Witam!
Za około 10 miesięcy planuję kupić laptopa. Zaczynam się powoli za nim rozglądać, i nie mogę znajść nic co by odpowiadało moim oczekiwaniom, a jeśli już znajdę odpowiedznią konfigurację (wg. mnie) to nie mam pewności co do marki laptopa.
Konkretnie poszukuję laptopa do rozrywki a także do pracy. Wywnioskowałem, że jesli kupię laptop do gier, to nic nie będzie stało na przeszkodzie aby był używany także do pracy :D:D Budżet narazie nie jest określony (nie wiem ile zdążę uzbierać… Narazie mam 2000 zł, ale przez 10 miesięcy sądzę, że ta sumka urośnie
Proszę o wasze propozycje co do sprzętu, który odpowiadałby moim oczekiwaniom.
Z osobistych doświadczeń wiem, że dobra marką jest ASUS, używam niekiedy stary model z około 2000 roku (dokładnie to ASUS A1000 ). Na tym sprzęcie śmiga wszystko
Biorąc pod uwagę jego podzespoły (PIII 750 mhz 512 Ram), to sprawuje się swietnie, ciągnie takie programy jak Adobe Acrobat 8, a jak zainstaluję to i Quake 3 arena śmiało chodzi
Ale nie o tym post… piszę to, ażeby spytać czy ASUS nadal robi takie maszynki?? Czy nie idzie w ilość a nie jakość jak większość mniejszych firm??
Słyszałem także, że laptopy Sony VAIO są bardzo dobre, czy ceny tych maszyn są proporcjonalne do jakości wykonania jak i użytkowania sprzętu tejże marki??
Doradźcie co wybrać bo nie mogę się sam zdecydować…
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawaim!