Witam…przeglądając Allegro trafiłem na taką aukcję:
Typowy chińczyk, poza obecnym androidem nie będzie już wsparcia pod względem oprogramowania, serwis pewno w CHRL, ekran z opisu wynika z zaledwie 262-tys kolorów - to b. mało, po aparacie nie spodziewałbym się zbyt wiele mimo dużej ilości pikseli, mała ilość pamięci flash - wgranie większych gierek typu GTA SA, NFS most wanted czy programów nie będzie możliwe, specyfikacja bez szczegółów - jaka wersja bluetooth, czy aparat nagrywa w FHD itd. Plusem jest dużo pamięci RAM i rdzenie cortex, a nie media-tek czy podobne jak w wielu telefonach z tej półki cenowej. Wyświetlacza nie spodziewałbym się zbyt dobrego. Mam porównanie goclevera z niby IPS z np. wyświetlaczem galaxy tab2/3 - ekran istotnie inny pod względem zakresu barw, oczywiście na minus w GoClever. Jeśli już musisz wybierać z chińczyków to możesz zaryzykować, choć polecam dopłacić do bardziej sprawdzonych modeli, choćby Ace 3 LTE.
Przepraszam Moderatora za nieużywanie polskich znaków już edytuję.
Witam serdecznie.
Jestem dziewczyną, mam 16 lat więc proszę nie używać jakichś tematów dla zielonych bo aż tak się nie znam
co ważne
-Żeby się nie zacinał - płynność działania!
-żeby bateria była dobra
mam proponowany core lte.
Który wybrać?
samsung galaxy core lte
samsung galaxy ace 3
pomocyradeon5 , na forum używamy polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) - wyedytować swój post. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem posta do kosza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Witam. Obecnie posiadam telefon Samsung Galaxy S Advance…planuję zmienić na nowszy ze względu na aparat i trochę większy ekran. Moje wymagania:
Cena - max.500zł
Ekran - od 4.3 do 5 cali
Pamięć wbudowana - min.8 GB
Pamięć ram - min. 1 GB
Aparat - 8 Mpx tylni i przedni 2 Mpx
Procesor - 1,2 GHz
Bateria - 2000 mAh
Rozdzielczość ekranu - min. 800x400 ale większa mile widziana
To chyba tyle…gdyby ktoś znał telefon z tymi wymaganiami w podanej kwocie to czekam na info. Dzięki i pozdrawiam
Cześć.
Idealnym wyborem w twoim przypadku będzie Samsung Galaxy S2.
Pozdrawiam.
Myślałem o Samsungu Galaxy S2 ale trochę już ma latek telefon i nie wiem czy nie brać czegoś nowszego.
a może galaxy core lte? jedyne co się nie rozni to tym, że cena jest inna i ma aparat 5 a nie 8 i przedni też troszkę mniej. bateria 2100 w tym przypadku, ja kupuję ten telefon.
Sęk w tym że w Samsungu Advance mam właśnie 5 Mpx i średnio zadowolony jestem z tego aparatu.
Nie sugeruj się tylko megapixelami, liczy się również optyka. Pogoogluj za jakimiś testami poszczególnych telefonów i porównuj przykładowe zdjęcia w nich zamieszczone.
a no właśnie liczy się tez co innego mi na aparacie akurat nie zależy. u mnie w sony ericssonie który był zakupiony w 2008 roku zdjęcia są super, a jest 2 mpx. zdecydowałam, że biorę albo ace 3 lte, albo core lte. ace ma lepszy procesor i baterię 1800, a core lte ma troche gorszy i baterie 2100 mah. czy czas pracy baterii bardzo bedzie sie roznil, wie ktos? ja sie nie znam za bardzo. wlasnie przez ta baterie chce kupic core lte.
Przeglądałem Allegro i trafiłem na takie telefony…widać że chińszczyzna ale mają niezłą zawartość:
Jiayu to jedna z tych marek, które kojarzę. Nie kupuj z tej aukcji - albo kup drożej od oficjalnego polskiego dystrybutora, albo sam sprowadź z Chin. Z pośrednikami są same problemy.
Poszukuję smartphona gdzieś w przedziale do 500 może 600 zł
parametry
Aparat od 5 w zwyż miliona pikseli
rozdzielczopsć powyżej 1000x700
Procesor co najmniej dwurdzeniowy, może byc cztero
Ram co najmniej 1 Gb
Android w wersji 4.0 w zwyż
Proszę o wasze propozycje i opinie
Może GoClever insignia 5. Telefonik nie bez wad, możesz poczytać opinie ale w cenie do 600zł ma szanse spełnić twoje wymagania.
Motorola Moto G, Xiaomi Red Rice / 1S. W tej cenie najlepsze telefony
Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu
Zobacz na Galaxy S3 LTE. Koniecznie wersja LTE, ponieważ posiada 2 GB RAM (zwykła S3 posiada 1 GB RAM).
Pamięć niewiele daje, ten model technologicznie odstaje od nowoczesniejszych modeli, już nawet niektóre modele chińskiej myśli technicznej mają wydajniejsze grafikę niż S3. Do tego wersja lte jest rzadko u nas spotykana i wykastrowana z dwóch rdzeni.
Bardziej rozglądałbym się za s4 na aukcji czy LG Swift g. Ewentualnie nexus 4.
Poszukałem trochę po forach i S3 podobno zaczyna zamulać po 2 miesiacach użytkowania, dlatego jego nie wezmę, nie wiem jak w nowszych wersjach(chodzi o S4) . LG Swift G jakoś nie przemawia do mnie, natomiast Nexus 4 jest to coś czego powinienem szukać, w swojej kategorii cenowej ma najlepsze parametry jakości obrazu i wyposarzenia.
A co myślicie o Nokia Lumia 920 lub LG G2?