Chcesz kupić smartfon? Koniecznie napisz tutaj

Witam…przeglądając Allegro trafiłem na taką aukcję:

Typowy chińczyk, poza obecnym androidem nie będzie już wsparcia pod względem oprogramowania, serwis pewno w CHRL, ekran z opisu wynika z zaledwie 262-tys kolorów - to b. mało, po aparacie nie spodziewałbym się zbyt wiele mimo dużej ilości pikseli, mała ilość pamięci flash - wgranie większych gierek typu GTA SA, NFS most wanted czy programów nie będzie możliwe, specyfikacja bez szczegółów - jaka wersja bluetooth, czy aparat nagrywa w FHD itd. Plusem jest dużo pamięci RAM i rdzenie cortex, a nie media-tek czy podobne jak w wielu telefonach z tej półki cenowej. Wyświetlacza nie spodziewałbym się zbyt dobrego. Mam porównanie goclevera z niby IPS z np. wyświetlaczem galaxy tab2/3 - ekran istotnie inny pod względem zakresu barw, oczywiście na minus w GoClever. Jeśli już musisz wybierać z chińczyków to możesz zaryzykować, choć polecam dopłacić do bardziej sprawdzonych modeli, choćby Ace 3 LTE.

Przepraszam Moderatora za nieużywanie polskich znaków :wink: już edytuję.

Witam serdecznie.

Jestem dziewczyną, mam 16 lat więc proszę nie używać jakichś tematów dla zielonych bo aż tak się nie znam :wink:

co ważne

-Żeby się nie zacinał - płynność działania!

-żeby bateria była dobra

mam proponowany core lte.

Który wybrać?

samsung galaxy core lte

samsung galaxy ace 3

pomocyradeon5 , na forum używamy polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) - wyedytować swój post. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem posta do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Witam. Obecnie posiadam telefon Samsung Galaxy S Advance…planuję zmienić na nowszy ze względu na aparat i trochę większy ekran. Moje wymagania:

Cena - max.500zł

Ekran - od 4.3 do 5 cali

Pamięć wbudowana - min.8 GB

Pamięć ram - min. 1 GB

Aparat - 8 Mpx tylni i przedni 2 Mpx

Procesor - 1,2 GHz

Bateria - 2000 mAh

Rozdzielczość ekranu - min. 800x400 ale większa mile widziana :slight_smile:

To chyba tyle…gdyby ktoś znał telefon z tymi wymaganiami w podanej kwocie to czekam na info. Dzięki i pozdrawiam :slight_smile:

Cześć.

Idealnym wyborem w twoim przypadku będzie Samsung Galaxy S2.

Pozdrawiam. :slight_smile:

Myślałem o Samsungu Galaxy S2 ale trochę już ma latek telefon i nie wiem czy nie brać czegoś nowszego.

a może galaxy core lte? jedyne co się nie rozni to tym, że cena jest inna i ma aparat 5 a nie 8 i przedni też troszkę mniej. bateria 2100 w tym przypadku, ja kupuję ten telefon.

Sęk w tym że w Samsungu Advance mam właśnie 5 Mpx i średnio zadowolony jestem z tego aparatu.

Nie sugeruj się tylko megapixelami, liczy się również optyka. Pogoogluj za jakimiś testami poszczególnych telefonów i porównuj przykładowe zdjęcia w nich zamieszczone.

a no właśnie liczy się tez co innego :slight_smile: mi na aparacie akurat nie zależy.  u mnie w sony ericssonie który był zakupiony w 2008 roku zdjęcia są  super, a jest 2 mpx. zdecydowałam, że biorę albo ace 3 lte, albo core lte. ace ma lepszy procesor i baterię 1800, a core lte ma troche gorszy i baterie 2100 mah. czy czas pracy baterii bardzo bedzie sie roznil, wie ktos? ja sie nie znam za bardzo. wlasnie przez ta baterie chce kupic core lte. 

Przeglądałem Allegro i trafiłem na takie telefony…widać że chińszczyzna ale mają niezłą zawartość:

Jiayu to jedna z tych marek, które kojarzę. Nie kupuj z tej aukcji - albo kup drożej od oficjalnego polskiego dystrybutora, albo sam sprowadź z Chin. Z pośrednikami są same problemy.

Poszukuję smartphona gdzieś w przedziale do 500 może 600 zł

parametry

Aparat od 5 w zwyż miliona pikseli

rozdzielczopsć powyżej 1000x700

Procesor co najmniej dwurdzeniowy, może byc cztero

Ram co najmniej 1 Gb

Android w wersji 4.0 w zwyż

Proszę o wasze propozycje i opinie

Może GoClever insignia 5. Telefonik nie bez wad, możesz poczytać opinie ale w cenie do 600zł ma szanse spełnić twoje wymagania.

Motorola Moto G, Xiaomi Red Rice / 1S. W tej cenie najlepsze telefony

Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu

Zobacz na Galaxy S3 LTE. Koniecznie wersja LTE, ponieważ posiada 2 GB RAM (zwykła S3 posiada 1 GB RAM).

Pamięć niewiele daje, ten model technologicznie odstaje od nowoczesniejszych modeli, już nawet niektóre modele chińskiej myśli technicznej mają wydajniejsze grafikę niż S3. Do tego wersja lte jest rzadko u nas spotykana i wykastrowana z dwóch rdzeni.

Bardziej rozglądałbym się za s4 na aukcji czy LG Swift g. Ewentualnie nexus 4.

Poszukałem trochę po forach i S3 podobno zaczyna zamulać po 2 miesiacach użytkowania, dlatego jego nie wezmę, nie wiem jak w nowszych wersjach(chodzi o S4) . LG Swift G jakoś nie przemawia do mnie, natomiast Nexus 4 jest to coś czego powinienem szukać, w swojej kategorii cenowej ma najlepsze parametry jakości obrazu i wyposarzenia.

A co myślicie o Nokia Lumia 920 lub LG G2?