Mój komputer to Duron 1200, 256 RAM-u. Aktualnie planuję reinstalację Windowsa. Uzywałem Avasta ale ale przepuścił mi parę wirków (a teraz reinstalka Windy). Myślałem o Kasperskim ale słyszałem że on muli kompa a mi zależy na jako takim komforcie pracy podczas działania w tle (przy skanowaniu może mulić ile chce). Czy ktoś zna jego wymagania? I drugie pytanie o niego: mój kumpel który masz potęzny komputer ściągnąl sobie Kasperskiego i testował go. Minęły juz 2 miesiące a on dalej działa… Bez craków oczywiście. Czy to normalne?
u mnie na 384RAM i p III 733 MHz kaspersky mulił zwłaszcza podczas bootscanu. polecam nod32
Złączono Posta: 06.07.2005 (Sro) 21:33
a wcześniej go nie crackowałeś? star klucze mogą działać. zobacz w licencji do kiedy jest ważna. musisz poszukać bo nie pamiętam dokładnie gdzie to jest
Nie, dzięki, żadnych cracków… A mój kumpel poprostu pociągnął go z oficjalnej stronki, zainstalował bez niczego i zapomniał. Wpadam do niego po 2 miesiącach patrzę, a on śmiga elegancko :? A on napewno nie crackował bo jak by jego ojciec yo odkrył to by go oskalpował Więc nie czaję o co chodzi…
do kaspeskiego anti-hacker nie ma darmowego klucza :?
Stoow tez tak mialem ale program nie aktualizował mi się, ani nie działała ochrona rzeczywista - pewnie tak samo jest u twojego kumpla, tylko to uaktualnienie, może źle zobaczyłes
co do antyvira do twojego kompa to polecam jak wszyscy nod32. Mam go już drugi tydzień i po przeskanowaniu kompa pandą activescan nie miałem żadnych wirusów 8) przy kasprze zawsze było ok. 8, a przy nodzie nic ani jednego.
Chyba tak zrobię… Ale jestem pewien jak babcię kocham, aktualizuje sie co jakieś 5 godzin, nawet dzis u niego byłem żeby to zobaczyć, na dodatek w Kasperskim pisze że baza aktualna, ochrona włączona itd. Centrum zabezpieczeń Windows raportuje że kacper jest aktualny… No sam nie wiem, może kolejny cud?
A jak jest z bazą wirusów w nodzie? Bo moje pieniądze nie moga pójść w błoto Zastanawiałem się nad jednym z czterech: Kaspersky, nod32, f-secure, avg profesional.
aktualizacje nawet kilka razy dziennie, ale rzadko nie oszukujmy się baza wirusów NOD32 nie grzeszy wielkością - w porównaniu choćby z takim kolosem jak F-Prot czy BitDefender to NOD wypada marnie
ale jego heurystyka jest pierwsza klasa
NOD32 to naprawdę bardzo dobry antywirus, według mnie ustępuje tylko F-Secure i Kaspersky`emu :!:
Ja tam nie szwędam sie po jakiś strasznych stronach, nie instaluje podejrzanego softu, craków nie szukam… Czy Nod wystarczy żeby ochronic mojego kompa tak żeby nie reinstalować windy co chwilę?
Jeżeli tak go polecacie to nie może byc kiepski Ale czytając tematy na tym forum i innych zresztą tez słyszałem nipochlebne opinie. jakie sa minusy Noda?