Czy regulamin forum zależny jest od humorów moderatora?

no właśnie wątek idzie w złym kierunku przeradza się w jakąś “wojnę” słowną i odgrzewanie jakiś ran.

Proszę xulu o napisanie do asterisk PW, co dalej zobaczymy.

mam jeszcze tylko jedno pytanie -CZY ŻADEN Z MODERATORKÓW NIE WIDZI ŻE PROSIŁEM O USUNIĘCIE Z TĄD MOJEGO PROFILU !!

tomj , na forum nie ma możliwości usunięcia konta na życzenie. Jeżeli coś Ci tutaj nie pasuje, to po prostu przestań się logować.

Hehe, za “ale jaja” dostać ostrzeżenie - haha - bravo moderatorki :slight_smile:

Tu czasem jest gorzej jak na policji :stuck_out_tongue:

tomj , w swoim poście złamałeś przynajmniej kilka zasad, więc problem masz na razie z głowy, dostajesz trzecie ostrzeżenie czyli ban. Jak chcesz coś więcej, proponuję wgłębić się w Regulamin, powtórzę Ci jeszcze raz, że w takich sprawach dyskutuje się poprzez PW/email z Adminem, jednak na usunięcie konta IMHO nie masz co za bardzo liczyć. EOT

A temat zamykam - myślę że wszystko co miało być powiedziane zostało, a nawet za dużo. Uważam go za wyczerpany.

Ostrzeżenie za zwrot “ale jaja” zostało cofnięte. W przyszłości za taki zwrot ostrzeżeń na szczęście już nie będzie. :slight_smile:

Witam :slight_smile:

mam ja tez taką nadzieje , aby nie było ostrzeżeń które związane są z dniem i humorami moda :? szczerze powiedziawszy co pisałem ze odejdę z forum było prawda , dlatego ze kazdy ma swoje “ego” i kazdy "czuje " swaja racje …ja czulem swoją mimo dwukrotnego odwołania się do asteriksa -odpowiedz byla jednoznaczaczna —NIE , podziekowania dla admina za uznanie “racjii” usera .

odchodzisz po zaledwie trzyletnim stażu na forum?

…a jaki jest twój staż :?: aby oceniać innych 8)

btw . uzyskałem odpowiedz admina i wiem na czym “stoje” :wink:

Nie gorączkuj się, poza tym nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Zresztą nie widzę tu oceny, w postaci wydanej opinii. Jedynie zapytałem. :slight_smile:

Fakt faktem, niektórzy userzy oraz moderatorzy związani są z forum niemal od początku. Dołączenie do niego w 2007 roku, a w moim przypadku nawet pod koniec, to naprawdę nie jest długie z nim obcowanie.

To będzie wykonalne dopiero wówczas, gdy moderowaniem będą się zajmowały bezduszne automaty, a nie ludzie.

Nie jesteśmy sędziami, którzy zawsze muszą orzekać bezstronnie.

Żeby nie było żadnych nieporozumień - w moim przypadku działa to oczywiście tylko w jedną stronę - czasami po prostu patrzę na usera nieco łaskawszym okiem, czasami nie - czy to źle?

Nigdy nie wlepię ostrzeżenia jeśli nie będzie się ono należało, czasem jednak zamienię je na upomnienie i dam szansę poprawy.

BTW

Moja wypowiedź dotycząca złego humoru i wlepiania ostrzeżeń była w 100% przesiąknięta ironią.

Dziwię się, że nie wszyscy ją wychwycili.

Doskonale to rozumiem, bo nawet automaty i systemy się mylą .

BTW. mi się wydaje , czym mniej ironii na forum, tym lepiej dla wszystkich :wink:

Z każdej ze stron…

Szkoda, że żaden z Moderatorów lub Adminów nie odniósł się do mojego fragmentu wypowiedzi:

No cóż dzisiaj widziałem podobną sytuację, jeden z Moderatorów udziela odpowiedzi na post, a za jakiś czas następny pisze o poprawieniu tematu a na końcu trzeci usuwa do kosza z bardzo dyskusyjnego powodu.

Zresztą na tym ostatnim przykładzie widać, iż niektórzy zadadzą sobie więcej trudu aby pokazać iż problem jest dziecinnie prosty, google jest dobry na wszystko a pytający zachowuje się dzieciak mający pierwszy raz do czynienia z internetem.

Szkoda, że nikomu nie przyjdzie do głowy, że dla niektórych te tak oczywiste sprawy dla tutejszych “specjalistów IT” mogą być dla innych “czarną magią”.

Jeżeli nie chcesz pomóc w prosty sposób to chociaż nie wywyższaj się swoją “wiedzą” . Taka postawa może spotkać “specjalistów” z tej branży w innej sytuacji a wtedy oni będą sprawiać wrażenie "dzieci’ z przedszkola.

W moim wypadku nigdy to się nie zdarzyło

I na koniec :

Za spowodowane przez siebie zamieszanie przepraszam zainteresowanych.

raany, ale macie problemy - mod skasowal moj post, tragedia, ide sie powiesic… :lol:

na tym forum nie jest jeszcze tak zle - oczywiscie upominanie za brak jezyka/czcionki sa w standarcie, ale… widac latwiej wkleic :slight_smile:

gorzej, ze nie sa usuwane powtarzajace sie tematy tego samego uzytkownika w roznych dzialach - czasem wchadzac do kilku myli mi sie gdzie jestem - te same tematy, te same osoby… i pomimo monitu o zmiane tematu, zakladaja nowy, z nowym tytulem i dalej draza ten sam problem, ech… :roll:

ps. a generalnie pierwszy raz widze taka wymiane pogladow z administracja na forum (jakimkolwiek) - takie tematy sa zamykane, bo nie wnosza nic poza _troll_owaniem i wiekszym zuzyciem sliny/klawiszy 8)

clockwork ,

chyba nie przeczytałeś dokładnie całego tematu, i z tym "wieszaniem " to bym się zastanowił na drugi raz ![-o<

Widocznie jeszcze nie jesteś za bardzo obeznany z tutejszym forum :wink: dlatego ze forum sluzy rowniez do wymiany poglądów na poziomie admin-moderator.user … i odwrotnie :stuck_out_tongue:

A ja nam takie pytanie :smiley:

Czy moderator musi zawsze w swych upomnieniach cytować regulamin i uzasadniać swoje działanie jakimiś jego paragrafami ?:smiley:

Czy moderator może napisać :

" siema lioton weź popraw swojego posta bo twój podpis jest takis lewy chyba jest made by china poza tym nie linkuj w postach ruskich stron bo my tu tylko from america. No i wracając do twojego podpisu to i tak Golf jest the best bo Fiat to szajs. No to nara ziom pozdro miłego zwiedzania forum jakby co to lookaj do mnie na pw" :slight_smile:

Może, ale moderatorzy to poważni ludzie i żaden z nas nie używa takiego bełkotu.