Co sądzicie o tej myszce?

Nie wiedzą co tracą, kupują po prostu popularne i znane, aby było że są na topie że sprzętem :wink:
Steelseries nie szukaj na siłę, minęły czasy gdy w swojej kategorii cenowej byli niemal bezkonkurencyjny, x-kom ma kilka modeli ale nie wybrałem żadnego z nich bo uważam że będą gorsze od tych

Tak napisałeś, że niewiele z tego rozumiem ale mogę Ci zagwarantować że wiem jak działają reklamy. Mogę też Ci zagwarantować, że firmy typu Logitech są w stanie zapłacić profesjonalnemu graczowi takie kwoty, których przeciętny obywatel nie zarobi przez klika lat żeby zagrali chociażby na jednym popularnym turnieju lanowym ich myszką :slight_smile:

A co sądzicie o myszce Cyclone Ravcore ? Czy to dobra myszka do codziennego użytku ? - czy jest lepsza od Rival 600 czy gorsza ? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? Czy warto ją kupić czy też nie ? https://www.ravcore.com/produkty/cyclone/
Czy sensor w tej myszce jest dobry ?

Sorka, za małe wbicie w temat, ale ktoś tu wspominał o słuchawkach i wydaje mi się że to ważny fakt do ogłoszenia. Integra przy słuchawkach, np, arctic powoduje gorszą jakość dźwięku niż zewnętrzna karta dźwiękowa, dlatego jak chcecie kupić lepsze słuchawki, to nie zdziwcie się jak na zintegrowanej karcie dźwiękowej będzie szarpanie dźwięku czy inne zakłócenia przy większej głośności.
Kiedyś przy zakupie płyty to olałem a potem musiałem się ratować kartą na usb, wiem prowizorka ale i tak daje lepiej niż integra.

1 polubienie

@hyouka
Wiem, że może to głupie pytanie, ale czy jak kupię lepszą kartę dźwiękową to jakość dźwięku będzie lepsza; będzie głośniej wszystko chodziło w systemie grach itd.?

Zależy od tego jaką masz integrę w płycie, jak to zwykły relatek to różnica będzie ale kwestia tego jakie słuchawki zakupisz w tanich różnicy nie będzie. U siebie miałem ten problem że jak podgłaszałem powyżej połowy zaczęło szarpać muzykę jak na pchełkach za dychę, czytałem posty na sieci i wyszło że to wina integry bo jest słabej jakości, dałem zewnętrzna na usb - też bez cudów i różnica ogromna, szarpania znikły. Ale jak już pisałem zależy co masz na płycie plus jakie słuchawki, ale w budżetówkach to zwykle szału nie ma.

1 polubienie

No nie wiem czy opłaca mi się wymieniać jedni piszą, że mam już dość dobre a drudzy żeby takie i takie kupić to już chyba zostawię. Tak mam zintegrowaną Realtek, a jaką kartę proponujesz?
Ogólnie składałem kompa na nowo niedawno i tylko dyski zostały stare.

Najprościej kupić słuchawki, podpiąć jak będzie szarpanie to masz powód by kupić zewnętrzną, zawsze warto to przetestować choćby u kolegi czy na telefonie jak tam nie szarpie to masz dowód, tak prościej i taniej w razie czego.

1 polubienie

Ummm…jeżeli ma płytę nowszą niż 3-4 letnia, która nie kosztowała mniej jak 150-200 zł, to ta integra Realteka, która tam siedzi, w zupełności wystarczy do gamingowych słuchawek za 200-300 zł. :slight_smile: W kwestii odstępu sygnału od szumu, przenoszonych częstotliwości - integra nie jest wiele gorsza niż przeciętne karty dźwiękowe. Najsłabszym punktem jest z reguły brak wzmacniacza słuchawkowego, dlatego zaś wiele słuchawek o impedancji większej niż 32-60 Om, może zwyczajnie nie grać w pełni swoich możliwości, dźwięk może być nieco zamulony bądź właśnie - powodować małe zniekształcenia, na najwyższych wartościach głośności.

1 polubienie

Płyta nowa a tutaj ona, więc będę musiał coś dokupować czy jak?

