Fempter
(Fempter)
_ AKTUALIZACJA _ 
Poznaliśmy oficjalne wymagania sprzętowe Grand Theft Auto IV (PC), które prezentujemy poniżej:
Minimalne:
* System: Windows Vista - Service Pack 1 / Windows XP - Service Pack 3
* Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz albo AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
* Pamięć RAM: 1.5GB
* Dysk twardy: 16GB wolnego miejsca
* Karta graficzna: nVidia GeForce 7900 albo ATI Radeon X1900 (wymagane 256MB pamięci na pokładzie karty)
Rekomendowane:
* System: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Procesor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz albo AMD Phenom X3 2.1Ghz
* Pamięć RAM: 2 GB (dla Windows XP) i 2.5 GB (dla Windows Vista)
* Dysk twardy: 18 GB wolnego miejsca
* Karta graficzna: nVidia GeForce 8600 albo ATI Radeon 3870 lub lepsze (wymagane 512MB pamięci na pokładzie karty)
fastman92
(fastman92)
Czyli za duże wymagania jak na mój komputer. Do tej gry mam za słabą kartę graficzną i pewnie procesor. 
goldimir
(Keymen3)
Oby wymagania nie poszły w góre :-k
czyli jak sie ma zwykłe dvd, to nie ruszy ?
pooogieło ich…
Blotny
(Blotny)
18GB??? To trzeba sobie teraz po 5TB kupować, żeby nowsze gry instalować =D> (ironia)
Edge
(Mateusz Golebiowski)
Jeżeli chodzi o wymagania to nie jest źle całkiem przyzwoite tylko kurde trochę się martwię względem grafiki.
Jeżeli chodzi o DVD rom to się nie martwię mam nagrywarkę DVD i sprawdzałem takie płyty i chodzą bez zarzutu.
No i fakt te wymagania względem miejsca na dysku =/ chyba twórcy stwierdzili że każdy posiada dysk o pojemności większej niż 200 gb
Neon1992
(Neon1992)
Ciekawe czy mi pójdzie?
Boję się że karta graficzna jest za słaba…
Fempter
(Fempter)
Ja w tym albo następnym tygodniu kupuję sobie Sapphire HD 3850 512MB DDR3 8) Więc luzik, na średnio-minimalnych może mi pójdzie 
Edge
(Mateusz Golebiowski)
Bez przesady pewnie na średnich będzie chodzić na GF 7600GT
klopas
(klopas)
IMO to fake
no ale dobra… nie są za wysokie ale dysku nie będzie tyle wymagać… chyba że cutscenki będą w jakości fullHD i one będą zajmować 13GB 
ATG
(Matejo Master)
Od kiedy to scenki w gta są renderowane? zawsze były na silniku gry więc ważą bardzo bardzo mało… 
fajnie
ze wszystkim się mieszcze
Nedo
(Montreux Drummer)
Jest spoko, łapię się na zalecane myślę, że pogram na najwyższych, może nawet z niskim AA 
Pax
(Pax555)
akurat te wymagania to były raczej wymyślone przez stronę, gdyż już zniknęły stamtąd
Fempter
(Fempter)
To czemu niby na stronie http://www.gamesforwindows.com, a dokładniej w profilu GTA4, pojawiły się informacje dotyczące zalecanych wymagań sprzętowych czwórki ??
EDIT: Jak zniknęły ? U mnie jak się załaduje strona to wymagania są dalej podane 
goldimir
(Keymen3)
mam nadzieje, że będzie mi chodzic płynnie
steemm
(steemm)
a no znikneły wymagania czyli to kolejny fake 

klopas
(klopas)
pisałem że to fake
gra nie będzie zajmować pewnie nawet 10gb…