Ja czytałem zupełnie coś innego. Pisałem już że kiedyś odrzucili grę, która świetnie działała ale odrzucili ją bo wyświetlała napis na planszy 'press space" i kazali to poprawić.
Ogólnie czytałem, że gra która uzyska koncesje od Sony ma spełniać wysoką jakość techniczną.
A podobno npc nie wychodzą sami z pojazdów
Wychodzą tylko z pojazdów, które są do góry kołami
Jeśli używasz np. GOG’a to tak, reszta pójdzie z automatu
Brum, brum:
Coś puste to miasto.
Nagrywane na playstation
Podczas jazdy, nie zlicza przechodniów.
Oj nie nie kolego, Tylko PC Master Race
Ta obłędna jakość najnowszej produkcji którą można zobaczyć na filmiku 426x240 pikseli, z bitrate 302kb/s
Co?
Podczas jazdy gra nie generuje aż takiej ilości przechodniów na chodnikach. Jak zwolnisz będzie ich więcej, a jak wysiądziesz z auta i zaczniesz iść po mieście to się zaczną respawnować.
Taką zagrywkę przyjęli by nie nadwyrężać procesora.
Ale u ciebie nie ma ich wcale. Ja mam problem z jazda po mieście bo mi cały czas włażą pod koła
@anon67650823 CP ma zdecydowanie ładniejsza i bardziej szczegółowa oprawę, No ale to chyba normalne bo dzieli te gry ładnych kilka lat.
Porównanie na 6-letniej karcie graficznej gry sprzed 7 lat i wypuszczonej teraz? Ciężko oczekiwać że różnice będą kolosalne, lepsze byłoby porównanie na współczesnym sprzęcie, żeby rzeczywiście pokazać na co pozwala dany silnik graficzny
Może dlatego że większość nagrania mam z autostrady
Przekonali mnie - biorę:
Uważaj nie daj się nabrać od razu widać ze to nie cyberpunk Liczba przechodniów i samochodów jest za duża
Gdzie to czytałeś? To bzdura. Gra nie rzadko dostaje zielone światło od MS czy Sony tylko na podstawie faktu, że się uruchamia i pozwala na uruchomienie rozgrywki. Deweloperowi zaś daje się czas na ogarnięcie patcha do gry, który najpóźniej ma wyjść w dniu premiery.
Zezwolenie daje się wiele tygodni jak nie miesięcy przed oficjalną premierą na podstawie dema, które wędruje do MS czy Sony.
To nie pierwszy przypadek gdy gra wylatuje z PS Store. Bywały gorsze gry od CP, które na premierę i nawet wiele miesięcy później były w opłakanym stanie, a ze sklepu nie wylatywały. Problem z CP jest taki, że ta gra była wyczekiwana przez miliony i wyszło, no nie za bardzo. Taki Fallout 76 zasypany bugami na premierę ze sklepu nie wyleciał, a to była wtedy porażka roku.
Z generowaniem przechodniów to w ogóle dziwna sprawa. W centrum miasta raz potrafi być ich zatrzęsienie, a raz jakby nagle populacja zmniejszyła się przynajmniej o połowę. To samo jest w apartamentowcu. Raz wręcz potykasz się o przechodniów, a raz jest tam pusto. Pory dnia te same. Co więcej zauważyłem, że najmniej przechodniów jest zaraz po uruchomieniu gry. Może faktycznie dopiero z czasem generuje się ich większa ilość jak ponownie odwiedzamy lokację.