Akcja blogowa Huawei'a

Och, bo ten wątek tutaj jest dla mnie kolejnym potwierdzeniem mojej tezy wyrażonej w wątku obok:

Znowu, po raz setny, zamiast czegoś pozytywnego (fajnie, że była taka akcja, fajnie, że mogłem się pobawić P30/uktrabookiem) są recenzje negatywne a część z nich, jak się okazuje oparta jest o urojenia a nawet nieprawdę wyrażoną z premedytacją… Nie mam słów po prostu…

… to może pójdźmyw druga stronę: co ten portal oferuje użytkownikom?

• Fachowe recenzje sprzętu - od okazji, do okazji jak się znajdzie spon… ekhm partnera
  • jakieś recenzje, polecenia nowych, nieznanych programów? Niet… 90% copywriting z innych serwisów
  • … dobrą organizację i przyjazna atmosferę? Hejt na głównej, w zapleczu organizacja, zaplanowanego z wyprzedzeniem ewentu! , przerasta administracje i …. przepychanki

No tak szczerze, czym DP różni się od innych portali, co ma lepszego? Chyba tylko poziome równania w dół się wyróżnia i natężeniem wszelkich reklam na głównej :wink:

W związku z tym całkowicie ją olali? :smiley:

Nie wiem. Mogę się podzielić wyłącznie swoim urojeniem w tej sprawie. Widzę to jakoś tak, że ludek dp opowiedział ludkowi wp o tym jak to fajnie mieć taką wierną społeczność i ile pożytku z tego wynika. Ludek wp, zachwycony tą opowieścią chciał samemu doświadczyć tej fajności i pożytków, ale w praktyce wylądował w samym centrum świętej wojny o nie wiadomo co :wink:

1 polubienie

Czyli krótko mówiąc proponujesz zabawę: “wymień 10 fajnych rzeczy na dp”? :slight_smile: Ok, wchodzę w to - ale muszę się na spokojnie zastanowić :slight_smile:

2 polubienia

No to czekamy! :slight_smile:

Nie wszyscy uważają, że krytykująca społeczność traci prawo bycia społecznością.

Społeczność wokół DP jest dalej silna i dosyć duża, co mnie osobiście dziwi po tym, jak została potraktowana / odtrącona przez portal.

2 polubienia

Wszystko zależy od tego co rozumiemy przez “krytykę”, vide:

Nie wiem, czy czytaliśmy tego samego bloga, ale niejednokrotnie w starszych akcjach blogerzy dziękował za możliwość przetestowania sprzętu i uczestniczenia w akcji. W komentarzach też było widać jakieś podziękowania za sam tekst. Zresztą do tej pory są jak wpis jest wartościowy.

Poza tym ludek z WP może chciał czegoś takiego, ale stwierdził, że ma być na jego zasadach. Zostawiamy to co było, ale… No i poszło.

Co do negatywnych recenzji to mocno koloryzujesz, bo jak czytałem to nie jest to jakiś dramat. Recenzje jak recenzje.

Już trochę osłabia mnie ostatnio nasilona moda na “Nie podoba się? To nie oceniaj/nie oglądaj”. Za wszelką cenę mają byś same pozytywne reakcję, bo negatywny odzew to jakaś straszna trauma.

Patrząc na takie osobniki, które dopuszczają do siebie tylko pozytywy stwierdzam, że to tylko rodzi wszystkowiedzących, napuszonych ignorantów…

2 polubienia

Tak bywało. Obecnie, jak tutaj widać, to blogerzy oczekują podziękowań i tekstów pochwalnych :wink:

Nieprawda - podsumowania akcji! Tyle i aż tyle! Czytaj ze zrozumieniem!

2 polubienia

Wybacz. Ja czytam wyłącznie bezrozumnie…

Widocznie na starość już tak jest!

Po dłuższej chwili zastanowienia odpowiedź brzmi: “Tak, wybaczam!”

Powinieneś moją odpowiedź przeczytać jeszcze raz, może więcej… :wink:

Bosze … nie było mnie 10 h a tu zeszło z 60 odpowiedzi… dajcie nadążyć…

@januszek - tak, ja proszę, dostaję sprzęt i opisuję. Jeszcze się nie zdarzyło by marka wypożyczająca sprzęt na testy prosiła bym formalnie podziękował za wypożyczenie. Wcześniej tak robiłem dla zasady, ale nie zawsze muszę się takowej trzymać.

Czasami bywa jednak też tak że “wypożyczający”, a raczej jego medium polubi wpis lub jakoś go rozgłośni by PR był odebrany pozytywnie.

PS: za to logo masz ode mnie :+1: Jak to skopiować w profil odznak?

Zapewne gdy zauważą że na tematyki wcielone na siłę niedawno na forum, mało kto się udziela.

Ale to są wytwory z … gadżetomanią, fotoblogią, komórkomanią. A nie tam się udzielam, tylko na DP.

Większość to anonimy oraz osoby które prócz paru postów na forum, raczej już tu nie zaglądną.

Zwróć uwagę, że część tych anonimów to ludzie którzy wkurzyli się na pewne decyzje redakcji i usunęli konta, ale dalej ich tu coś ciągnie :wink: pewnie towarzystwo fajnych ludzi, które marka zgromadziła przez lata lepszego (w mojej opinii) prosperity :wink:

nie zostałem wywołany do odpowiedzi, ale jako osoba która zrobiła trochę testów powiem, że nigdy o nic się nie prosiłem. Jak mi coś przysłali to jasne, że podziękowałem, ale o oni podziękowali za recenzje.
Poza tym redakcja nie jest byle jakie “narzędzie”. Chyba nie wiesz jak to działa, dobreprogramy to największy portal technologiczny w Polsce, to jest bardzo ważny partner i to dobreprogramy stawiają warunki agencji, a nie odwrotnie.

Może wystarczyłoby kilka słów podsumowania i tyle, wcale nie trzeba czołobitnie dziękować blogerom za wpisy, ale zawsze jakieś podsumowanie akcji było, chyba, że sprawa rozbija się o kasę, i takie podsumowanie jest płatne ekstra a zleceniodawca nie bardzo chciał za to płacić, bo jakby nie było to kolejna reklama firmy :slight_smile:

2 polubienia

Te dane by pasowały by kilka lat temu ,dobreprogramy dzisiaj są daleko od ithardware, pclab, instalki etc newsy mają poślizg nawet 5 dni od innych a niektóre newsów nie było np o e3 i cyberpunk 2077 i ze Kenu Revers współpracuje CD project Red przy
tej grze.
Zbliża się moment kumulacyjny kiedy kliknę usuń konto na tym Portalu.

1 polubienie

Bawi mnie, utyskiwanie Lordka na zmiany w DP, który nie zuważa, że dzieki tym zmianom ma taki status a nie inny :slight_smile: