Już dawno to zauważyłem, moim zdaniem taka nowa polityka Kontakt ze społecznością nie przekładał się na zyski? Moim zdaniem krótkoterminowe myślenie, a może pudelkowanie portalu
Ciekawe czy kiedykolwiek tutaj, kontakt ze społecznością przekładał się na zyski?
Za czasów, gdy blog generował znacznie większy ruch niż teraz
Co maja blogi do kontaktu redakcji ze społecznością?
Szacunek…
Jeżeli nie można się od Redakcji dowiedzieć, dlaczego nie są w terminie podane wyniki ostatniego konkursu blogowego - to bardzo dużo.
A kiedykolwiek było można, w terminie?
W regulaminie dotychczasowych czterech edycjach „nieustającego” konkursu dla blogerów było napisane, że “Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 15 dni” - po zakończeniu danego kwartału. W tej chwili regulamin konkursu ciągle nie jest zaktualizowany do bieżącej edycji (Q3 2018), a przecież nikt z Redakcji nie pisał, że konkurs w tym kwartale nie będzie obowiązywał. To wywiązała się sytuacja co najmniej dziwna. Tym bardziej że wyniki konkursów blogowych zawsze były podawane w terminie.
Zawsze?
Ty jesteś dłużej na portalu, to może coś sobie przypominasz, czego ja nie mam prawa pamiętać
Nie pamietam cyklicznego konkursu, który po kilku początkowych iteracjach, nie wzbudził by dokładnie takich samych pytań, jak te tutaj
WP nie podoba się ten konkurs i tyle Dziwne, że wszystko idzie w kierunku takim, aby ludzie przestali pisać blogi…
Ten konkurs oraz program partnerski miały, oidp, przeciwstawić się spadkowemu trendowi popularności blogów.
Prawda jest taka, że przed wprowadzeniem nowej strony głównej - blogi na DP miały się dużo lepiej. Teraz tylko główna wykopu gwarantuje powyżej 10 tysięcy wyświetleń. A jeszcze kilka miesięcy temu bez problemu można było taki wynik osiągnąć na samym portalu. Dla przykładu podam, że nie dawno mój wpis o stronach kulturalnych przez chwilę przewodził liście najpopularniejszych wpisów… nie mając wtedy nawet 3 tysięcy wyświetleń.
Ja nie wiem jaka jest prawda bo nie mam dostępu do solidnych danych statystycznych opisujących popularność blogów w dłuższym okresie czasu. Mogę bazować co najwyżej na statystykach swojego bloga:
Jak widać, u mnie trend spadkowy, rozpoczął się w 2014 r.
Jak na moje oko bardziej od 2016 roku A jak byś popisał z aktualnie piszącymi blogerami, toby potwierdzili to co wcześniej napisałem, że od wprowadzenia nowej głównej portalu, ostro spadła poczytność wpisów.
Ja jestem aktualnie piszącym blogerem tyle, że teraz wpis na stronie głównej bloga ma mniej niż 2000 odsłon. Zestaw to z wpisami, które miały 80-120 tys odsłon…
Podsumuję, moja teza jest taka, że trend spadkowy blogów trwa znacznie dłużej niż „od wprowadzenia nowej głównej portalu”.
To sam widzisz zgadzamy się z tym, że ostatnimi czasy poczytność wpisów mocno spadła
Wszystko zależy co oznacza „ostatnio” bo moim zdaniem spada ciagle od ok 2014/2015. I co gorsza, tego spadku nie zatrzymały zmiany w layoucie serwisu, które moim zdaniem są na plus bo np blogi są wreszcie dostępne w widoku mobilnym.
@AnTar - Nieustający konkurs dla blogerów — co się z nim dzieje?
Proponuję, abyśmy ten wpis wywindowali !