Cała prawda o Neostradzie - Wyraź swoją Opinię

Ogólnie to jestem zadowolony ze swojej Neostrady,mam prędkość 256kb/s i ściąga mi z prędkością 32kb/s mi to w zupełności wystarcza. Czasem w weekendy wieczorem odłączają mi Neo,ale mi to nie przeszkadza :wink: .

Pozdro :slight_smile:

miałam Neo 128 od marca 2oo5, teraz siedze na 256 (skorzystałam z promocji), wszystko jest ok - biorąc pod uwagę transfer 327 z jakies promocji zostało i mi nie zmienili :smiley: połączenia są dobre i nie przeszkadza mi aplikacja dostępowa TP, mam ją od samego poczatku, jedynym minusem jak dla mnie to jest słaba aktualizacja pobranych danych, a co do infolini to nie miałam jeszcze żadnych problemów - ogólnie polecam

Wszystko zależy od tego, jakie opcje ma się pod ręką.

W ofertach businesowych i edukacyjnych nie ma żadnych limitów.

Sam mam przyjemność rozkoszować się łączem 6 mega bez limitów (oczywiście w pracy)

No ale rozwiązanie dla szkół i biznesu wygląda niestety troszkę inaczej niż dla szarych użytkowników neo :frowning:

Ja ci powiem z głowy na Ubuntu już z 10 razy instalowalem ;]

No i co z tego, tez instalowalem, ale ja się pytam jego :?

I jak dla mnie odpowedz padła trafna w infolini, skoro ktoś z TP, opisał tą procedurę na stronie ( Chociaż tutaj tez moze się wydawać dziwne , bo jak mamy sprawdzić jak to zrobić , skoro nie mamy internetu) to powinna ona być wykorzystana. A wrazie kiedy się poprosi o podyktowanie, sądze ze to zrobią.

Korzystam z neo okolo 3-4 lata i Polecam. Ostatnio byla awaria bo piorun walnol w centrale ale na drugi dzien zostalo naprawione

A ja lubie moje Neo :mrgreen: Raz nie miałem neta przez 1 dzień - jak sie później okazało karta sieciowa mi sie wysunęła z wejścia. Limity są, ale nie jest źle.

Ja mam już neo prawie dwa lata (najpierw 128, potem 256 i teraz 512 :mrgreen:) na początku kiedy korzystałem z oprogramowania neo (:zly:) to były problemy i to często (rozłączanie się itp.), ale od kiedy skonfigurowałem połaczenie w windowsie (połączenia sieciowe) problemy występują bardzo rzadko.

Nawet jeżeli dalej występowały by problemy, to nie zamienił bym jej na nic innego :stuck_out_tongue: dlaczego? ponieważ kablówka oferuje internet tylko na osiedlach, a jeszcze jeden dostawca, jest gorszy od tp :mrgreen:.

PS, a co do limitów, to pobieram miesięcznie ok. 5 GB więc 10 mam na zapas :smiley:

Neostrada to wielka kicha! Nie dość że droga to jeszcze czasem nie mogę się połączyć :confused: Mam ją od grudnia (umowa 12 m-cy) i tylko czekam aż umowa wygasnie bo zmieniam neostrade na jakiś przyzwoity internet. Np. Chello :mrgreen:

Ludzie którzy chwalą sobie neostrade widocznie nie posiadali nigdy innego neta i z tego powodu chwalą neostrade, bo nie porownuja ja do innych.

Wg mnie to ocena dla neo to 3/10

W moim przypadku się mylisz i nie amsz racji.

Mój poprzedni usługodawac zwiaj sobie za granice, nic nie komu nie powiedział, a kase bral.

Wiesz wole mieć neo 512 za 56 zł niż internet radiowy 256 pobierania, 32 wysyłania za 48.80.

Poza tym to jak chodzi neo zależy od centrali.

ja mam 512 umowe na rok i place ok.112!! :o :o :o

pc108 jest nowa promocja.

Przy podpisaniu umowy na 3 lata przez pierwszy rok płacisz 28zł. a przez kolejne dwa lata 56 zł.

Przy podpisaniu umowy na dwa lata płacisz przez pierwszy rok 33zł. przez drugi 66zł. (z VAT).

A opcja na rok i na czas nieokreślony ma kolosolane ceny :evil:

Według mnie neostrada nie jest taka zła. Jak ktoś już wspomniał jakość usługi jest bardzo dobra(nie zdarzyło mi sie, żebym nie miał dostepu do internetu z winy TP), no ale cóz. niestety wysoka cena i limity nieco odstraszają.

