Co innego pisać jedno na stronie a co innego w regulaminie, a co innego dać wyraźny opis w instalatorze co będzie instalowane.
Czy oni ukrywają to, że będzie delta instalowana? Jest jak byk w pierwszych 4-5 słowach! Jedyne co można zarzucić, to zaszarzone pole opcji zaawansowanych, które sugeruje, że inaczej sie nie da (ale to nadal nie powód, aby bezmyślnie instalować). Stosowność używania śmiecia takiego jak delta to jedno, ale nie róbcie już z ludzi takich idiotów, co nawet czytać niczego nie potrafią. Gdyby tak było, nie siadaliby w ogóle do komputera.
To o czym piszesz miałoby miejsce, gdyby nie był informacji, lub gdybyś odznaczył a mimo to syf jakiś by się wrzucił.
O Wy najwyżsi…O Wy Administracjo, Moderacjo oraz inna “acjo”…o Wy UHZety (Uczestnicy HotZlotu), którzy schodzicie czasami w ten plebs…o Wy, którzy z wysokości swoich stolców macie najszerszy pogląd na sprawę…o Wy prawdą jedyną objawieni i obdarzeni jedynie słusznym poglądem…o Wy, których wrodzone zdolności i niezwykłe umysły jako jedyne są w stanie ogarnąć złożoność wszechrzeczy…o Wy, którzy robicie wszystko zawsze tylko dla naszego dobra…o Wy, którzy o nas dbacie i w swej dobroci nie obarczacie nas ważnymi sprawami…o Wy, którzy chronicie nas maluczkich przed nami samymi…o Wy, dla których my maluczcy mamy za małe rozumki i nie moglibyśmy pojąć spraw boskich…O Wy dajcie nam jakieś słowo objawione…obdarzcie nas światłem mądrości Waszej, Waszej roztropności…wypowiedzcie zaklęcie, abyśmy zrozumieli.
To my…szara masa…motłoch może, dla niektórych…to my, którzy tworzą od lat tę społeczność…którzy piszą i rozmawiają z ludźmi…którzy robią czarną robotę “ad maiorem DP gloriam”…Patrzcie, to fiesta (prawie 18 tys. postów na forum), to Areh (ponad 14 tys. postów), to Łukash (prawie 5 tysięcy), to Kpc21, Pablo_Wawa, zomo_prl, bachus, semtex…to cała reszta czasem pisząca tu na forum i z jakimś tam dorobkiem na blogach, w recenzjach i komentarzach. To ci, którzy pracują na dobre imię portalu i których za to publicznie chwalicie i nagradzacie. To my…społeczność DP…oczekujemy szacunku i uczciwego dialogu…nie ma potrzeby wysyłać do nas kogoś, kto poza ironią nie ma nic do zaoferowania…nie chcemy, by okazywano nam, ze ma się nas w DePe.
@4alpha popcorn się kończy a prawda jest tak że ta cała Delta to porażka po całej linii, to jest plama jak diabli, i pasuje do tego portalu jak pięść do nosa…O to w tym wszystkim chodzi i to boli! Kto wpadł na tej pomysł… ](*,)
Jestem też pod wielkim wrażeniem naskakiwania na siebie… Ludzie, opanuje się, to tylko kawałek upierdliwego rootkita a nie rzecz mająca wpływ na Wasze życie Jak to mawiał jeden znany prezydent “jes-łi-kend”, więcej luzu i dystanstu do takiej pierdoły, są rzeczy *poważnie… jak np. brak znanego START MENU w Windows 8.1 (trolololo).
*Nie zmienia to jednak faktu, że “Brołserowym hajdżakerom mówimy: stanowcze NIE”.
No właśnie - tu DP też się tak samo zachowują, bo na stronie z opisem danego programu nic nie ma o Delta Toolbar, a przy instalacji już jest co innego - typowe naciąganie/oszustwo.
Na głównej stronie do pobrania danego programu nie ma o tym ani słowa.
Na stronie pobierania DP jest duża ikonka “Pobierz”, która ma służyć do pobrania programu - fakt, że przez asystenta, ale on ma przecież ułatwić pobranie programu osobom mniej obeznanym.
