Guzik prawda, w temacie zaczęto kłamliwie twierdzić jakoby MacOSX był bardziej stabilny, sprawiający mniej kłopotu itp. a także, że programy działają szybciej i lepiej. Ludzie naczytają się potem takich bredni i kupują na kredyt sprzęt, a potem są zdziwieni, że jednak nie wszystko działa, że jednak są problemy i wcale nie jest tak stabilnie, a nawet są wirusy. Po prostu nie mam klapek na oczach, traktuję równo i sprawiedliwie wszystkie systemy i sprzęt.
Nie bardzo rozumiem dlaczego mam cokolwiek im pokazywać? Mam się doskonale, i nie widzę powodu aby tyrać dla jakiejś korporacji. Moja praca polega na pomaganiu odpłatnie ludziom, w rozwiązywaniu problemów które pojawiają się podczas ich użytkowania.
A tutaj dla przyjemności często staram się pomagać za darmo. I to niezależnie od tego jaki mają komputer i system.
Ja wcale nie hejtuje Apple. Korzystam, tak samo jak z Windows czy Linuksa.
Widzisz, ja po prostu mam styczność z ludźmi których namówiono na Apple, twierdząc, że wszystko super działa, że niema problemów, że się nie psuje itp. po czym przychodzą i płaczą prawie, jak się okazuje, że tego niema, to nie działa, to jest niewygodne, tego się nie da zmienić. Widzisz, takiej pani stomatolog np. wydawało się, że jak kupiła laptopa Apple, za kilak tysięcy to jak on może byle skanera nie obsłużyć. A kupiła go na kredyt za namową kuzyna który twierdził, że super i wszystko będzie śmigać. Po czym się okazało, że ani skaner, ani program który używa w pracy nie działa na tym.
Ja znam zalety m1, i nie twierdzę, że to jest złe, że się nie udało, albo że szmelc. Wręcz przeciwnie, uważam, że to świetny sprzęt. Doskonały wybór do sprzętu, który ma stanowić coś w rodzaju rozszerzenia iPada, który notabene, jest bezkonkurencyjnym sprzętem w wielu zastosowaniach.
Widzę natomiast, że część posiadaczy Apple, ma to samo, co osoby które mają Linuksa. Powiedź coś negatywnie, to zaraz, że hejt i jak można. Pamiętam jak Apple wypuściło poprawkę do systemu, która pozwalała na wejście na prawach administratora do sieci, BEZ WPISYWANIA HASŁA!!! , wyobrażasz sobie jakby zjechali M$ jakby coś takiego odwalił? A tutaj przeszło niemal bez zająknięcia.
Szanujmy się, i piszmy prawdę. Ja bardzo lubię niektóre rozwiązania Apple, ale jestem świadomy też i wad. Przecież to temat w którym uczciwie piszemy dlaczego ten procesor jest fajny, jakie ma wady i jakie zalety, a nie opowiadamy brednie, że jest stabilniejszy niż Windows, albo, że programy szybciej działają i stabilniej.