Zintegrowana karta graficzna nie chce się zmienić na dedykowana

Dzięki, nie wiedziałem o tym :wink:

Dajesz zainstalować się wszystkim sterownikom z WU, albo wyłączasz aktualizacje sterowników na zawsze i instalujesz ręcznie - w jedną albo w drugą.

Nie wiem co tam robiłeś na tym systemie…

­
Te błędne sterowniki z początku same się ściągnęły z WU czy ściągałeś sam?

Same się ściągnęły.

Odetnij internet i wyinstaluj sterowniki od dedykowanej, integry i ten od chipsetu co sam sciągnąłeś. Potem podłącz internet i może się pobiorą prawidłowo…

Powiesz mi jak odinstalować od chipsetu?

Hm.

­

[może] Windows +R -> appwiz.cpl

[może] Instalor tego sterownika, w którym będzie opcja deinstalacji.

[może] Wyinstaluj dedykowaną, integre, podłącz internet, potem menu -> akcja -> skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu i chipset sam się uaktualni wraz z pozostałymi.

­
Mam nadzieję, że przynajmiej jedna z tych opcji będzie działać.

­
­
Możliwe, że problemem był Windows Update, który pobrał automatycznie nowsze sterowniki i się popsuło. W wersji Home chyba nie da się zablokować.

Witam. Powracam, bo kompletnie zapomniałem o tym problemie. Odnoszę się do twojego podpunktu:
[może] Wyinstaluj dedykowaną, integre, podłącz internet, potem menu -> akcja -> skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu i chipset sam się uaktualni wraz z pozostałymi.

Mam pytanie usunąć oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia jak odinstalowuje dedykowaną i integre? I gdy odinstaluje je, to mam włączyć internet i kliknąć to, tak? (skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu)? i chipset powinien sam się uaktualnić, gdy to zrobię?