W zupełności wystarczy. :wink: Każde HyperX Cloudy czy jakieś SteelSeriesy zagrają na tym dobrze. Owszem, przy zakupie jakiegoś fajnego wzmacniacza słuchawkowego, np. FiiO E10k, słuchawki dostałyby kopa, dźwięk byłby nieco taki…lżejszy, i bardziej krystaliczny, jednak do gierek? W zupełności wystarczy integra. Nie masz zamiaru nałogowo słuchać muzyki z plików FLAC. :slight_smile: (bo i do tego takie słuchawki się nie nadają)

1 polubienie

Nie.
Tylko trochę teraz mam dylemat czy w końcu kupić muzyczne czy gamingowe (no bo jak mówiłem zawsze chciałem jakieś steelseries na głowę założyć, bo z tego co inni mówią to są dobre). Ale to i tak zakup nie szybciej niż za pół roku, bo chciałem kupić jakiś monitor i już planowałem jakiś za 1200 kupić a ten mi jak z nieba spadł https://www.x-kom.pl/p/435742-monitor-led-24-269-aoc-c24g1-curved-czarny.html to trochę pieniążków zaoszczędzę i kupię szybciej te słuchawki… tylko jakie od steelseries takie do mojej karty będą dobre z tego co wiem takie jak pisałeś za 200-300 zł powinno wszystko być okej a z takimi też nie powinno być problemu?
Znaczy tutaj dam 2 takie co znalazłem na szybko i chyba są okej, prawda? Tylko jakieś różnie są, bo ja nie widzę oprócz ceny :smiley: Ale mogłem coś przeoczyć jakbyś mógł to zerknij chomik325 z góry dzięki. Fajnie by było jakbyś wytypował czym się różnią i które bardziej opłaca mi się kupić jak mają to samo to chyba te tańsze a i takie ostatnie pytanie… Czy w każdych z tych słuchawkach będzie można ustawić dźwięk 2.0 czy jest jedynie ten 7.1, bo tak piszę przy obu modelach.
Linki https://www.x-kom.pl/p/338181-sluchawki-przewodowe-steelseries-arctis-5-czarne.html | https://www.x-kom.pl/p/338179-sluchawki-przewodowe-steelseries-arctis-3-czarne.html

Nie napalaj się na SteelSeries, bo na swoje ceny normalne są po prostu przeciętne. Osobiście posiadam te SS Arctis 3, ale dlatego, że dorwałem je w promocji za 200 zł. W normalnej cenie bym ich nie kupił, a wziąłbym CloudX. Mają dwie pary nauszników - skórzane i welurowe, także dobierasz sobie takie, w jakich Ci wygodniej. Ja osobiście nienawidzę skórzanych, bo w takie dni jak dziś byłoby po prostu nie do wysiedzenia w nich. :wink: Moje Arctis 3 są z milutkiego i delikatnego materiału, a i tak po godzinie gry już mi ciepło. Arctis 5 to “trójeczka” z dodatkowymi bajerami, także już w ogóle pieniądze w błoto (z tego co kojarzę logo na nauszniakch się świeci + są na USB, a nie na minijack?).
Ja ich używam jednak tylko i wyłącznie do gier. Do muzyki mam AKG. I z góry mówię - nie ma słuchawek idealnych. Jak chcesz do gierek, to weź po prostu gamingowe, a kiedyś kup sobie jakieś nawet Superluxy za ~150 zł, i będą lepsze do muzyki, niż to co Ci zaoferują jakiekolwiek gamingowe.

7.1 to bajer, te słuchawki są stereo. :wink: Ja nawet nie wiem jak aktywować ten tryb 7.1 w swoich Arctisach. Niby mam ten soft od SteelSeries, niby włączam ten “Virtual sound 7.1”, ale żadnej różnicy nie czuję.

1 polubienie

Skoczix i tak się skończy na tym, że jak zwykle Ci najlepiej doradzę :wink:

1 polubienie

Noo - ja bym Cloud Alpha nigdy nie wziął. :wink: Jak napisałem wyżej, z prostego powodu - skórzane nauszniki. To jest jakaś pomyłka, aby pakować taki materiał do słuchawek, w których w domyśle powinno się spędzać po kilka godzin bez przerwy. Tylko welurki bądź inny, oddychający materiał.
Chociaż niby Alphy są po prostu lepsze - lepiej grają + mają lepszy mikrofon, od CloudX, jednak to słuchawki do gier. Nie muszą być tak bajeczne.

1 polubienie

No prawda z monitorem już tak było :smiley:

Masz tego AOCa zakrzywionego? jak się sprawuje?

1 polubienie

Jeszcze nie… jestem dość leniwy i jeszcze nie wystawiłem tych starych podzespołów jak je sprzedam to wtedy dopiero kupię ten monitor i Ci napiszę na pw jak się sprawuję.
A chłopaki powiecie mi które słuchawki wg was lepsze.
Te co mam czyli : Razer Kraken Pro czy steelseries arctis 3?

Kraken ale lepsze te co ja wrzuciłem :slight_smile:

1 polubienie

Ale lepsze parametry czy jak? Co do tych co podałeś to raczej nie chciałbym skórzanych mógłbyś zarzucić jakieś inne :slight_smile: ?
Najlepiej jakieś do 300 zł i żeby nie były skórzane.