Masz info na podlinkowanej stronie.
8 gb. Ok, myślałem że trzeba więcej. Dzięki
Będę musiał wpisywać klucz produktu jak będę instalował system na nowym dysku?
Obecnie mam legalny windows 10 pro 64bit
Jak sam dysk się zmienia to powinno przejść na “nie mam klucza” i dopasowaniu licencji cyfrowej po połączeniu z serwerami MS.
Chciałem procesor 4 rdzeniowy, jest stary ale jest i5.
Chciałem 8 gb ram, jest 8
Niedawno kupiłem GTX 770 i jest gtx 770
Teraz żeby elegancko to zakończyć i żeby problem był zauważalny mniej choć trochę, dysk ssd do 130 zł, 256 gb około.
Więc git.
Kumpla dzieciak ma podobną konfigurację jeżeli chodzi o wydajność, i5 3470 + 1650 + 16GB ramu i oczywiście SSD.
GPU i CPU idą po równo w fortnite, bez żadnych kagańców na max ustawieniach czasami mignie dwójka na początku w trzycyfrowym FPS.
Przy ograniczeniu do 60 klatek CPU i GPU 40-70%.
Wszystko bez żadnych chrupnięć, płynnie.
Chociaż na sterach zainstalowanych z automatu przez system młody narzekał że mu spadają klatki czasami nawet do nastu.
Najlepsze jest to że pomimo użycia 7,5 gb ramu podczas gry w gta 5 i użycia dysku praktycznie w 100%, mam stabilne 60 fps.
Obstawiam błąd w samej grze.
Jak młody mi raportował spadki zacząłem grzebać, częsty przypadek, Fortnite jest zabugowany.
Też myślałem że fortnite to taka niedopracowana gra. No nic, ssd coś pomoże i jakoś będę tak grał.
Skoro swapfile będzie na SSD to radzę kupić jakiś lepszy model.
Jeszcze jedno
Wszystko fajnie chodzi na tej karcie
World of tanks 90 fps maksymalne na full hd
Cod black ops 2 na najwyższych w full hdd 120+ fps
I tak dalej
Problem mam w grach typu minecraft, cs go
Jeśli chodzi o cs’a jak pierwszy raz odpaliłem to poprawa była widoczna, 200 fps około.
Następnego dnia jak wbiłem to już poniżej 110
Natomiast w minecraft mam poniżej 150 fps na najniższych
A monitor 60Hz…
Spoko, są tutaj tacy co odróżniają 300 od 700 fps
Też mam takie użycie ramu posiadając dość dużo programów działających w tle, ale używam mem reduct i po jednym czyszczeniu z 35% użycia w spoczynku spada do najwyżej 15%. Nie zamyka żadnych usług ani programów, tylko ogranicza przez nie wykorzystanie ramu i nieco spowalnia
Mem reduct tak? Obczaję
Spadło do 10% użycie ramu, a teraz na przeglądarce 15-20%
O kurczę, podczas gry maksymalnie użycie ramu to 4,7/4,8 gb, dysk teraz nie szybuje pod sufit i gra nie laguje
Mam do wypróbowania jeszcze jeden, który może czyścić z automatu, ale teraz czekam aż ojciec skończy robotę z papierami. Nie wspominałem o nim bo może nic dobrego nie zrobić lub zaszkodzić jak Wise. Zamiast czyścić zajmował RAM do końca
Na razie używam tego mem reducta, ustawiłem żeby użycie ramu nie przekraczało 4 gb i idzie bardzo dobrze