Witam. Reklamy na forum są powszechnie znane i nie przeszkadzają w funkcjonowaniu forum. Lecz ostatnimi czasy pojawia się systematycznie ów reklama:
Ta reklama jest bardzo denerwująca. Po jej załadowaniu kursor myszki zanika i przycisków trzeba szukać po omacku. Czy administracja ma dostęp do wyświetlania każdej reklamy ? Jeśli tak to prosił bym o jej usunięcie lub zamianę na inną gdyż nawet na nieaktywnej zakładce kursor świruje. Używam Google Chrome, nie wiem jak to się ma w innych przeglądarkach, ale mam nadzieję, że zostaną poczynione jakieś cele w tym kierunku.
Taaa i jak wszyscy będą tacy “mądrzy” jak powyżej, to wkrótce pozamiata i forum i vortal, albo doprowadzi do tego że za niektóre usługi trzeba będzie płacić za pomocą Premium SMS lub podobnie.
Administracja wynajmuje powierzchnię reklamową, banery reklamowe “wrzuca” inna firma.
Nie zauważyłem takich objawów, jednak jeżeli występują u innych to proszę o informacje w tym wątku, a na pewno zostaną podjęte stosowne kroki
Zawsze usuwamy reklamy, które w jakiś sposób okazują się problematyczne dla użytkowników - wystarczy nam to zgłosić. Przyjrzymy się temu przypadkowi i jeśli faktycznie reklama jest natarczywa, wyłączymy ją.
Do używania AdBlocka nikogo nie zachęcamy z powodów, o których pisał fiesta - staramy się, by reklam u nas było jak najmniej (i tak jest wielokrotnie mniej niż na innych najpopularniejszych serwisach) i by były nieinwazyjne (nie mamy popupów, automatycznie odtwarzających się reklam wideo etc.). W zamian za te mimo wszystko rzadko spotykane w Internecie udogodnienia oczekiwalibyśmy jednak odrobiny dobrej woli wyrażonej poprzez nieblokowanie tych reklam. Myślę, że to sprawiedliwe.
jarekm26 , a więc tak: wszyscy instalujemy do przeglądarek dodatki blokujące reklamy, wprowadzamy na forum i vortalu sms’y premium za dostęp do nich i:
Wszyscy grzecznie płacą i działamy dalej (bajka)
Zwijamy interes i zamykamy jedno z największych i najprężniej działających w polskiej sieci for oraz vortal, bo znajdzie się 5 osób które będą chciały płacić (rzeczywistość).
Radzę trochę zastanowić się nad tym co piszesz, bo działasz na szkodę forum i vortalu z którego tak chętnie korzystasz.
Idąc Twoim tokiem myślenia, w czasopismach także powinno się usunąć reklamy, a ich ceny podnieść dwu- trzykrotnie żeby przynosiły zyski wydawcy.
Chyba nie zauważyłeś takowych na vortalu, czy forum :?
A nawet jeżeli by się takowa pojawiła, to reakcję administracji opisał Docent i nie mija się to z prawdą, bo niejednokrotnie zwracałem się z prośbą o usunięcie reklam sprawiających problemy i nigdy nie spotkało się to z odmową.
Ja tam mam odblokowane reklamy na DP, bo szczerze mowiac 200px w tę czy tamtą to jeden diabeł i mi nie przeszkadza, a jak coś ciekawszego w tej reklamie to nawet i klikne, a ze reklamy są dopasowane do treści to wypada tak z 4-5 razy w tygodniu. Mnie to średnio boli, a dowiem się o nowinkach i trendach w danej firmie/sklepie.
Mi wchodząc w ten wątek również. O przepraszam, ale no to już chyba jest przegięcie. Ja rozumiem reklamy, ale jest wyznaczone miejsce dla nich, a nie full ekran. Przykro mi to mówić, ale to mi się nie podoba.