Sory, ze tak caly czas pytam, ale jestem nie ogarem. Mógłbyś jeszcze raz napisać dokładnie od początku co mam zrobić, bo napisałeś, że to co sciągnąłeś, ale ja niczego nie ściągałem, sory, ze tak nie ogarniam
Model systemu to: X555LD
Procesor Ix-4xxxxU czy Ix-5xxxxU?
Ix-4xxxxU
Teraz pobierz to, rozłącz internet, i tak:
- Wyinstaluj najpierw Nvidia a potem Intel: Windows + R -> devmgmt.msc.
- Zainstaluj Intel potem Nvidia.
Zawsze gdy mówi, że jest wymagany restart - restartuj.
Ok, pobierają mi się te 2 pliki
Sterowniki normalnie wypakowujesz i odapalasz exe.
Ok, czyli jak mi sie pobiora odłaczyć neta, wypakowac, odinstalowac tamte i odpalić te pliki?
Tak, tylko z zachowaną kolejnością - tak jak pisałem. I restartuj zawsze kiedy prosi o restart.
Posiadam identyczny model i zawsze wszystko się dobrze instaluje z WindowsUpdate - także dziwnie.
Wyswietla mi się takie cos, gdy chce zainstalować sterownik intela: na tym komputerze istnieją juz wersje sterownikow nowsze od aktualnie instalowanych. Czy na pewno chcesz zastąpić poniższe sterowniki ich starszymi wersjami? Audio dla wyświetlaczy IntelR (6.16.0.3197) IntelR HD Graphics Family (20.19.15.4549)
Tak.
Trochę od dupy to
Jak już ręcznie instalujesz, to od czystego powienieneś.
A te, które Windows sam instaluje, to były te błędne czy ściągałeś na własną ręke?
nie rozumiem
no i ■■■■ ;/ jak chce zainstalować sterownik NVIDIA wyskakuje takie cos: the NVI2.DLL file can not be found.
O kurde, jednak dziala, fałszywy alarm
jakw forme instalacji wybrać? Ekspresowa czy niestandardową?
Ja bym dał niesestandardową, bo może można zaznaczyć “czysta instalacja” tak profilaktycznie, ale wybierz ekspresową.
Instalacja zakończona, co teraz?
No sprawdź czy działa zmiana karty.
Chyba to chciałeś, żeby działało.