Tymczasem ten asystent wcale nie ułatwia pobrania danego programu, to jeszcze próbuje przemycić i zainstalować złośliwy program/programy, o których nic nie było wspomniane na stronie pobierania, gdzie jest opis danego programu.
Ta Delta Toolbar w niczym nie pomaga przy pobieraniu i instalacji danego programu - dlatego uważam, że Redakcja DP po prostu oszukuje internautów - analogicznie, jak Pobieraczek.pl czy dobre-programy.pl. I dodatkowo tłumaczy się analogicznie, jak tamte dwa serwisy - że nic złego nie robią - żałosne.
A dlaczego te złośliwe oprogramowanie jest domyślnie wybrane i ma zaznaczone opcje instalacji? Ano dlatego, że Redakcja DP doskonale zdaje sobie sprawę, że większość niezorientowanych internautów nie zwróci przy instalacji na to uwagi i to badziewie sobie zainstaluje (za co DP dostaną kasiorkę).
Dlaczego ten program (Delta Toolbar) nie może być domyślnie nieaktywny (odznaczony)? Ano dlatego, że nikt by go nie zaznaczył do instalacji - i o tym “szanowna” Redakcja też doskonale wie (bo by nie dostała kasy).
Przy pierwszym asystencie problemem była konieczność korzystania z niego przy pobieraniu programu z DP, co nie każdemu się podobało. Problem został szybko rozwiązany poprzez wprowadzenie linków bezpośrednich. Kto był nieświadomy, pobierał szukaną aplikację przez asystenta (co wydłuża czas instalacji, ale generalnie złe nie jest, ma nawet swoje zalety), kto wiedział, korzystał z linków bezpośrednich. Oferowana aplikacja nie była w żaden sposób złośliwa. Wręcz przeciwnie, zapewniała użytkownikowi dodatkowe bezpieczeństwo. Nikt nikogo nie wprowadzał w błąd.
Z Deltą jest odwrotnie. Tutaj Redakcja wprowadza użytkowników w błąd umieszczając w asystencie informację (lub zgadzając się na jej umieszczenie, co niczego nie zmienia), że instalacja toolbara będzie z korzyścią dla nich.
Przeczytać co jest napisane ludzie sobie mogą, ale w ten sposób nie dowiedzą się, że to co instalują jest śmieciem, którego nie da się w normalny sposób usunąć z systemu.
Długo zastanawiałem się czy zająć stanowisko czy też nie. Wczoraj nawet napisałem posta ale, postanowiłem , że go nie wyślę. Dzisiaj jednak popłakałem się jak norka, czytając tę histerię.
Nic tylko się cieszyć! Mamy w naszym społeczeństwie uczciwych ludzi, prawdziwe rodzynki, którzy nic innego nie robią a bronią Tych naiwnych, ociemniałych, schorowanych, tępych, i wszystkich innych, którzy nie radzą sobie z życiem.
Brawo =D>
A teraz poważnie i przekornie tak całkowicie, co złego robi w komputerze wyszukiwarka Delta? CO? Jest, zajmuje pasek, wkurza na maxa. No tak ciężko ją odinstalować. Fakt. Jest śmieciem, fakt, mógłbym wymieniać tak długo wymieniać. Zresztą Wy już wszystko to pojęliście w swoich wypowiedziach.
Tylko co z tego, jak w większości komputerów “laików” toolbarów i innych śmieci jest tak dużo, że, jak ktoś już to wcześniej zauważył pasek przeglądarki zajmuje pół ekranu, i nie koniecznie instalowali coś z DP.
Co ma na celu taka akcja? Rozniosła się po necie szybkością błyskawicy? Wymienia się w postach nazwy pobieraczek, dobre-programy.pl. Czy ktoś zauważył to?
Nagle dobreprogramy.pl z ofiary (oczywiście mam tu na myśli sprawę z dobre-programy.pl) stały się tym samym “złym” portalem.
Wybaczcie prostacki i wulgarny język, ale to zdanie w stylu: *******************.
