Prawym na Komputer, Właściwości, Zaawansowane ustawienia systemu, Wydajność, odznacz Pokaż przezroczysty prostokąt zaznaczenia.
– Dodane 19.10.2013 (So) 17:02 –
Dodatkowo odznacz Pokaż cienie pod oknami i Pokaż cienie pod wskaźnikiem myszy.
Prawym na Komputer, Właściwości, Zaawansowane ustawienia systemu, Wydajność, odznacz Pokaż przezroczysty prostokąt zaznaczenia.
– Dodane 19.10.2013 (So) 17:02 –
Dodatkowo odznacz Pokaż cienie pod oknami i Pokaż cienie pod wskaźnikiem myszy.
na pulpicie pomogło jednak w folderach nie.
– Dodane 19.10.2013 (So) 17:11 –
Czyli rozumiem że wy takiego czegoś nie macie i ja mam coś skopane ?
– Dodane 19.10.2013 (So) 17:52 –
bo teraz już nie wiem sprawdzałem na laptopie jest takie coś sprawdzałem na kompie w szkole a kompy nie aż takie słabe ( technikum inf ) i takie coś także sie pojawia.
Na większości komputerów z którymi miałem do czynienia ten prostokąt się lekko zacinał, im większa rozdzielczość ekranu tym bardziej, niestety nie był to jakiś mocny sprzęt.
Czyli co złazić do xp na koniec wsparcia i czekać na 4 rdzenie czy to nie od tego ? Bo ten sprzęt przecież aż taki słaby nie jest
Dorwij mnie może jutro wieczorem dokończę ustawianie ci systemu bo mogę to złagodzić zacinanie .
To już nie to samo wolałbym żeby coś działało dobrze fabrycznie a nie zeby trzeba było kombinować ;/
Kazdy system trza skalibrować pod pc np wyłacz usluge bufor wdruku to spowania system a ty nie masz drukarki :).
Hej,
A w karcie graficznej nie masz ustawione, by przy wyświetlaniu pulpitu działała na najniższych taktowaniach? Generalnie jak mój GeForce w lapie ma najniższe taktowania to okienko też delikatnie się spóźnia za kursorem. Oczywiście im mniejsza prędkość, tym płynniejszy ruch zaraz za kursorem. Oczywiście nie dotyczy to folderów - tutaj zawsze jest OK.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Fakt karta działa taktowanie gpu 100 taktowanie pamieci 150 ale jak odznaczyłem funkcję Włącz funkcje graphics overdrive to dalej zegary są zaniżone bo powinno być 800 1000
Hej,
Spróbuj pomaksymalizować i minimalizować okna tak, by grafika przeskoczyła na wyższe taktowania i wtedy sprawdź, czy nadal są zacinki. Ewentualnie odpal program GPU-Z - domyślnie przy starcie zwiększa on taktowanie karty do wartości maksymalnych i wtedy sprawdź zwolnienia. Jakiś postęp?
Pozdrawiam,
Dimatheus
to tak odznaczyłem tą opcje resnołem kompa jednak taktowanie się nie zwiększyło jednak jeżeli włączyłem przeglądarke taktowanie wskoczyło na dobre tory i leciało swoim taktowaniem i w tedy miodzio ale niestety normalnie dalej są zaniżone taktowania ;/ a w gpu z jak włączyłem taktowanie nie wzrosło o.O
Czyli wygląda na to że masz za niskie taktowanie w tybie 2D.
Samo włączenie GPU-Z nie zwiększa taktowania.
Z lokalizacji
%LocalAppData%\ATI\ACE\
wrzuć plik profilu Profiles.xml na http://sendfile.pl/
Zmieniłem zegar GPU na 150 i pamięci na 300
Pobierz plik http://sendfile.pl/77849/Profiles.xml i podmień (np. w trybie awaryjnym lub wyłącz procesy CCC.exe i MOM.exe), uruchom ponownie komputer.
a innym sposobem nie da rady ? bo odznaczyłem tą opcję i tak samo
Z czym masz problem?
Podmień plik Profiles.xml (najlepiej w trybie awaryjnym, bo wtedy nie starują procesy które blokują plik).
– Dodane 21.10.2013 (Pn) 15:04 –
Może trzeba będzie poeksperymentować z taktowaniem GPU/Mem
ok ściągnę to później i podmienie ponieważ zaraz wychodzę jak podmienie to w ccc powinno być już właściwe taktowanie ?
CCC trzyma ustawienia w pliku Profiles.xml
Nie wiem czy to taktowanie będzie wystarczające (trzeba sprawdzić).
podmieniłem w trybie awaryjnym jednak nadal pracuje z taktowaniem 100 150
nie mam już tego programu nie będe znowu syfił bo po ostatnim czyszczenie i optymalizowaniu robiłem formata na nowo.