Witam widzę że sporo osób na forum lubi muzykę (myślę że jak każdy), więc może założymy radio internetowe na którym userzy forum Dp mogliby grać swoją muzykę o ustalonych porach. Oczywiście trzeba by było zrobić stronę interetową na której była by możliwość zobaczenia kto akurat gra i ramówka Natchneło mnie założenie takiego radia gdy kiedyś zobaczyłęm że na fotce też jest takie radio więc czemu my nie moglibyśmy czegoś takiego zrobić?? Nie wiem czy administracja w razie zgody na takie radio czy nie miałaby możliwości dania nam miejsca na swoim serwerze na autopilota i serwer schoutcast. Nie wiem co wy o tym myślicie i oczywiście Administracja. Jeśli ludzie słuchali by stacji to można by otwierać osobne kanały np. Rock, Techno czy Mix. Oczywiście jeśli byśmy mieli szczęście to można by było zarabiać na reklamach na stronie czy w radiu itp ale najpierw trzeba takie radio założyć a potem brać się za wypromowywanie go Napiszcie co sądzicie o tym pomyśle
wiem że niełatwo jest znaleść sponsora i zdaję sobie z tego sprawy dlatego bez Zaiks-u nie ma co startować po potem karę dowalą prę tysięcy i bedzie kicha
Fajny pomysł, ale wątpie kto by miał tak dużo legalnej muzyki i to najlepiej same nowości. Choiaż jak się uda zrealizować ten pomysł z radiem to będę happy
Z tego co ja wiem wystarczy muza legalna (a tej w sieci na tony.) Bo grając w radiu - robimy to na własny użytek i nie mamy z tego żadnych korzyści majątkowych. I zaiks nasz może cmoknąć
Była taka afera we Francji Koleś grał muzykę ze swoich płyt w radiu netowym. I przyczepiła się do nigo IRAA (coś jak nasz ZAIKS :P) i podali kolesia do sądu. Sąd (najpierwsz I potem II instancji) go uniewinnił bo swej muzyki nie sprzedawał
a ja wpadłem na pomysł co zrobić z tą licencją Zaiks Możemy utworzyć takie radio które prócz puszczania muzyki zajmowało by się pomocą dla słuchaczy w dziedzinie Informatyki tzn o godzinie powiedzmy 12.00 rozpoczyna się audycja którą będzie prowadziła osoba znająca się na tworzeniu stron www i inni będą mogli dzwonić przez Skype lub pisać na gg (utworzyć oficjalne gg radia) a Prezenter czytałby to na antenie i podawał jak naprawić błąd itp. A wracając do licencji Zaiks to może podłączyć się do jakiegoś radia które ma już wykupioną ową licencję i utworzyć kanał dla nas a co za tym idzie to automatycznie mamy Zaiks skoro jesteśmy"częścią" tego radia które ma już wykupioną licencję: )
Romek ja jak sobie wyobrazasz to ze ktos Ci podaje bład PHP a Ty mu go czytasz na antenie? :lol: pomyśl… podczepienie sie do jakiegos radia tez poicaiga za soba koszty… pozatym pomysł ogólnie poroniony… takich stacji radiowych jest cala masa…
AZPR to tylko propozycja a mam pytanie czy potrzeba licencji Zaiks żeby puszczać darmowe mp3 np. ściągnięte ze strony http://mp3.wp.pl/p/index/ gdzie można pobierać muzę za darmo?? Wie ktoś??
ZAIKSowi nie płacisz za mp3 a za mozliwość ich odtwarzania publicznie… to ze możesz pobrać coś za darmo nie znaczy że możesz tego legalnie używać w każdym przypadku