Co się stało z wyglądem tego forum?

Kto jak kto, ale Ty w tej kwestii moim zdaniem wypowiadać się nie powinieneś.

Nie posiadasz awatara więc pod tym względem forumowego życia innym nie ułatwiasz - pomyślałeś o tym?

Nuuuudna ta dyskusja o wyższości lewych awatarów nad prawymi i odwrotnie…

Nie macie większych zmartwień? :ziew:

Na nowym forum lepiej, że nie mam avatara bo nicki pod nimi takie male, że nie można wyłapac od razu kto co pisał.

Poprawiony

Nie było mnie troszkę i co sie porobiło :expressionless: Avatara na lewo proszę :slight_smile: , reszta może zostać bez zmian :wink:

CobraStyle mógłbyś jeszcze raz napisać tego posta (tym razem po polsku) bo nic z tego nie rozumiem :?

mnie się nie podoba, ponieważ:

• wolno się wczytują strony

• ogólnie muli przegladarke

• mało przzejrzysta szata graficzna

• okno odpowiedzi jest na nastepnej stronie co daje brak mozliwości kilkakrotnego cytowania wypowiedzi

• no i ciężko znaleźć uzytkownika w dziale Uzytkownicy

Jednym słowem TRAGEDIA

Potwierdzam wszystkie zarzuty kolegi, forum ma być szybkie i przejrzyste a nie bajeranckie i pstrokate [-X

O matko! Nie było mnie tu trochę a amatorzy-plastycy tego forum znowu zaczęli swe “szaleństwa”. Początkowo myślałem, że otworzyłem nie tą stronę co trzeba :slight_smile: Po co ta zmiana wyglądu? Z nowym wyglądem forum jest nieprzejrzyste, panuje swoisty chaos artystyczny. Tamto forum było zrobione prosto i poręcznie. Ludzie, którzy byli tam zalogowani od kilku lat niemal instynktownie wiedzieli jak się po nim poruszać. A teraz? Po tej zmianie wizerunku forum wręcz odstrasza :frowning:

Nie zauważacie przede wszystkim zmiany silnika forum, jego wersji? :x

A wygląd? Większość tzw. krzykaczy i speców od bicia piany się przyzwyczai, jednak mimo to możliwe że będzie parę innych skórek w czasie późniejszym, jak wspominano.

Generalnie, po prostu nie przywykliście do phpBB3.

Pozdrawiam.

nie przesadzaj, uwazam ze wyglad tez jest wazny (nie najwazniejszy ale mimo wszystko wazny) a pierwsza wersja nowego forum razila po oczach (aktualne szarosci sa jak dla mnie ok )

Ok. Tyle po prostu, że ludzie patrzą często przede wszystkim tylko na wygląd :frowning:

boczi , nie wszyscy.

Ja odebrałem nowe forum: Dobre.

Nie lepsze, nie gorsze…

Liczy się sama zawartość :wink:

Kolorystycznie, podoba mi się bardziej niż poprzednia wersja, ale ciekawi mnie jak to wygląda od strony technicznej. Czy zajmuje mniej miejsca na serwerze, czy jest bardziej przyjazne dla administracji/moderacji? itp.

Co do awatarów z prawej strony, wg mnie to dobry pomysł bo treść wiadomości jest ważniejsza a przecież zwykle ludzie czytają od lewej do prawej :slight_smile:

Apropos, część ludzi daje znać jak im coś nie pasuje, a siedzą cicho gdy wszystko gra, więc wyniki tego głosowania mogą nie odzwierciedlać rzeczywistości :!:

Na litość boską to nie dziewczyna tylko forum :stuck_out_tongue:

A prawda jest taka, że w przyapdku źle wyglądającego forum user może je olać, bo będzie dla niego “niewygodne”. No ale co to was obchodzi skoro macie już taką społeczność ;]

Jak dla mnie nowa kolorystyka i rozmieszczenie “przycisków” przypomina jeden wielki chaos. Tatmo było proste, przejrzyste i instynktowne i nieco szybciej się ładowało. Jak zmiana to na lepsze, a nie gorsze…

Przesadzasz :roll:

Tamto było proste przede wszystkim dlatego, że byłeś do niego przyzwyczajony.

Do tego też się przyzwyczaisz - wierz mi.

BTW

Skoro udało Ci się napisać posta to chyba nie jest tak źle.

