Witam, brat składa nowego kompa sobie, wszystkie podzespoły podłączone zasilacz kupiony dzisiaj mocniejszy ale komputer resetuje się podczas ekranu " trwa uruchamianiu systemu Windows 7" pół sekundy po tym pojawia się niebieski ekran coś podobnego do bluescreen’a ale nie wiem co jest tam napisane ponieważ to tylko mignie i komp się resetuje i tak w kółko.
Potem na czarnym ekranie pojawia się napis
“System Windows nie może uruchomić. Ostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowania” coś takiego no i nawet tryb awaryjny się nie uruchamia, w czym może być problem?
Procesor Intel Core i5 2500K
Karta Grafiki Msi Geforce GT 630
Płyta Główna Gigabyte P67A-D3-B3
Ram Patriot 8 GB - jedna kość
Zasilacz Modecom MC 620 Carbon - polecony mi został w sklepie komputerowym kiedy zostałem zapytany o procesor i kartę grafiki.
proszę o odpowiedź na GG 2589696 gdyż to jest szybsza droga wymiany informacji niż miałbym tutaj czekać aż ktoś się zainteresuje moją sprawą.
Wgraj na nowo system i po sprawie. Teoretycznie Windows powinien wystartować po zmianie płyty głównej - praktyka pokazuje że często jest inaczej. U ciebie nastąpiła zmiana prawie całego komputera stąd problemy.
Skopiuj ważne dane na inna partycję i dopiero wgraj system na nowo. Możesz do tego celu skorzystać z dowolnej dystrybucji Linuksa uruchomionej z płyty CD bądź pendriva albo skorzystać z WinPE:
zasilacz tak patrzyłem opinie i połowa jest na tak i połowa na nie ale to patrzyłem dopiero po zakupie, ja też swój komputer będe chciał ulepszyć ale czekam aż trochę i7 spadnie z ceny a zasilacz jak pisałem polecili mi właściciela sklepu komputerowego powiedzili że do podkręcania tego procka to będzie optymalny zasilacz
a co do karty grafiki to komputronik polecił ją także, ona ma 4GB pamięci tak?
Dobra, pal licho kartę, sprawdziłeś opcję z kontrolerem dysku? Jeżeli system nie wstanie to masz dwie opcje, Live CD z Ubuntu na przykład, przekopiowanie danych z C: na inną partycję i następnie reinstalacja systemu, ewentualnie możesz spróbować nakładki, system podczas jej wykonania powinien wykryć nowe podzespoły i zmienić sterowniki, zachowasz dane.
zobacz czy dasz rade w trybie awaryjnym uruchomić , i odinstalować sterowniki od grafy , ale zobacz najpierw ustawienia w biosie SATA MODE > IDE albo AHCI
nie wiem jak to jest teraz ale w asus p7p55-e jak sie właczy usb 3.0 albo sata 6 to karta graficzna z x16 przechodzi w tryb x8 , jak nie masz nic na USB 3.0 to wyłacz w biosie masz na zdjeciu poniżej Onboard USB 3.0 Controller daj na DIsable