Więc facet Ty sobie możesz żyć z zasyfiałem kompem, ale zrozum, że nie wszyscy. I nie nazywaj próby podjęcia dyskusji(już nie nazwę tego negocjacją) przez użytkowników historią, bo tylko ludzi irytujesz. I Brzmisz chyba bardziej żałośnie niż wszystkie moje posty w tym temacie.
Tych pasków to się narobiło multum i jeszcze więcej, to bardzo źle. I zwykli użytkownicy nie mogą wpłynąć na to, żeby producenci Javy nie wciskali do niej instalatora Ask Toolbara, bo Java to tak jakby monopolista i nie ma bardzo alternatywy. Ale już na serwisy typu DB można jakoś naciskać i przekazać, że sorry ale nie jesteśmy zadowoleni z waszych rozwiązań.
I może zwykli użytkownicy komputera mają nieświadomie kilka takich pasków, ale to nie znaczy, że można im wciskać tego więcej. A już na pewno źle jest jeśli robi to portal z legalnym bezpiecznym oprogramowaniem(w dodatku tłumacząc, że Delta jest nie szkodliwa i wszystko jest fajnie).
Swoją drogą trzeba być niezłym głąbem, żeby nie pojąć o co te krzyki są…
Redakcja za cholerę nie chce przyjąć pewnych rzeczy do Siebie, nie interesują ich zwykli użytkownicy, nie interesują ich żadni użytkownicy.
I jakby jeszcze ktoś próbował mi zarzucić, że tylko się czepiam i podnoszę histerię to uprzejmie proszę o zamknięcie buzi i powstrzymaniu się od takich dennych tekstów. Bo jakbym chciał się czepiać i wyżywać na DB, to bym się tak nie wysilał i nie rozpisywał.
Nie piszę tylko po to, żeby pisać, staram się o coś.
Napisałem bezosobowo a Ty mi walisz po kolanach aż musiałem usiąść :o
Cóż jeśli inaczej nie umiesz to ok, zrozumiem. Jeżeli tak uważasz to cóż , nie mnie oceniać Twoje higieniczne wybory. :hahaha:
Ja mogę wszystko, mogę mieć co chcę. Tak to prawda. Nie napisałem jednak, że to mam, że tego używam, więc skąd Twoje wnioski hmm, nie rozumiem. Ale cóż czytanie ze zrozumieniem…
A jeśli chodzi o irytację. Właśnie może mniej irytacji a więcej polemiki! Więcej chęci od siebie.
:x :x :x czyli wszystkie Twoje posty w tym temacie były żałosne! nie no masakra jakaś.
Tak masz rację. Lecz niestety nie zmienisz tego. Trzeba z tym jakoś żyć.
Ależ oczywiście. Trzeba rozmawiać . Trzeba pokazywać problem. W moim poście nie było słowa o tym, żeby tego nie robić.
Ochłoń człowieku, i hamuj pietą.
To jest właśnie ta histeria! O, której napisałem.
Czyli tak, ja mam rację i tylko to co ja, napiszę jest prawdą! Zaprawdę zacne podejście.
Masz w sumie rację ale ta Delta to samo zło i powinni za to ekskomunikować, deportować i dekapitować Ale z drugiej strony nie wpadajmy w paranoje, to źle kończy się dla naszych ( i tak skołatanych) nerwów.
Chillout, wszak piąteczek i jeszcze trzy tygodnie do HZ
Ale żart… Myślisz, że jak będziesz próbował mi pojechać jak w gimnazjum to będziesz lepszy?
Nie zrozumieliśmy się Twój post(jego fragment) miał wydźwięk lekceważący dla sprawy.
Jakbyś przeczytał cały temat i moje posty to być tam znalazł więcej polemiki i mniej irytacji.
Nie zrozumiałeś idziemy dalej, to pewnie też wynika, że nie czytałeś całego tematu i nie wiesz jakie mam podejście. Ja po prostu nie uważam się za pępek świata i zdaje sobiesprawę, że dla kogoś moje posty mogą być właśnie żałosne i bez sensu.
