fastman92 Szczerze, z tego, co piszesz, to masz beznadziejnie. Ja właściwie cieszę się z tego co mamy na zajęciach informatycznych, tylko to logo mnie tak śmieszy.
A ja nie mam teraz w 3 klasie gimnazjum w ogóle informatyki…
Ale niedługo to się zmieni, bo po gimolu idę do technikum o profilu informatycznym
Obecnie skończyliśmy Painta Na nast. lekcji sprawdzian z podstaw informatyki (budowa komputera, definicje systemu operacyjnego, programu itp.).
kl. II gimnazjum
Żeby u mnie zrobili sprawdzian z części komputera ;s
Komputer dla połowy klasy służy jako gg i groono ( Bleee )
Nie lubię gdy informatyki uczy np. zastępca dyrektora który o tym nie ma pojęcia .
A ja uczę się obsługi Accesa i jestem w I kl. gim.
Chodzę już do 1 liceum i jesteśmy w takim można nazwać “okresie rozruchowym”- czyli wszystko powtórzone (Paint też, ale w 15 min. , a nie 2 miesiące :lol: ), teraz bawimy się DOS-em (wierszem poleceń w XP). Zresztą wiemy, że 1 klasa będzie “lekką klasą”, w drugiej będzie programowanie (chociaż już teraz zapisałem się na kurs programowania u tego nauczyciela)- no a zna się na rzeczy- jego uczniowie są laureatami ogólnopolskich konkursów- w planach jest też Corel, Total Commander, Office 2007 :lol: i wiele innych. Myślę, że ciekawie się zapowiada. Najlepsze było na lekcji organizacyjnej- dowiedzieliśmy się choćby, że nauczyciel sądzi, że każdy Windows to nakładka na DOS-a, tylko MS się do tego nie przyznaje. :lol:
HAH XD
dobry ten nauczyciel :lol:
bo to prawda… xD
ja przez 2 lata w liceum miałem office’a w 3 nie było infy ;p chodziłem do klasy humanistycznej ;p
Ja jestem w 3 gim i mam podstawy HTMLa.
Technikum informatyczne [Klasa Pierwsza]
Systemy operacyjne [narazie jechaliśmy na dosie, teraz na nakładce Norton Commander]
Urządzenia techniki komputerowej [ogólnie przerobiliśmy historie komputera, opis każdego urządzenia wejścia/wyjścia, teraz mamy jakieś pojęcia do nauczenia związane z tym przedmiotem, no i zamiana na systemy liczbowe np. Dziesiętny na bin, bin na hex itp.]
Oprogramowanie biurowe [word, excel itp]
Technologia informacyjna [tu ogólnie wszystko, sieci komputerowe, word, itp takie duperele bo mamy z jakąś głupią “nauczycielką” która jest na zastępstwie a jej główny przedmiot to Chemia/biologia :o]
Pamiętam, że jak chodziłem do 6kl podstawówki to stały plan wyglądał mniej więcej tak:
-
Rysowanie w Paincie
-
Pisanie w Wordzie
-
Robienie tabelek na Excelu
-
Patrz punkt 1
Wysyłanie i odbieranie e-maili w Outlook Express
Olcia , ale która klasa?
Na informatyce się niczego nie uczę :twisted:
Teraz mam technologię informacyjną a czego się uczymy(słowo uczymy xD lol) Raz nauczyciel przyjdzie na ostatnie 5 minut żeby sprawdzić obecność albo wcale nie przyjdzie na lekcji i stoimy na korytarzu. Ahhh te liceum profil Ekonomiczno-Administracyjny
Łukasz14 , IIgim a co??
teraz jadę NA PWRPNT (powerpoint
a ja w 1 gim na razie miałem kopiowanie plików, rysowanie w paincie i robienie screenshota
a wszystko to w Łodzi
Hah co ja tu czytam, my mamy konkretną nauczycielke w 1 gim robiliśmy troche w paincie, etc mieliśmy slae ze złomami.
Teraz w 2 gim robimy exela, worda, sieci przerabialiśmy uczestniczymy w rużnych konkursach. Za niedlugo programowanie, a pod koniec roku troche algorytmy i to lubie ;D ale praca w exelu robi się troche żmudna.
Olcia , bo dziwię się jaki to “wysoki” poziom nauczania jest :]