A! Czyli nie do reala a do fejsbuka. Ufff, lekko mi ulżyło.
Tak mi się przypomniałem jednak w temacie:
A! Czyli nie do reala a do fejsbuka. Ufff, lekko mi ulżyło.
Tak mi się przypomniałem jednak w temacie:
2014 - to jeszcze lata świetności blaga fejsik był wtedy miejscem obciachowym a ‘elyta’ na ircu siedziała i drwiła z innych
ps. była jeszcze ‘nadelyta’, która zakonspirowała się w ukrytym dziale na forum i stworzyła tam pierwszą na dp bańkę ideologiczną
Wydaję mi się że celowo, albo podświadomie bronisz politykę DP, która wygasza blogi jako część portalu.
W zasadzie, to w kilku miejscach napisałeś o tym praktycznie wprost, tylko wielu ludzi mogło nie zrozumieć
Poczekajmy na nowy “program partnerski”…
Poczekajmy na lepsze ukazanie blogów na głównej…
Poczekajmy na rozstrzygnięcie “nieustającego” konkursu blogowego…
Poczekajmy… na e-maile nikt z redakcji nie odpisuje w tej sprawie
Wątpię żeby wygaszali blogi, to jakieś 10% ruchu na stronie w sumie prawie za darmo (licząc nagrody z konkursów to około 1300 zł miesięcznie czyli prawie jak za darmo).
Ja nie muszę wątpić, albo wierzyć - oceniam stan faktyczny
Tymczasowo to nie ma wyników za jeden konkurs, a tu wieszczą koniec blogów itd. Rok też chyba w październiku nie było konkursu i dopiero w połowie listopada ogłosili nową formułę.
To nie chodzi o konkurs. Chodzi po pierwsze i najważniejsze o jakikolwiek brak kontaktu ze społecznością. Po drugie brak wielce zapowiadanego od lat rozwoju i modyfikacji bloga. Po trzecie zakończenie programu partnerskiego przez głupie zmiany (nie spodziewam się że wymyślą coś nowego na jego miejsce) i zaorywanie bloga w odmętach strony po tragicznej zmianie layoutu strony. To że teraz blogi są widoczne przynajmniej tak jak teraz jest tylko i wyłącznie efektem fali krytyki.
Blog od kilku miesięcy świeci pustkami, redakcja jak widać zlewa wszystko ciepłym moczem i świadomie pozwala na naturalne wyginięcie tej części portalu więc nie, nie chodzi o to że ktoś nie dostał kubeczka w konkursie.
Na HotZlocie było mówione że coś z blogiem będzie się dziać poważnego by nam - blogerom pisało się lepiej, ale od czasu jego zakończenia i braku jakichkolwiek kroków ze strony redakcji, zdaje się że powracamy do dawnej formuły = blog bez parcia na główną stronę.
Być może redakcja ma na myśli wypromowanie blogów pod kontekst łatwiejszego wypożyczania sprzętów / oprogramowania pod osoby piszące, ale brak jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony szefostwa jest wg. mnie mocno pozbawione smaku w tym zakresie. Bardzo fajnie że @narandill stara się odpisywać użytkownikom w sprawie nowego systemu komentarzy, ale ewidentnie brakuje mi tu dobrego słowa od @tomekb lub @Docent - na razie tajemniczo milczą.
Na forum i blogu było wielokrotnie poruszana kwestia rozmowy z użytkownikami a oni jako redakcja (chyba) troszcząca się o najważniejszą, integralną część serwisu - forum, powinna takowe relacje nawiązywać w jak najlepszy sposób. Rozumiem iż zapracowanie i mus wrzucania nowych wpisów, ale kontakt przynajmniej 2 razy na tydzień nie jest trudny do osiągnięcia.
Było już spychanie na zewnętrzny komunikator dla wybranych, forum zastrzeżone itp, ale ten system nigdy nie dział w taki sposób jaki powinien. Kolegów z redakcji podlinkowałem i mam nadzieję że odpiszą i rozwieją wszelkie wątpliwości.
Oni podlinkowani byli kilkadziesiąt razy…
Teraz są tylko Auchany (oszołomy) i niby E.Leclerc.
Hej, przepraszam, że reagujemy dopiero teraz
Jesteśmy zawaleni pracą, bo planujemy sporo różnych rzeczy, które lada moment się pojawią.
Z akcjami blogerskimi mamy pewien problem ze względu na nowe interpretacje podatkowe w zakresie konkursów oraz komplikacje po nowych interpretacjach RODO. Pracujemy nad tym, ale temat jest ciężki - prosimy o wyrozumiałość. Cały czas czekaliśmy, żeby napisać coś konkretnego, ale dalej nie możemy tego zrobić.
Jednocześnie mamy pomysł na większą ekspozycję treści blogowych. Mogę zdradzić, że niebawem zmienimy agregat /Blog.html i w jego miejscu będziemy robić ekspozycję treści blogowych na stronie głównej serwisu (!!) oraz przeznaczymy na promocję blogów stały kafel w showcase na górze, który będzie rotował publikacje blogowe. Lista wszystkich wpisów dalej będzie, ale w dużo bardziej nowoczesnym wyglądzie, niż obecnie na /Blog.html (w takim layoutcie, jak cały serwis).
Jednocześnie w miejsce konkursu i programu partnerskiego szykujemy inną akcję, która mamy nadzieję będzie dużo ciekawsza, niż te dwa programy (które nie wypaliły tak, jak na to liczyliśmy).
Aha to mamy rozumieć, że lista laureatów czwartej edycji “nieustającego” konkursu blogowego nie zostanie wyłoniona?
Świetny pomysł oby w 100% się powiódł.
Wyniki będą, ale nie wiadomo kiedy, bo RODO… jak ja słyszę o tym RODO to mi się chce wymiotować ! No i druga sprawy WP postanowiło utrudnić życie w sprawie podatku, możliwe że zwycięzca nagrody będzie musiał z tego tytułu odprowadzić podatek… obym się mylił.
Według mnie najlepiej byłoby robić konkursy bez nagród. Tylko w zamian za to wręczać dyplomy okolicznościowe - i nie byłoby problemu
@AnTar Dyplom jako dodatek okej, ale nie wyłącznie dyplom. Ludzie zapisali sie do programu i blogowali bo był nagrody
Tylko przez nowe nowe interpretacje podatkowe może stać się to nie możliwe.