Uparty jestem, chce coś zdziałać, odzywam się gdzie jest możliwość.
Jak już wspominałem to Twój post miał wydźwięk w stylu: “pasek jest syfiasty, ale to co z tego”.
Ale Ty dokonujesz złych założeń, czemu mi karzesz ochłonąć? Nie masz pojęcia jaki mam nastrój, ale zdradzę Ci to: jestem szczęśliwym zadowolonym człowiekiem i nie potrzebuje wylewać histerii na forach internetowych. Wydaje Ci się inaczej? Jesteś w błędzie, więc przestań bawić się w określanie mojego stanu.
Tak dokładnie, moja racja jest mojsza niż Twojsza!
Widzę, że nie nawet nie próbujesz zrozumieć istoty problemu, więc proszę Cię nie prowadźmy już dyskusji, mi się nie chcę za bardzo odpisywać, na Twoje nie trafne spostrzeżenia, nie rozumiemy się, więc po co zaśmiecać forum, idziemy na wstrzymanie.
Jak już byś naprawdę wielki mus to zapraszam na PW, Z chęcią odpowiem na wszystkie Twoje wątpliwości(ale jutro, bo dzisiaj to już mi baterie padają :D).
Promujecie niezłe /cenzura/ i choćbyście nie wiem jak starali się ludziom wcisnąć kit w oczy to i tak utopiliście swoją reputację w tonie kału jakim jest Delta Search. http://usunwirusa.pl/delta-search/
Panowie - temat był o pasku, downloaderze, braku konkretów ze strony redakcji a wchodzimy w jakieś bezsensowne wojenki. Każdy przedstawił swoje za i przeciw a zamiast zakończyć tą miałką dyskusję drzemy koty i prowadzimy personalne wycieczki. jak ktoś już wcześniej napisał - (parafrazuje bo za dużo tego :P) - jesteśmy zgraną społecznością, po co to psuć Tak więc apeluję o spuszczenie z tonu bo tą “dyskusją” (celowo w ciapkach) sami sobie wystawiamy świadectwo w oczach przygodnych userów którzy mogą tu trafiać z gugla.
A podsumowaniem moich wypocin niech będzie tekst Pangrysa
Oczywiście, że tak. To badziew pierwszej wody! Chodzi mi tylko o to, że co by nie napisać inaczej niż większość, obrońców (patrz Dimateus) to jesteś wrogiem nr 1.
Ale wszyscy mówią o polemice, o przedstawieniu problemu. A jak się przekornie coś napisze to cię od głąbów …
Panowie (i Panie) nie nazywajmy szamba perfumerią. Dzisiaj nam wstawiają toolbary jutro będą wstawiać rootkity i będą wmawiać że deszcz pada bo przecież to dla hajsu czyli wyższej idei, przecież wszyscy tak robią.
Nie. Jesteś, tak jak większość wypowiadających się tutaj, power userem. Wiesz, że z czegoś takiego jak asystent downloadu się nie korzysta jeśli nie ma takiej konieczności, a od jakiegoś roku, może dwóch, przy instalacji jakiegokolwiek programu trzeba pamiętać, by wybrać opcję instalacji zaawansowanej i odhaczyć wszelkie “bonusy”, jakie wciskają nam twórcy programu, który chcemy zainstalować.
Problem w tym, że większość pobierających programy z DP to nie power userzy, tylko ZU. Którzy często darzą DP zaufaniem, w wielu przypadkach jako portal polecony przez znajomego power usera. Nie bez powodu - wiadomo, że zawsze redakcja troszczyła się o takich niezbyt znających się na komputerach użytkowników. I teraz taki zaufany portal odwala szopkę, wprowadzając do downloadera złośliwą aplikację.
Mi osobiście ta sytuacja wydaje mi się bardzo dziwna. Redakcja zawsze o użytkowników się troszczyła, a teraz nawet się nie wytłumaczy. Może mają podpisaną jakąś umowę, której dokładnie nie przeanalizowali, a teraz nie mogą się już wycofać bez poważnych konsekwencji finansowych. Ale wypadałoby się chociaż przyznać…