Co sądzicie o tej myszce?

Dzięki, dzięki a słuchawki byś też jakieś fajne polecił, bo też planuje wymianę?

To nie kwestia reklamy tak naprawdę wcale nie tak łatwo zdobyć tą informację. A czy reklam nie polega by każdy to wiedział? Wydaje mi się iż nie jest to kwestia ,że ktoś za to zapłacił.

1 polubienie

Jeżeli pytasz o słuchawki do gierek to tu zapraszam do wątku :wink: -> Wybór headseta... Steelseries czy genesis?

1 polubienie

W takim razie czekam.

1 polubienie

Na co oczekujesz?

1 polubienie

Na linki z takimi informacjami, że profesjonalni gracze przesiadają się na logitecha bo są lepsze.

1 polubienie

Pierwszy lepszy gracz https://www.twitch.tv/innocenttt

Ale nie będę szukać teraz fragmentów ze streamów w których to mówili. Lubię czasami je pooglądać i stąd wiem.

1 polubienie

Ale wiesz, jeśli ma umowę z logitechem to musi tak mówić :smiley:. Poza tym to kiepskie źródło - link do profilu twitch.

1 polubienie

Dlaczego jest to kiepskie źródło? U niego tą informację widać jak na dłoni ale u innych jest dosyć trudno znaleźć. Zresztą zauważ ,że sponsorzy są wypisani wyżej i tam logitech nie ma

1 polubienie

Podaj cenę, chwyt czy jakieś inne preferencje, za chwilę będę miał chwilkę to może coś Ci podsunę.

1 polubienie

Mam ją kilka miesięcy. Złego słowa o niej powiedzieć nie moge. Zazwyczaj jechałem na myszkach za ok. 100-150 zł. Teraz to jest czysta przyjemność. Precyzyjny sensor, nie ma problemów z akceleracją, interpolacją itp. Myszka przy szybszych ruchach “nie gubi się” . Wg mnie lepsza od polecanej wszędzie G502 od Logitecha, ale to może też bardziej subiektywna ocena.

Pierwsze na co trzeba zwracać uwagę przed zakupem to użyty sensor i jakość materiałów - to akurat wyczytasz z testów i recenzji. Później dobrze jest sobie myszkę “pomacać” w sklepie czy dobrze leży w dłoni, czy nie jest za mała, za duża lub dodatkowe przyciski są w wygodnych dla nas miejscach. Takie aspekty jak głębokość kliknięcia, odbicie klawiszy, hałas, czułość rolki to subiektywne oceny każdego kupującego. Jeżeli mamy do czynienia z dobrym sensorem to takie coś jak czułość ruchu ustawimy sobie bez problemu pod siebie, niezależnie od myszki.

1 polubienie

Cholercia, sugerować się zawodowymi graczami, że “ta myszka musi być dobra bo nią gra”, to tak samo jak sugerować się, że konkretny olej samochodowy/opony/paliwo/cokolwiek jest dobre, bo ten rajdowiec ich używa (a nawet nie tylko używa, ale ma logo na samochodzie). :wink: Czysty marketing. A to, co jest lepsze, to udowodnią tylko niezależne testy, najlepiej porównawcze.

1 polubienie

Ani trochę się nie zgdzę testy porównawcze wcale nie oddają wszystkiego np. Wygody uchwytu nie oddają testy. A do tego nie wierzę w teorię ,że wszyscy profesjonalni gracze przerzucili się na logitecha bez powodu. Testy porównawcze w myszkach nie wiele oddają tak naprawdę.

1 polubienie

No to logiczne, że chwyt i wrażenia czuciowe to kwestia bardzo subiektywna i osobista. Ja np. mam bardzo małe dłonie i za nic nie lubię gamingowych myszek. :wink:

1 polubienie

No tak ale pewne myszki zapewniają ogólnie wygodny chwyt i na pewno jeśli większości osób pasuje to jest większe prawdopodobieństwo ,że i mi będzie pasować. Ja np. kupiłem właśnie w taki sposób i jestem mega zadowolony

1 polubienie

No widzisz - u mnie pewnie by to się nie sprawdziło akurat, bo wiem, że nie mam dłoni jak większość. :wink: Jak mówię - osobiste i subiektywne.

1 polubienie

Akurat opony mają znaczenie, tak samo paliwo. Różne opony jak i paliwa mają różne składniki dodatkowe czy zastosowane proporcje, a rajdowcy używają konkretnych, bo do tego robi się odpowiednie testy no i dochodzi do tego jeszcze samochód jakim jeżdżą. Potem jest to już w sumie tylko wybór sponsora, który to dostarczy. Bardziej by to miało sens gdybyś porównał to do fotela i jego ustawienia, bo dla jednego wygodnym będzie fotel rajdowy odchylony do tyłu, as dla innego zwykły niemal pod kątem 90 stopni.

Dlatego kupując myszkę powinno się patrzyć najpierw głównie na zastosowany sensor, bo pozostałe czynniki jak kształt myszki i działanie przycisków to subiektywny wybór pod konkretny chwyt, gry i potrzeby.

Zaproponowana przeze mnie myszka podobno nie nadaje się wg powyższego testu do FPS. Ja gram głównie w FPS i dla mnie jest to miód, cud i orzeszki.

1 polubienie

Emmm…mi bardziej chodzi np. o reklamy Hołowczyca z olejami i paliwem Orlena czy gigantyczne i wszędzie obecne bandy Mobil 1 na wyścigach Formuły 1 (a przynajmniej były…). :wink: I nie powiem - sam tankuję tylko na Orlenie (bo źle mieszać różne paliwa, a Orlen jest wszędzie), zaś właśnie lada dzień mam zamiar zmienić olej może na Mobil 1. Chodzi mi o sugerowanie się tym, że “O! Hołek poleca Orlena! Na pewno jest dobry!”. Przecież to na nic…

1 polubienie

Sam już nie wiem… chyba po prostu wezmę tego Rivala 600 i przetestuje tylko takie pytanie- Czy te rivaly 600,100 110 itd. różnią się czymś poza wyglądem? Najwyżej jak mi się nie spodoba to zwrócę i wtedy spytam doradzisz mi i taką kupię :wink: Na razie tak jak mówię kupię tego Rivala 600 jak będzie za duża i się nie będzie praktycznie niczym różnić od takiego 110/100 to kupię taki i znowu test i historia się powtarza… Myszka to już chyba oklepany temat na ten moment dla mnie. Co innego jest ze słuchawkami już nie wiem sam jakie kupić Dimatheus doradził mi żeby kupić takie (w innym temacie) : https://www.x-kom.pl/p/222526-sluchawki-przewodowe-hyperx-cloud-ii-headset-czerwone.html Dość warte uwagi? Czy może inne jak nie to co sądzisz o jakiś ze steelseries tylko takie do 400 zł?

Lordek Ale kwest subiektywnych nikt nie sprawdzi , dlatego ja wolę kierować się zdaniem profesjonalnych graczy niż jakiegoś recenzenta który pewnie w fpsy przegrał parę godzin. A na tej myszce to pewnie nawet w minutach można liczyć. A dzisiaj logitechy mają absolutnie bardzo dobre sensory tylko teraz kwestia budżetu.

Co do słuchawek to co na tych słuchawkach będziesz robił?

1 polubienie