Oczywiście, że względne. Problemem jest to, że jak ja dostaje jakiś komputer od znajomego, który mam “odsyfić”, to widzę pierdyliard tych pasków i Delta też się tam pojawia. Trudne to może i nie jest, ale jakąś wiedzę posiadać trzeba A patrząc na to, ile osób na TYM forum (nie mówię o innym) prosi o pomoc w usunięciu tego śmiecia, to śmiem twierdzić, że niektórych to przerasta. W związku z tym DP zaśmieca komputery swoich własnych użytkowników, co więcej zdają sobie z tego sprawę i nic z tym nie robią. Co jest smutne, jak na czołowy portal o tej tematyce.
Ta, Ty to wiesz, ja to wiem, wie to większość stałych użytkowników tego portalu. A jakbyś zebrał przypadkowych ludzi, którzy weszli na ten portal w celu ściągnięcia czegokolwiek, to okazałoby się, że wie o tym niewielu. Większość klika w ten cholerny guzik “Pobierz”, co jest logiczne, niestety…
Wasza reputacja, jako solidnego i bezpiecznego portalu do pobierania programów, leci na łeb i na szyję. Smród już jest, wkrótce “******” Was zaleje (mam na myśli negatywną opinię internautów).
Dziwi mnie totalna ignorancja rzeczowych argumentów forumowiczów. Dlaczego nie zrezygnujecie z akurat tego złośliwego softu? Bo dostajecie za niego sporo kasy? A sam masz może zainstalowany Delta Toolbar?
Obecnie przez swoje działanie staliście się tak samo niebezpiecznym portalem, oferującym “pobieraczka”, który domyślnie instaluje złośliwe oprogramowanie. Zachowujecie się tak samo, jak te piętnowane przez Was rok temu portale (http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja).
I nie ma znaczenia, czy antywirusy zgłaszają ten program jako podejrzany - samo działanie Delta Toolbar jest mocno niepożądane a program jest w 100% zbędny (przyznaj to do cholery, albo podaj jakieś zalety tego programu).
Jakoś nie widzę już asystenta… Sprawdzałem programy z pobierz, a nie z linków. Nawet się na tą okazję wylogowałem. Exe na dysku sprawdzałem. Czyste. Instalator Odkurzacza - w porządku. Kilka programów sprawdziłem. OK.
Wprowadziliśmy przed momentem zmiany, o których informowałem wcześniej:
* opcja instalacji niestandardowej jest dobrze widoczna (nie szara),
* poszczególne checkboxy, domyślnie zaznaczone, umożliwiające rezygnację z dodatkowych komponentów są widoczne od sameg początku,
* link do warunków prawnych jest aktywny i umożliwia zapoznanie się z licencją i polityką prywatności Delta Search,
* na stronie pobierania każdego programu dopisaliśmy pod przyciskiem pobierania informację, że asystent pobierania może zawierać oferty sponsorowane (bo nie w 100% przypadków zawiera)
Bardzo przepraszam, ale porównanie nas - oferujących opcjonalnie toolbar, który nie jest szkodliwy, choć może być zbędnym dodatkiem - do oszustów, którzy wyłudzają Twoje dane osobowe, a następnie straszą Cię wielokrotnie groźbami karalnymi i windykacją, żądając zapłaty 100 złotych, jest co najmniej nie na miejscu…
… bo zgadasz się na instalację oprogramowania firmy trzeciej i sam zapoznajesz się z licencją? Producent oprogramowania nie udostepnił wersji w innym języku, więc zawsze możesz nie zgodzić się z licencją… czyli zaniechać instalacj
wciąż nic nie rozumiesz z tego co sam piszesz? Przykre.
Robicie nieobeznanych internautów w konia , niektórzy nazwali by to po prostu oszustwem. Podobne było w internecie z różnymi umowami, które UOKiK brał pod lupę i np. zakazał domyślnej zgody na pewne warunki.
Wy wciąż tracicie wiarygodność, a smród jest coraz większy.
Z czasem u internautów wypracuje się skojarzenie Waszego portalu z dobre-programy.pl i że oba należy omijać z daleka - założymy się? Już się tak zaczyna robić…
Podpowiedź: wciąż mówimy o Asystencie pobierania, który chyba powinien służyć ułatwieniu internautom zainstalowania danego programu, a nie Wam w zarabianiu kasy kosztem zrobienia innych w balona?
Czy nie można zrobić, że domyślnie instalacja paska będzie odznaczona? Jak już chcecie być upartymi i nieustępliwymi to może chociaż…albo dobra i tak nikt się do tego nie ustosunkowuje, bo po co. Lepiej ulepszać doskonały asystent pobierania.