Czego Się uczycie na informatyce

u mnie jest pracowni 15xMac

@topic

u mnie excel, word i paint - podstawy (gimnazjum)

I tak u mnie bywał:

:arrow: Word

:arrow: Excel

:arrow: PP

:arrow: Quake 4 :lol: (Hack sieci i gra gdzieś rzucona przez poprzedni rocznik)

:arrow: IE&FF

:arrow: No i obowiązkowo NOTATNIK ;-D

A my w tym roku nie mamy informatyki :frowning: Za rok będzie i podobno ma być coś lepszego niż Paint i Word przerabiany w podstawówce!

I jeszcze my informatyki nie mieliśmy w pierwszym semestrze bo nam zrobili Wychowanie Do Życia W Rodzinie

Witam wszystkich!

Ja informatyki już niestety nie mam ale z tego co pamiętam to uczyliśmy się worda, power pointa, painta :shock: i zajęcia w stylu kto mi to przepisze ma 5.

daniel.xp ja tam wychowanie do życia w rodzinie wspominam z uśmiechem na twarzy, ale dużo zależy też od nauczyciela.

dopiero będziecie mieli (jak na informatyke pójdziecie)

bo tak same podstawy podstaw są …

najlepszą lekcje w gimnazjum to miałem jak mieliśmy html’a (choć ja i tak przez weszytkie lekcje się obijałem)

Hehe ja chodze do 1 gim i uczymy sie na excelu liczyć xD

A co do htmla to my jeszcze nie mieliśmy a ja wszystko umiem, to się domyślam co będę robił na tych lekcjach xD 8)

No cóż. Nie wiem co o tym sądzić- I klasa liceum

:arrow: Na początku roku przeliczanie systemów liczbowych, liczenie cyfr kontrolnych w kodach paskowych, znajomość rodzajów kodów paskowych i obliczanie daty urodzenia na podstawie PESEL-u :lol:

:arrow: Później była obsługa Windows, ale wszystko bardzo szybko (Paint, Wordpad i pozostałe klasyki)

:arrow: Później wiersz poleceń Windows

:arrow: Ostatnio był Derive (Jakiś program do algebry). :stuck_out_tongue:

:arrow: Teraz będzie pakiet Office 2007 :stuck_out_tongue:

W drugiej klasie ma być programowanie

Teraz jednak są zajęcia dodatkowe, a na nich programowanie w Delphi. :slight_smile:

II LO:

od mniej więcej pół roku na okrągło tłuczemy w Counter-Strike’a razem z sorem :smiley:

Technik informatyk.

> programowanie w “Magiczne bloczki” i “Turbo pascal”

> Dos, windows, linux

> wszystko co związane z biurówka

> wszystko co związane z TI.

> podzespoły i sieci komputerowe itp…

sk91 , na którym roku jesteś? Pablo55 , ja miałem Jave na 6 na ostatnim roku technikum (napisać program na telefon z dźwiękiem i obrazkami).

1 klasa LO:

Word

Excel :expressionless:

Acess

Ja teraz w 1LO jestem. Matematyczno Informatyczny profil.

jak na razie omówiliśmy WORDA, GIMPA, właśnie skończyliśmy HTML (Chociaż nie nazwał był tego nauka HTML a raczej pokazaniem co to HTML)w i teraz zaczynamy EXCEL a potem ACCES.

w 2 klasie maja być bazy danych cały czas a pod koniec 2 klasy PASCAL. Ale nasz Profesor się zastanawia nad zmianą na Visual Basic lub nawet C++ (tylko ze sam zna ledwo podstawy pascala).

1 klasa technikum, jak na razie to word, excel i gimp -.-

Można wiedzieć, jakiego technikum?

2 klasa LO:

Word

Excel :expressionless:

Acess

Delphi

poza tym nić a mój zakres był dużo dalej niż profesora infy :),

infe z całego roku przerobiłem w 2 miesiące profesor nie nie nadążał za mną :smiley:

1kl tech-inf:

SOISK: ostatnio interface windows, dostosowywanie folderów (ikony, miniatury, itp), udostępnianie i trochę tego było, dużo by wymieniać.

Oprogramowanie biurowe: Word (dostałem 6 piątkę hehe)

Programowanie: Turbo pascal

technologia: systemy liczbowe ( o dziwo wcześniej to było na programowaniu :D)

Narazie mam tylko tyle przedmiotów. Reszta dojdzie albo na II sem, albo w 2kl.

Trudno wszystkim dogodzić. Przypuszczam, że są w Twojej klasie też tacy dla których to co się robi na lekcjach, to już za dużo. :slight_smile:

Kpc21 , technikum informatyczne :wink:

Algorytmy i programowanie w logo