Hmm. Problemy z wyświetlaczem pojawiły się w pierwszych sprzedanych komputerach iMac, które zostały wyprodukowane wyłącznie w 2010 r. Przez pierwszy rok masz zapewnioną gwarancję i wymienią ci uszkodzone części od komputera. Z ludzmi z Cortlanad nie miałem do czynienia, ale raz skorzystałem z serwisu iSource i są godni polecenia. Nie musiałem kupować Apple Care Protection oraz nie przypominam sobie o żadnych naciskach, a więc przestań wymyślac bajki.
Rozumiem, że to twoja opinia wynika z własnego doświadczenia? Miałem psakudne doświadczenia związane z komputerem PC sprzedanym mi przez Vobis, ale jokoś nigdy nie wpadłem na pomysł marudzenia pod każdym newsem oraz tematem z nimi związanym. Dlatego dziwi mnie, że narzekasz na firmę Apple, chociaz nie użwasz żadnego z ich produktów.
Hmm. Nikt cię nie zmusza do korzystania z iTunes oraz Safari, a oba programy uruchomione jednoczesnie działają dość dobrze już przy 1 GB ram.
Choc ja osobiście obecnie korzystam pod Mac OS X z chrome oraz XMMS ponieważ mam pewne zprzywyczajenia.
Strata kasy. Warto zwrócić uwage, ze sam system zajmuje już 20 GB na dysku twardym po instalacji, a więc trzy razy więcej niż najnowsza wersja Mac OS X.
Dodatkowo trzeba kupić 2 GB ram, a znowu przypominam, że Mac OS X wymaga obecnie tylko 1 GB ram. Jeszcze cena systemu jest trzy razy wyższa niz w przypadku Mac OS X 10.6, który jest dostepny za 130 zł. Świetna oferta.
Więc dlaczego jest tyle profesjonalnych programów oraz książek na temat Mac OS X? Zawsze mżesz kupić Mac Pro, jeśli iMac nie jest dla ciebie wystarczający.
Odnośnie zwiększonego zaintereswoania komputerami Apple to pragnę przyponieć, że stało sie to wprowadzeniu własnej wersji systemu Unix, a więć daruj sobie teksty o obudowach.
Opowiedz nam o twoich problemach z komputerami Apple.
Komputer za ponad 2 tysiące złotych jest dla “bogatych snobów”? Nie przypominam sobie, aby pozostali producenci komputerów rozdawali PC za darmo. Ponieważ często słyszę, że ludzie po zakupie komputera z PC nie mają prawa żądać płyty z systemem oraz zwrotu pieniędzy za system, który jest zainstalowany na komputerze. Więc daruj sobie teksty o złym Apple, poniewaz konkurencja wcale nie jest lepsza.