Mam problem z połączeniem Karty TP-LINK 450 Wireless N Dual Band (TL-WDN4800) która zamontowałem po tym jak wcześniejsza karta gubiła sygnał routera ARRIS TG862 (dostawca internetu VECTRA) który jest ok 8m od komputera stacjonarnego. Rzecz w tym że mimo pełnego zasięgu karta nie może połączyć się z routerem, dodam że laptop który posiadam łączy się bez problemu z siecią. Dziwne jest w tym że jak włączę w komórce sygnał wi-fi komputer bez problemu się z nią łączy natomiast nie chce z routerem ARRIS TG862. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Jak to Win7:
Otwórz Centrum sieci i udostępniania -> Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi -> wybierasz swoją sieć i usuwasz.
Później normalnie łączysz się z siecią, podajesz hasło i powinno pomóc.
Tak wykrywa sieć wpisuje hasło i netu nie ma System Win 7. Dodam że jak utworzę sieć na komórce to łączy się z siecia na komórce bez problemu z tego wynika że karta jest poprawnie zainstalowana.
Tak zgadza się laptop łączy się z siecią natomiast komputer łączy się z komórką czyli po obu stronach jest wszystko wporządku problem jest miedzy Komputerem a routerem. No teraz po jakims czasie strony się ładują ale bardzo bardzo wolno przy łączu 100mb/s przed chwilą udało mi się zrobić speedtest.net do predkość nie przekracza 5mb/s i niektóre stronu jak włacze to ciągle się ładują
Kanał został zmieniony wczoraj, i obiajwy były takie same jak teraz ładuje stronę ale bardzo długo, odległośc nie ma nic do rzeczy bo laptop mam w tym samym pokoju i łaczy się bez problemu. 3 krotnie zrobiłem speedtest na różnych serwerach co jest dziwne wysyła pakiety z prędkością ok 5-6mb/s a pobiera 10-11mb/s ale i tak to bardzo mało przy łączu 100mb/s z tym że to i tak nie tłumaczy dlaczego strony www cały czas się ładują a niektóre wogóle nie mogą się załadować Kabla nie chcę przeciagać przez salon korytarz i pokój nie po to kupiłem mocniejszą kartę aby teraz przeciągać kabel tym bardziej że Laptop pracuje normalnie z siecia w tym samym pomieszczeniu
Laptop postawiłem doslownie w tym samym miejscu co PC więc tu przeszkody nie mają nic do rzeczy bo są te same, jeśli chodzi o sprzęt w PC jest lepszy no i wydawało mis ię że karta też tym bardziej że ma wsparcie poprzez anteny, gdzie laptop nie ma a mimo to net w laptopie działa bez zarzutu
Moim zdanie to nie to, chyba że 5 punktów dostępowych to już dużo :). Ale dzięki za sugestie. Puki co udało mi się połączyć z Routerem ale żadna strona nie chce się załadować i nie wiem dlaczego