyloguj [winnux8]”

Błąd nr. 2 - zlewają się napisy Odpowiedzi, Wyśwetlone i Ostatni Post

Błąd nr. 3 - Na przycisku “Rozpocznij Temat”, między słowem “Rozpocznij”, a słowem “temat” nie ma przerwy

winnux8 , proponuję nie przesadzać ze zmniejszaniem wielkości okna przeglądarki. Takie “błędy” zawsze będą się pojawiać na stronach.

Co do spacji. Taki jest styl stworzony przez autorów forum (było już o tym pisane, z tego co pamiętam).

aha dzięki Monczkin

witam

nie wiem, czy to błąd, jak zaznaczę kawałek tekstu i dam zacytuj zaznaczenie, to mi pojawia się komunikat: „zaznacz tekst i spróbuj ponownie”

Przyszedł do mnie na maila raport o naprawie posta, a w nim: “Hello winnux8, Otrzymałeś ten e-mail ponieważ wysłany przez Ciebie raport, dotyczący posta…itd…” Dlaczego “Hello”? Nie powinno być “Witaj”?

witam,

zauważyłem iż ilość postów przy moim profilu się nie zmienia lub jest zmieniana z opóźnieniem, nie jestem pewien czy ten numerek jest w jakiś sposób updatowany co jakiś czas, jest to tylko moje spostrzeżenie i z czystej ciekawości na jakiej zasadzie ten system działa napisałem ten post

z góry dziękuję i liczę na odpowiedzi :smiley:

najpierw poczytaj poprzednie posty… było.

Wchodzę do działu Webmastering , widzę, że jest nieprzeczytany temat,

w którym wcześniej coś napisałem, a autor ostatniego postu to marcio15 :

zbiorowodaneoe9.th.png

Po kliknięciu w dany temat - nie widać żadnego nowego postu!

tematzbiorowoma2.th.png

Dodam, że wcześniej temat odwiedziłem, nawet po tym zjawisku,

a on nadal jest “nieprzeczytany”.

beztytuutn3.th.jpg

Jak już był to przepraszam.

http://img32.picoodle.com/img/img32/4/1 … 49953a.jpg

witam ,

dzisiaj wieczorkiem odpaliłem sobie forum dp i po kilku napisanych postach Forum zaczęło bardzo wolno chodzić

Kilka minut później jak skończyłem pisać posta i kliknąłem wyślij pokazała mi się biała strona z napisem :

pozdrawiam

brak postów w ostatniej rubryce przy Sprawdzonych poradach

posty tak naprawdę są

ciągle błędy XML i Java na SB

To Wy macie SB :o

u mnie na dwóch przeglądarkach “FF” i “IE7” nieeeeema :mrgreen:

Ja mam :stuck_out_tongue: .

ale nie przełączają się w SB strony

mikber18 , et. all, było proszone już nie raz. PROSZę NIE ZGłASZAC BłęDóW, KTóRE JUż ZOSTAłY ZGłOSZONE

Zauważyłem, że na stronie głównej vortalu, nie jest odświeżana lista nowych na forum.

np. usunąłem zdublowany temat do śmietnika, a na liście wiszą dwa te same tematy.

viewtopic.php?t=214795

viewtopic.php?t=214796

Nie są widoczne nowe, napisane w czasie późniejszym niż wyżej wymienione.

Tematy się klonują

viewtopic.php?f=19&t=214877

viewtopic.php?f=19&t=214879

Odpowiedziałem tam gdzie jest 6 odp (licznik pokazuje 7), wysłało do innego tematu.

Się nie klonują, tylko Filek założył dwa z tego co widzę.