Nie istnieje metoda jednoznacznej weryfikacji czy ktoś na tego typu filmiku z YT, mówi prawdę czy nie… Widz, za prawdę uznaje to, z czym sam się zgadza bo to potwierdza jego własne przekonania. Tak to wygląda, w szerokim i ogólnym ujęciu.
Takie krótkie filmowego tego podsumowanie. Atak Rosji na Ukrainę - wszystkie powody
Rosja być może - czego jej życzę się rozleci po tym ataku. Dobrze jak by się rozpadła bo wtedy by pewnie świat był troszeczkę normalniejszy (po ustaniu walk granicznych rozpadającego się molocha).
Fajnie by było, żeby ci ludzie mieli możliwość się rozwijać, tak aby przestało się to kojarzyć z wódką i niedźwiedziem.
Nie wiem co powiedzieć, jak oglądam zachwyty mieszkańca Rosji, który przyjechał z tak samo dużego miasta jak to które filmuje
Widziałem święte Javeliny w akcji. Żaden czołg nie ma szans w starciu z tym pociskiem. A obsługa wyrzutni jest banalnie prosta. Można przeszkolić do odpalania rakiety zwykłego cywila i po kilku godzinach zwykły cywil będzie potrafił unieszkodliwić czołg. Jak masz 2500 świętych Javelinów i każdy z nich sięgnie celu to agresor ma -2500 czołgów mniej.
A czy to nie jest przypadkiem rakieta przeciwlotnicza?
Nie. Święte Javeliny to przede wszystkim pocisk przeciwko czołgom. Choć oczywiście może być użyty przeciwko innym pojazdom zmechanizowanym. Święte Javeliny to pociski ziemia - ziemia. Ukraina ma ich dostać 2500 tylko nie wiem czy chodzi o wyrzutnie czy o ilość rakiet.
How Powerful is Javelin Anti-Tank Missile - YouTube
Miałem właśnie to wstawiać tutaj pod tweetem jest tego więcej
Bydło ledwo weszło i już robi swoje na zagranicznych tweetach też są relacje innych ukrainek co otrzymały pomoc i też sie skarżą.
Jak już mówiłem na tej wojnie zyskują też inni stron medalu jest więcej niż tylko dwa.
Żeby było śmieszniej max kolonko zrobił o tym godzine temu film ale YT go wywalił
A co jak co on robi konkretne materiały
Dogrzebałem się, że to NLAW i Javelin. Nie znam się na rakietach, ale każdy czołg jaki zostanie zniszczony to mniej wrogiego sprzętu po tamtej stronie granicy.
No tak jak pisałem tylko one są pewnie w jakiś obudowach zabezpieczone i to w środku to pewnie javelin albo to jest javelin tylko nie rozłożony i temu wygląda tak a nie inaczej proste.
Nie wiem czemu macie wątpliwośki skoro to jest info bezpośrednio z ukraińskiego telegrama od którego 95% mass medi kopiuje info z głównego nurtu wojny…
Poważnie czy rosjanie są tak durni aby dopuścić sie wycieku nagrania z planowanego ataaku
Czy może to jest jakiś misterny pic w który mamy u wierzyć…
Puki co to faktycznie planty pokrywają sie dokładnie z tym co się dzieje
Na tym kanale ładnie gościu wszystko opisuje
-bump-
Kolejne 2 filmiki o tym że jednak są u nas ciapaci, sorry że z sadola ale już nie chce mi sie szukać głównego źródła tych filmików trza pomału iśc spać
Ciągła? Postań? Kilkanaście lat nie było Polski na mapie, serio? Ty się tej historii uczyłeś z radzieckich podręczników czy kartki posklejały?
No wiem trzeba uważać na dezinformacje i rosyjską propagandę która trafiłą nawet na fora gier komputerowych na szczęście te trole nie umią dobrze po polsku pisać
Potwierdzam.
А разве у тебя там нет лучших учителей, Саша? Как удачно, что поляка легко узнать по самому его языку, даже по написанному слову.
A skąd wiesz, że nie Iwan? Albo Igor?
Trole trochę inaczej działają widziałem tego pare przykładów na wykopie jak pare ruskich botów zaczęło działać pech tak chciał że coś im nie pykło pomimo w miarę płynnego polskiego pare znaków zamiast erupejskich było cyrylicą napisane xD
Nie ma czegoś takiego ze troll zawsze trzyma sie stricke stale jednej ideologii rosyjskiej często ich zadaniem jest nie tyle co szerzenie propagandy i dezinformacji co doprowadzenie do podziału i kłótni na dyskusji.
Czyli chodzi o takie działania gdzie tolle popierają pewne fakty i te same fakty inne trolle dementują i tak w koło aby ludzie nie wiedzieli w końcu co jest prawdziwe a co fałszywe.
@januszek sam jesteś tego przykładem gdzie ja podaje fakty gdzie ci sami syryjscy pseudo uchodźcy co byli po stronie białoruskiej i polska odpierała ich fale przez ostatni czas znaleźli wyjście z sytuacji, luke i wykorzystują sytuacje ukraińskich cywili aby przejść przez granice na żyda.
I gdy ja podaje te wiadomości ty zmanipulowany nazywaniem wszystkich nie wygodnych faktów nazywasz trollem bo nie możesz przyjąć do faktu pomimo 100% oczyistego pewnego materiału/istoty rzeczy jako prawdziwego bo inny troll napisał że jest ten materiał napisany przez trolla.
Mam kolejne 3 filmiki w 1 jak sie lekarka wypowiada pod namiotem o sytuacji z ciapatymi i 2 gdzie właśnie policja wyłapuje już osoby które przekroczyło nielegalnie Polskę wykorzystując sytuacje związana z pomocą Ukraienie.
Nawet politycy na FB piszą że zaczynają sie tą sprawą bardziej interesować i potwierdzają doniesiania ale przyjdzie taki januszek i powie to nie prawda jesteś trollem ^^
Jednak twój nick jest taki jest nie bez powodu xD
Albo dobra miej moją łase łap filmik doinformuj sie bardziej zanim zacznie znowu toczyć piane w moim kierunku
A tamte 2 pozostałe to sobie sam poszukaj może w końcu nauczyć sie korzystać prawidłowo z wyszukiwarki internetowej
tak policja dementowałą to a potem przyznała że info było jednak prawdziwe ogar człowieku ogar bo mnie już załamujesz… czy ty w ogóle przeczytałeś całość wpisu z linku co wkleiłem
Masakra z tobą…
Nawet już kibole wczoraj troche policji pomagali