Dopiero co miałem 7GB wolnego miejsca na partycji C
wczoraj zmniejszyło się to do 5 GB a dzisiaj mam już tylko 2 GB
nie wiem co się dziele… niczego nie ściągałem
myślałem że to plik wymiany… ale nie. jest ustawiony na stale… 5 GB na partycji D
… na C plik wymiany jest wyłączony
aa i Ccleaner przestał działać ale to nie wirus bo na laptopie tego samego dnia też przestał działać… instalowałem go jeszcze raz i nic to nie dało… ale ważniejszy temat to miejsce na dysku
Punkty przywracania i pamięć podręczna przeglądarki.Od czasu do czasu trzeba ją czyścić,bo z czasem nazbierasz nawet 5 GB śmieci.W pamięci podręcznej przeglądarka zapisuje fragmenty stron,żeby ich całych za każdym razem nie ściągać z sieci.
nie instalowałem sterowników za to co dzienne aktualizuję Norton 360
ale on nie ściągałby gigabajtów baz wirusów
można jakoś zobaczyć ile zajmują obecne punkty przywracania?
Lub w panelu sterowania szukamy wyszukiwarką „zaawansowane ustawienia systemu” (jak nie ma to w grupie „System i zabezpieczenia” → „System” i potem w lewej kolumnie), w okienku zakładka „Ochrona”.
Każdy dysk/partycje sprawdzisz przyciskiem „konfiguruj…”.
Punkty przywracania sytemu możesz usunąć w CCleanerze albo wchodząc do właściwości systemu w panelu sterowania. Zakładka Ochrona systemu, przycisk Konfiguruj
jurto włączę komputer stacjonarny i będę miał1 szanse/jedno uruchomienie zanim zacznie się zapychać dysk C i komputer zacznie wykorzystywać pamięć ram jako dysk
co jeszcze mogę sprawdzić??
jeśli to Norton się psuje to czy jak go odinstaluje to automatycznie odepnie się z niego licencję i po reinstalacji znowu będę mógł ją podpiąć?`
przypomniało mi się że Ccleaner zanim się zepsuł to pokazywał jest trochę w Temp
ale w system było 8 GB zbędnych plików… jest jakiś podobny free program do Ccleaner z interfaceem? żeby usunąć to co trzeba w system?
właśnie testuje SpaceSniffer na laptopie …a WinDirStat znam tylko czy SpaceSniffer jest lepszy niz WinDirStat
EDIT: nawet fajny
Nie ma co dumać zanim nie zobaczysz, co zajmuje Ci miejsce.
Jeśli klikniesz na „kwadrat”/folder w SpaceSnifferze, to pokaże Ci podfoldery i sięgniesz głębiej.
odinstalowałem ccleaner w jego folderze było 4 Gb danych
sądzę on się aktualizował w kółko ścigając w ciąz te same dane
mam już 6 GB wolnego miejsca na dysku
ale w windows/temp jest 5 Gb plików
można to czymś bezpiecznie usunąć?