Mam do was ogromną prośbę a mianowicie niedługo kończy mi się umowa z NESOTRADĄ TP 1mb. Jak zawsze tp i netia już zaczęły dzwonić z ofertami;). Obydwóm przedstawicielom powiedziałem aby zadzwonili po świętach bo muszę się jeszcze zastanowić! A wiec NETIA zaproponowała mi internet 4mb w dość przystępnej cenie. Tylko oto moje pytanie czy jest to dobry internet czy wiesza sie jak neo? Jak jest z adresem IP?
Jak jest z transferami ponieważ czytałem na jakimś forum że chłopek miał netie 1mb i transfer mial max. 70kb/s ;/ to coś nie tak! W neo przy 1mb ciagnie mi cały czas 125kb/s. Ciekawe jak jest w netii przy 4mb.?
Neostrada zaproponowała mi internet 2mb. Teraz kompletnie nie wiem co wybrać. PROSZĘ o POMOC;].
Proszę pisać wszystkie + i - … muszę się dobrze zastanowić.
mooi koledzy mają Netię , przy 1mb ciągle ciągnie po 128kb/s, przy 4 rzecz jasna 512 ;].(jak się znajdzie dobry tracker czy serwer ftp. ten gościu co miał te 70 to może miał złe źródła z których pobierał lub wina sprzętu gubiąca część danych ^^). jedyne zastrzeżenia co do netii to każdy z moich znajomych czekał miesiąc na przybycie monterów…lepiej samemu się pofatygować ^^> a tak to bezawaryjność i rzeczywiste prędkości ;]/
UPC ma za 89 złoty nie wprowadzaj w błąd ;p 72 złote jest przez pierwsze 3 miesiące ( potem 80) przy zakupie 3 usług (telefonia, telewizja) a myślę że on nie jest tym zainteresowany ;] . wy dobrze macie ze u Was jest taki wybór. ja na początku miałem wybór tylko kablówki ^^. mam umowę i dopiero po 2 latach przyspieszył do 1mb ;/ za 80 parę złoty. porównać oferty;p
Ja mam obecnie netie 1mb na ich liniach,żadnych problemów transfer 125kb/s to standard,z torentów ściąga bardzo dobrze,poza tym netia ma lepszą obsługę klienta jak będziesz miał problem to nie będą cię zwodzić itp. w dodatku jak będziesz miał telefon z netii do będziesz mógł dzwonić do nich za darmo bodajże pod numer *88
Modem albo router wi-fi zależy co wybierzesz,a co byś chciał jeszcze??
Ja nie dawno przeszedłem z tp na netię 2mb wszystko chodzi bdb.Nie brałem żadnego modemu bo miałem własny router.Zgłosiłem się do netii i wszystko za mnie załatwili,wszystko przebiegło bardzo sprawinie.Co najważniejsze zamiast 89 w tp za 2mb,to w netii płacę 64.Pingi są ok 33ms.
Tego to nie wiem,kierowałem się tym że jak miałem w tp niski ping to dlaczego mam mieć duży w netii.Przecież to jest ta sama linia tp tylko net jest z neti.Dodam że pingi są na stałym poziomie o różnych porach mierzyłem i zawsze pokazuje ok34
Masz NEO? Uciekaj zanim przedłużą Ci na wieczność umowę! Uciekaj do innego operatora, Netia, Multimo! Ratuj się chłopaku Wszędzie masz zmienne IP (na liniach TP).