Aferka z asystentem pobierania?

Widzę, że redakcja, podobnie jak przemyciła po cichu do asystenta szkodliwy program, tak teraz próbuje w ten sam sposób - po cichu sytuację załagodzić. Wredna postawa i nie świadczy dobrze o jakości portalu. Ktoś napisał wcześniej, że to strzał w stopę…ktoś, że w kolano…raz ktoś użył sformułowania, ze to był strzał w głowę…i on miał rację. To wydarzenie…bo nie wydumana afera medialna - mamy w końcu realne i sprawdzalne fakty - to samobójstwo portalu pod względem zaufania i reputacji. Mocne słowa?..może…ale tak właśnie jest. Tu zabiera głos kilkadziesiąt osób, które mają pojęcie, z czym mamy do czynienia…na zewnątrz, gdzieś tam są setki a może tysiące, które zostały oszukane i upokorzone. To ludzie, którzy tu przyszli w nadziei na legalne i sprawdzone programy, a potem ze zdziwieniem i strachem może zauważają, że “coś się porobiło”…i co teraz?..przyznać się mamie, tacie, bratu lub siostrze, że się popsuło?..albo może przyznać się dzieciom, żonie czy mężowi, że zrobiło się coś złego i nie wiadomo, co z tym zrobić? Postawcie się w ich sytuacji…poczujcie ich skrępowanie, strach i bezradność w takiej sytuacji…poczujcie się, jak oni kiedy czują złość, że pobrali jakieś dziadostwo na polecanej w internecie stronie…na stronie z szumną misją wspierania tych najmniej doświadczonych…poczujcie ich upokorzenie, że muszą przyznać się komuś do rzeczy, o której woleliby nie mówić…bo nikt nie chce wyjść na durnia…nikt. Atu przychodzi kilku “dobrze poinformowanych”, którzy z nieszczerym uśmiechem na ustach próbują wmówić ludziom, że trzeba dystansu…że to nie tak…że to niepotrzebne zamieszanie…że tak naprawdę to jest inaczej… i że w ogóle, to nie rozumiemy do końca, co się dzieje.

Wstyd…zwyczajnie wstyd i zażenowanie…zarzuca się ludziom pieniactwo i robienie niepotrzebnego szumu…a gdzie byli panowie z gładki mi uśmiechami, kiedy mówiono o faktach?..kiedy wskazywano konkrety…opinie zewnętrzne. Kiedy ludzie trafili z pytaniami na pustkę i ignorowanie z drugiej strony, to normalne, że zaczęli podchodzić do tego emocjonalnie, bo nikt nie lubi być ignorowany, a tak właśnie zostaliśmy potraktowani. Proszę więc nie pieprzyć bez sensu o uspokajaniu dyskusji.

Kiedyś pewien znany z polityki pan powiedział do kogoś nie aż tak eksponowanego "„Panie, spieprzaj pan! Spieprzaj, dziadu!”…i to niech będzie moim prywatnym podsumowaniem tego, jak czuję się potraktowany.

Właśnie dokładnie to drugie …

I to głównie dzięki makensis i Unitrax powiązanych z konkurencyjnymi serwisami i wykorzystując ten fakt do prowadzenia nieczystej walki.

Czy nie skończyły wam się argumenty to zaczynacie dyskurs w moją stronę. Nie wydaje mi się, aby moja osobista osoba była tematem tego wątku(patrz tytuł). Czy napisał to Kowalski, czy ktoś inny wydźwięk jest ten sam. Proszę zachować personalną opinie dla siebie. Nie będę komentował potyczek w moją stronę, bo naprawdę nie warto.

Odnośnie tego co docent pisze to się nie zgodzę, z tym że “adoptujemy nowości w tym zakresie bardzo powoli”. Pierwszy raz się spotkałem z tak śmieciowym potraktowaniem użytkownika, taki instalator gdyby istniało prawo cyfrowe spokojnie można by wytoczyć kilka paragrafów. Sam program jaki oferują to bubel jaki mało. Zresztą jeden z użytkowników słusznie zauważył, że skoro ten program jest taki dobry to dlaczego nie znalazł się w bazie. Polemika zrzucania winy na użytkownika to zaiście rycerski gest =D>

ps. @Docent zainstaluj sobie ten toolbar z DP i potem napisz coś w tej sprawie, bo wydaje mi się, że piszesz na podstawie przekazanych ci materiałów ze strony producenta.