Inni też piszą i jakoś nie widzę żeby masowo uciekali z nowego forum…

A że Polak lubi ponarzekać na wszystko wokół… cóż - taka już nasza natura :roll:

:ziew:

Gorsze, nie gorsze - kwestia gustu. Jak dla mnie jest estetyczne jednak… naprawdę mało czytelne. A panel z informacjami o użytkowniku po prawej strony to zły pomysł, gdyż czytamy od strony lewej do prawej, a więc odruchowo pierw nasz wzrok leci na stronę lewą. No i po tych zmianach działa znacznie “ciężej” i “wolniej”. Ogólnie jednak zmiana na plus. :slight_smile:

.

Nowy user bez problemu opanuje forum. A dlaczego - zaraz wyjaśnię.

Stary user, który naprawdę jest “zżyty” z forum, zajmie sie jego treścią, a nie rozmieszczeniem obrazków i kolorem guziczków.

Trochę to niesprawiedliwe, bo dotychczasowe działania redakcji (polowania, darmowe programy, zlot, nowe forum, ciagle przygotowywane nowy vortal i dwa inne serwisy itd.) świadczą, że jednak redakcji na nas zależy.

A teraz wyjaśnię, dlaczego nowy user powinien sie odnaleźć bez problemu. Otóż wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Stare forum było niezmieniane praktycznie od lat i faktycznie zrobiło się “instynktowne”. Nowe forum to nie tylko nowa skórka, to całkiem nowy układ. Każda zmiana (zwłaszcza tak duża) na poczatku jest takim małym szokiem i wymaga przyzwyczajenia. Z czasem układ strony i rozmieszczenie elementów też sie opatrzą. Nowy user jest nieskazony tym “opatrzeniem” ze starym forum, dlatego nie sprawi mu az tak wielkiego problemu nowe. Tak swoją drogą juz widzę te komentarze, jakby redakcja za 3 lata postanowiła, że jednak wraca do starej wersji :stuck_out_tongue: . Ale byłoby krzyku, że awatary po lewej, że to i tamto jest inne.

Ciekawa sprawą jest, że ludzie, którzy bez problemu zasuwają w szalone sieciowe strzelaniny, potrafią w FIFA-ie zrobić z piłką wszystko, opanowują skomplikowane programy graficzne, tworzą własną muzykę, jednocześnie narzekają, że mają problem z obrazkiem po prawej stronie i z innym kształtem przycisku na forum.

Moim zdaniem (i nie tylko moim, widać po ankiecie) to nie było dobre posuniecie. Wiem, że phpBB3 ma bardzo dużo opcji, bardzo ciekawych rozwiązań ale jednak starsze było lepsze. To tak jakby jeździć Jeep’em po lasach a zmienić samochód na najnowszego Mercedesa, ale co z tego że Merc ma wyposażenie full skoro nie będzie jeździł po lasach! Może dodajcie kilka skinów to każdy wybierze sobie dla siebie najodpowiedniejszego i może to będzie lepiej wyglądało. ale na razie stwierdzam starsze było lepsze~! :expressionless:

Po dłuższym użytkowaniu i zmianach kolorystycznych uważam, że forum jest bardzo przejrzyste. Na początku było ciężko, ale teraz łatwo się doczytać. Oczywiście po wcześniejszym wyłączeniu opcji pokazywania podpisów, bo z nimi nie da się niczego odczytać…

Jak na tą chwilę- po tych poprawkach jest to najładniesze forum z jakim się spotkałem :slight_smile:

Ludzie ja nie wiem co wy chcecie od tego forum ? Mi się bardzo podoba z początku może i było trochę ciężko się przestawić ale po pewnym czasie wszystko się już przyjęło i jest to dla mnie bardzo ładne przejrzyste i wygodne w użytkowaniu forum.

Bardzo dobra robota.

Aha chciałbym zaznaczyć że na forum jestem od 3 lat. Więc trochę czasu jestem i jak ja się mogłem przystosować i polubić nowy wygląd forum to chyba większość z Was nie powinna mieć z tym problemu :slight_smile:

Pozdrawiam

Wyniki ankiety mówią wszystko , forum według mnie jest dużo mniej przejrzyste niż poprzednio , ciekawe czy ludzie , którzy są za to odpowiedzialni coś z tym z zrobią … ? Bardzo w to wątpię .

Szkoda. W linkach poniżej można zobaczyć jak powinno wyglądać forum :!:

*********************8

*******************************8

EDIT

Reklamę proszę sobie darować

Sdar