256 kb/s czy 256 kB/s? bo to jednak duża różnica

Może powiedz nam, z czego to wywnioskowałeś?

256kb/s

a wysyłanie 32kb/s

Tak mam tą promocję, neostrada chodzi mi pod Windowsem, Ubuntu i SuSE. Nie narzekam.

Ja ogólnie do Neo nie mam nic :slight_smile: Raz miałem taką sytuację, że jak kładłem panele w przedpokoju to musiałem odłączyć kabel od sieci. Podłączyłem go i net nie działał, wziąłem do kumpla mój router (kto wie, może zbieg okoliczności i popsół sie akurat w tym samym momęcie) który jednak u niego działał, on przyniósł swój do mnie i jego nie działał, więc to była wina linii. Zadzwoniłem na Błękitną Linię :slight_smile: tam bardzo miły głos kobiety przyjął moją sprawę i zostałem poproszony o zadzwonienie pod inny nr w celu zgłoszenia usterki. Zadzwoniłem, zgłoszenie zostało przyjęte, po 2 dniach przyjechało 2 monterów z własnym laptopem i modemem. Podłączyli sie pod moją sieć po czym stwierdzili “zgadza się, nie działa”. Zeszli do tej wtyczki którą odłączyłem, popatrzyli na nią, odłączyli, podłączyli jeszcze raz (tak samo jak była wcześniej :shock: ), potem jeden z nich gdzieś zadzwonił i po chwili namysłu stwierdził “źle podłączona była wtyczka” :shock:

Kolejną taka sprawą było ostatnio moje przekroczenie limitu przy neo 512. Zadzwoniłem na Błękitną Linię z zapytaniem “kiedy limit zostanie odnowiony”, pani w słuchawce powiedziała mi, że musi się zapytać koleżanki, jak sie zapytała okazało sie, że koleżanka musi zadzwonić gdzieś dalej bo nie ma pojęcia. Poczekałem sobie ok 10min słuchają muzyki w tel. po czym zostałem poinformowany, że “limity odnawiają sie z 1 dniem miesiąca rozliczeniowego”. Jak dla mnie to chyba każdy pracujący w tej infolinii powinien wiedzieć takie coś.

Ogólnie poza tymi 2 przypadkami to nie narzekam na neo, nie mam z nią jakiś większych problemów. Zrywania połączenia też nie zauważylem może dlatego, że mam router a w nim autoconnect ale jak wcześniej miałem modem sagema i aplikacje TP to też nie zdarzały sie takie przypadki.

Neo+ jak dla mnie na + :slight_smile:

Mam neo 512 na 2 lata od roku

Płącę 89 zł :confused: :frowning: +***###***@@ !!

Transfer mam troche wyższy niż powinien być 6-8 kb

Nie musze się użera z Adminami Lanów o odblokowanie portów

Internet mam zawsze (narazie w ciągu tego roku z NEO nie działał 2 razy przez 2-3h - wina niewiem

Siedze sobie w necie. Nagle się rozłącza. W Autoconnect (jeszcze windowsa używałem) wyskoczył błąd 721. Dioda od synchro się świeci.

Dzwonie na 0800102102

Mówie co i jak. Każą odłaczyć modem , spróbowac się połączyć bez modemu itp. W końcu podyktowali mi numer zgłoszenia i jakby nie działało do rana ( była 23) to dzwonić

Ale rano ( 3:00 ) działało

Ja mam Neo 512 i rok temu podpisałem umowę na 2 lata. Teraz płacę 96zł \ miesiąc. I moje pytanie brzmi: Czy da się coś zrobić by mimo trwania mojej umowy skorzystać z nowych promocji w Neo i czy mógłbym np. promocyjnie przejść na Neostradę 1024 podczas trwania mojej umowy i ile za tą akcję zapłacę, jakie będą moje miesięczne wydatki ?? Bo teraz są nowe promocje a ja ciągle płacę 96zł :/. A co do Neo i moich problemów z tym związanych to kilka razy podczas mojej 2 letniej karieryz Neo zdarzyło się, że ukradli mi kable telefoniczne ( cała dzielnica nie miała fołna i Neo ). Ale ustaerka była usuwana do 8 godzin od wystąpienia.

Jeżeli potym zabiegu sieć ruszyła to raczej niebyła wina Neo a JEDYNIE TWOJA :twisted:

Mam neostrade od dwóch lat, i działa bez zająknięcia. Tylko TP daje raczej kiepskawy sprzęt w postaci modów i np. Liveboxa, ale da się przeżyć. Podstawowa jednak sprawa to NIEKORZYSTANIE z oprogramowania dołączonego przez TP.