@makensis

Kiedy poprawisz wątek na swoim forum by usunąć nieprawdziwe informacje ??

Nie kłam, udowodniłem ci że myliłeś się z Claro Search co pośrednio przyznałeś modyfikując spam którego dokonałeś na wielu stronach. Niestety oprócz swojego wątku na swoim forum bo w newsie na głównej już pominąłeś tą informację. Tytuły też już poprawiłeś na bardziej zbliżone do prawdy .

Przypadek ?? Nie sądzę.

Na przyszłość polecam ostrożniej dobierać słowa bo szybko ktoś znów obnaży twoją niewiedzę oraz indolencje, która raczej adminowi portalu IT, zupełnie nie przystoi.

Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? HISTERIA !!

Cóż, oceniając innych sam będziesz oceniony. I niestety jesteś z góry na straconej pozycji. Reprezentujesz inny prywatny podmiot, który czerpie korzyści finansowe z identycznej działalności.

I nie ważne jak szlachetnymi pobudkami będziesz się kierował.

Jesteś konkurencją i tak niestety będziesz postrzegany.

Zresztą tylko czekać jak sam u siebie będziesz miał podobny problem. Poczekamy, pożyjemy.

Delta nie jest najmniej inwazyjna i nieszkodliwa. Więc może przestań ciągle sugerować, że jest inaczej.

Ok. Rynek jest jaki jest i bez reklam nie byłoby portalu. Ale wiesz co chyba łatwiej zamknąć wyskakujące okienko z reklamą niż odinstalować. Może też warto popatrzeć na to tak: “hmm wszyscy mają paski, to my będziemy lepsi i nie będziemy wciskać syfu”? Myślę, że bylibyście wyjątkowi.

W ogóle to z całym szacunkiem Docent ale brzmisz jak Polski polityk(a chyba nie muszę Ci mówić jaką Oni mają wspaniałą reputacje).Może da się wskazać, wyznaczyć inną osobę z redakcji do rozmów w tym temacie?

I jeszcze jedno, może w tym wątku są krzyki i lamenty i użytkownicy przeciwni temu paskowi nie zawsze potrafili się zachować idealnie, ale wydaje mi się, że obyło by się bez tego gdyby redakcja coś konkretnego powiedziała.

XD człowieku, mnie ten loader zaczął wkurzać jak do pobrania programu ważącego 1,2MB musiałem najpierw pobrać loader ważący ~0,6MB.

Sam bym zrobił taki wykop, i to już dawno,( bo jak mi się ten delta-syf zainstalował, przez nieuwagę, to potem musiałem poświęcić trochę czasu aby się go pozbyć) ale wolałem poszukać miejsca z którego mogłem pobrać program bez loaderów.

Nie jestem teraz nigdzie moderatorem, nie jestem powiązany z konkurencją, nie czerpię żadnych zysków z portali, więc takie zarzuty są bezpodstawne.

Owszem, kiedyś się udzielałem, ale skoro zobaczyłem że znajomy nick robi akcję* to dlaczego by nie wyrazić swojego zdania.

Obecnie fora internetowe przeżywają kryzys, a to na skutek ekspansji facebooka, faktycznie, makensis mógłby zrobić arta o waszym wspaniałym dziele w pokazywarce, ale i wtedy ktoś wyszukałby jego nick w google, znalazł że prowadzi maly portal i stwierdzil że to działanie konkurencji.

Mam nadzieję że to wydarzenie spowoduje powrót dawnego porządku- czyli możliwości szybkiego pobrania bezpośrednio ze strony portalu.

@Docent nie widzę przeciwwskazań, żeby na portalu było więcej reklam. My chcemy, żebyście zarabiali bo to przekłada się na możliwości i jakość materiałów na portalu. Domyślam się jakie są koszty utrzymania infrastruktury takiego serwisu. Spróbujcie dogadać się np z googlem na instalacje opcjonalną google chrome, albo, któregoś z dodatków od producenta antywirusa - te dają się odinstalować normalnie.

Ja pracuje w serwisie komputerowym i co jakiś czasy przychodzą do nas ludzie, żeby im “to coś - delta search” usunąć bo odinstalować się normalnie nie da.

Asystent w obecnej formie - po niedanych zmianach i bez delta search to naprawdę fajne rozwiązanie dla początkujących - tylko do opcjonalnych programów podczas instalacji pochodźcie ostrożniej.

