master of disaster , jaka szkoła i klasa? :>
2gima
2 Gim:
-
Paint
-
Word
-
Logo (prosty obrazek na 6 :P)
I prawdopodobnie PowerPoint w 3 klasie
To jest program nauczania dla wszystkich, nie dla entuzjastów i o ile wg mnie coś takiego w gimnazjum jest dobre… to już informatyka w liceum powinna móc jednolicie zakładać znajomość materiału z gimnazjum i być jednak tym krokiem do przodu…
W klasach ogólnych to jest technologia informacyjna, nie informatyka. Nie wiem czy ktoś widział humanistę, który umie programować.
To jest dobre na podstawówkę. A w gimnazjum powinny być już bardziej rozszerzone informacje.
teraz jestem w VI klasie. przyszła taka poje**** baba że szok. jest wychowawczynią, sama niewiele umie a gdy coś proponuje bo wiem o co chodzi to mnie olewa przy okazji uczy matmy napisałem kartkówke na 6pkt/12 pkt to mi jedynke wstawiła
żal.pl
Dobrze że to już VI klasa, zaraz będzie inna.
Paint, Office, Windows. Nie wyniosłem z lekcji informatyki niczego konkretnego. Szkoda. Chciałbym nauczyć się programowania i tworzenia www.
matekadamczak , może miała ustaloną liczbę pkt i tyle ;]
to macie wszyscy fajnie. ja w szóstej klasie dopiero zacząłem uczyć się trochę, ale i tak przerastam mojego nauczyciela po dwu tygodniowym kursie informatyki…(nauczyciel po kursie) mój 9 letni brat wie więcej od niej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
– Dodane 31.10.2009 (So) 21:19 –
ej matekadamczak faktycznie stuknię~~. miałeś 1\2 punktów powinieneś dostać przynajmniej 3
Ostatnio mieliśmy SPR. z Hardwaeru i pisałem na 6 Teraz mamy formatowanie tekstu i tabele… zasypiam przy tym
Formatowanie tekstu w Wordzie od początku roku :x. 2 klasa gimnazjum.
1 Gimnazjum- nauka typu: co to jest komputer, co to jest myszka i do czego służy, poco jest monitor i system operacyjny.
Dokładnie, kiedyś informatyki nie uczył byle kto. Ja w technikum na informatyce miałem obsługę Worksa na Windows 95, wtedy 98 dopiero wchodził. Wysyałanie maili i tworzenie prostych stron WWW. W drugiej klasie skupiliśmy się na projektowaniu wodociągów i różnych urządzeń (z racji zawodu technik ochrony środowiska) w AutoCADzie.
Na studiach standardowo obsługa Office 2003 na Windows 98, pisanie prostych stron WWW, zajęcia jakby to nazwać, z internetu hehe. Na kolejnym roku, również z racji zawodu, projektowanie różnych urządzeń już na Windows 2000 Professional
Pozdrawiam!
Office 2003 chodzi na Windows 98? Zawsze myślałem że nie Może chodzi o Office XP (programy wchodzące w skład pakietu noszą nazwy np. Excel 2002).
Mój błąd, pomyliło mi się to był jakiś starszy w sumie to nie przypomnę sobie dokładnie Zresztą coś mi nie pasowało też ale się już w tych wersjach gubię, zwłaszcza że nie używam w ogóle ani MS Office ani OpenOffice.org, bo mi nie potrzebne hehe
Pozdrawiam!
To trochę smutne, że w szkole nie dowiem się niczego więcej o IT niż wiem obecnie… bo chyba na to się zanosi.
Niestety, jak w dzisiejszych czasach każdy może informatyki uczyć a nie jest nawet z nią związany ani nie ma doświadczenia tylko uczy tego co jest w podręczniku no to nie spodziewaj się wiele.
Trochę to moim zdaniem bez sensu, to tak jakby ludzi leczył weterynarz, w końcu też lekarz i wiedze medyczną ma ale nie jest specjalistą w leczeniu ludzi i moim zdaniem tak samo wygląda właśnie informatyka w gimnazjach, niby uczą Was nauczyciele ale w większości przypadków to nie ich specjalizacja.
Pozdrawiam!
Tak jak wcześniej wspomniano… “informatyka” jest na studiach, tak samo jak medycyna i weterynaria… wcześniej ma się do czynienia z przedmiotami dla dobra ogółu, czyli takimi przez które przebrnąć mogą też osoby których to nie interesuje w żaden sposób…