Źle wczytujące się strony Dobreprogramy.pl


(p19koz) #1

Czy u innych występuje ten problem?

screen

U mnie - Windows 7, Firefox


(tosiekbu) #2

Witam.

Próbowałeś

 

https://support.mozilla.org/pl/kb/jak-wyczyscic-pamiec-podreczna


(p19koz) #3

Tak! Próbowałem. Nawet dla pewności operację przeprowadziłem przed chwilą. Sytuacja bez zmian.

 

Co ciekawe przeciętnie cztery artykuły wczytują się poprawnie, by po chwili piąty z tym błędem.  Problem zauważyłem tylko na tym portalu.


(tosiekbu) #4

a resetowałeś ustawienia stron wtyczki, FF  aktualne

Spr jeszcze to

 

https://support.mozilla.org/pl/kb/przywracanie-domyslnych-ustawien-firefoksa-latwe-r


(p19koz) #5

"resetowałeś ustawienia stron wtyczki’ - …że co?

Firefox aktualny.

Wyłączenie uBlock’a też nie pomaga.

 

Zbyt wiele mam wprowadzonych dla mnie przydatnych zmian bym go resetował. To ost. odpada!


(tosiekbu) #6

Ustawienia stron. wtyczki aktualne.


(qbpm) #7

U mnie to samo,  i też występuje akurat pod tym artykułem. Odświeżenie strony pomaga, ale gdy się wejdzie na artykuł jeszcze raz, to znowu jest ten problem. Chrome Win 10 i Win 7 rozszerzenia uBlock i Ghostery. Nie sprawdzałem bez rozszerzeń.


(tosiekbu) #8

Podajcie linka do problematycznego artykułu spr u siebie.


(qbpm) #9

http://www.dobreprogramy.pl/Linux-4.9-tym-razem-z-perspektywy-zwyklego-Kowalskiego-gora-urodzila-mysz,News,77885.html tyle, że to się dzieje pod różnymi artykułami od kilku tygodni. Teraz jak na to wchodzę, to za każdym razem jest dobrze, albo się pojawia “The service is unavailable.” ale to jakiś zupełnie inny problem. Widziałem, że ktoś wspominał o tym problemie w komentarzach, więc nie jest to jednostkowa sprawa. Podejrzewam, że to jest problem jednak z blokowaniem reklamy, bo gdy jej nie ma pod artykułem, to nie ma “ogranicznika” na którym się powinna “oprzeć” informacja o autorze.


(p19koz) #10

identycznie u mnie…


(Herosiatko) #11

U mnie w chromie na win 8.1 gdy chcę uruchomić dobreprogramy.pl: białe tło i napis The service is unavailable.

 

Edit: już działa, chyba coś ze stroną było nie tak.


(qbpm) #12

Dodam, że gdy “urwie” się już ta informacja o autorze, to nachodzi również na górne zdjęcie: Screen . 

Wyjęcie zakładki do nowego okna powoduje, że strona się naprawia.


(tosiekbu) #13

u mnie podana str działa prawidłowo, nie posiadam żadnych dodatków blokowania reklam


(Domker) #14

Ten sam problem zauważyłem u siebie od czasu aktualizacji z FF 50.0.1 na FF 50.0.2.

Zwykle tak się dzieje jak karty otwiera się w tle. Po “X” odświeżeniach nagle wyświetla się poprawnie.

A tu BEZ uBlocka Orygin (z wyczyszczonym cache przeglądarki i ponownym uruchomieniu FF):

http://i.imgur.com/vF9qurm.png


(qbaz) #15

Problem u mnie występuje już od jakiegoś czasu, najczęściej w Cyberfox i Firefox (ver. 50.0.2_x64) i rzadziej na Vivaldi_x64 (ver. 1.5.658.56 i poprzednia), uBlock i Ghostery w każdej przeglądarce.

Jak ktoś wyżej napisał, F5 pomaga, ale tylko pomijanie rozwiązania problemu.

Problem mam tylko na stronach DP.


(Przemo78) #16

też tak czasem mam, Chrome na Ubuntu. Pomaga przeładowanie strony.


(alli) #17

U mnie  na Edge’u to samo się dzieje z blokowaniem i bez blokowania reklam.


(izok1980) #18

U mnie na windows 10 Przeglądarka Edge bez żadnych dodatków działa prawidłowo.


(p19koz) #19

Wychodzi na to, że wina leży ewidentnie po stronie redakcji szanownego portalu, która to nie dostrzega tego, że wielu użytkowników blokuje reklamy. Usunięcie tych elementów powoduję późniejsze problemy z układem strony.

 


(Drobok) #20

Skoro kopiecie w układzie to trza się nauczyć go potem poprawić ;)