Życzę wszystkiego dobrego!

W tym momencie ten temat ma 14 stron…dajcie już wszyscy z tym spokój.

Istnieje w życiu człowieka coś więcej niż tylko monitor przed głową…co się stało to się stało i tyle :?

Trochę luzu, komputer to nie całe życie…

maksensis świadczy nieprawdę a całe twoje twierdzenia o ponoć spyware i malware są moim prywatnym zdaniem, po prostu kłamstwem. Każdy kto ma lub miał dostęp do tych plików z łatwością sprawdzi, że user maksensis świadczy nieprawdę a cała ta afera jest wywołana tylko po to ubabrać w błocie konkurencję.

Jednocześnie pokazuje to jak nisko trzeba upaść by takimi metodami walczyć z konkurencyjnym portalem.

maksensis jesteś żałosny …

Proponuje zamknąć ten temat bo chyba wszystko już zostało napisane, redakcja i tak zrobi to co uważa za słuszne.

A dalsze drążenie tematu nic tu nie zmieni jedynie kłótnie mogą z tego wyniknąć i nic więcej.

Pangrys, nie możesz już przestać narzekać?, to jest nudne i żałosne człowieku :?

Ciągle tylko zarzutu i zarzuty z Twojej strony-zajmij się prawdziwym życiem, a nie wirtualną rzeczywistością

Transformer , tak, zaraz zrobimy temat, że admin twojego portalu udostępnił bazę użytkowników na pastebinie. Flame będzie masakryczny, i co nie będziesz się bronić ? :stuck_out_tongue:

Że zacytuje sam siebie.

Nie było we mnie krzty cynizmu a trzeźwe podejście do tematu. Twój płaczliwy ton wypowiedzi, jedynego sprawiedliwego, piewcy prawd swoich, rzetelnego obserwatora i obrońcy uciśnionych, jest tak przekonujący że aż mdły.

Wyjdź proszę po za swój własny pogląd i przeczytaj swoje posty tak jakbyś sam ich nie pisał. Spójrz z boku, obiektywnie i pomyśl.

drobok , nie o to mi chodziło :slight_smile:

Chodzi o to, że userzy wytykają sobie coś co jest dziwne jak na dorosłych ludzi przystało, prawda? zobacz…wyjęte z konteksu

…to i inne cytaty są dziecinne, nie uważasz?

To nie zmierza w dobrą stronę (jakiegoś porozumienia) :slight_smile:

A jak inaczej określisz świadczenie nieprawdy przez usera maksensis ? Łapię go na kolejnych takich przypadkach a on nadal w to brnie. Masz inne słowo by to określić ? Chętnie posłucham.

Podpowiedz …

Gdyby nie był to admin z konkurencyjnego portalu, bym go zbył milczeniem ale skoro siega do tak nikczemnych posunięć to mam milczeć i pozwolić mu szczekać ??

Hej,

Czyli potwierdza się to, co pisałem w komentarzupod blogiem Max’a na temat asystenta - że całość afery rozdmuchano z kilku adresów IP.

Ależ wybujała wyobraźnia. Normalnie wyolbrzymiłeś problem tak, jakby ktoś normalnie kogoś zranił bądź zabił… Faktycznie, z powodu paska…

A słyszałeś o czymś takim jak cierpliwość? Bo odnoszę wrażenie, że nie bardzo. Niestety czasami trzeba poczekać na odpowiedź - sama kultura tego wymaga.

Przecież od dawna taka możliwość istnieje!

Pozdrawiam,

Dimatheus

Sorry Winnetou sam wsadzasz kij w mrowisko a potem liczysz że za to będziesz głaskany??

Kolejny dowód na to że masz dziecinne podejście do życia.

To nie jest koncert życzeń, naważyłeś piwa, więc go pij.

Wiesz to się nazywa instynkt stadny, dokładnie jak to łowiecki na hali …

Albo lepiej ktoś leży i go butują, czego ja mam nie skorzystać, ja też podejdę i sprzedam mu kopa, a co mi zależy.

A czemu nie wymienisz tych paragrafów, tylko rzucasz frazesami ? ;>

Przedstaw szczegółowo problem bezpieczeńśtwa jaki Ty widzisz - bo tak idąc w sprawie, to my się na pewno nie dogadamy :wink: