Podałem to jako przykład tego, że pisząc że jest bezkonkurencyjny to mógł napisać, że dla niego bo dla mnie np nie jest
Idąc tym tropem, to powinien wymienić każdego z mieszkańców Ziemi, aby nie było nieporozumień
A właśnie, że nie to ty zaglądasz zbyt głęboko, a ciekawość jak to mówią pierwszy stopień do piekła
Jest dla mnie pewną nowością, że trzeba komuś specjalnie tłumaczyć, że to co ja mówię, to nie jest Jego zdanie tylko moje
Oj to ja chyba za dużo mam do czynienia z takim ludźmi
Z Linuksa korzystałem od czasów wczesnych wersji testowych Windows Vista - okolice bety, o ile dobrze pamiętam, aż do momentu pojawienia się Windows 7 w wersji RC. Wówczas na dobre wróciłem do systemów od Microsoftu i korzystam z nich do dziś.
Jeżeli chodzi o dystrybucje Linuksowe to zaczynałem jak chyba większość od Ubuntu (wówczas jeszcze przysyłanego bezpłatnie na płytach CD - ciekawe kto jeszcze o tym pamięta), Fedory, Suse, Debiana - podziekowanie dla byłego moderatora forum za genialny poradnik dla początkujących, dzięki któremu poznałem niezbędne podstawy, aż zakończyłem przygodę na Archu.
A dlaczego dziś nie używam Linuksa? Najprościej byłoby powiedzieć, że z wygody - skoro coś działa to szkoda mi czasu i chęci na jakiekolwiek zmiany.
To jest właśnie powód dla którego z Linuksa KORZYSTAM
Nie używam na co dzień jako główny system, ponieważ nie potrzebuję dwóch na jednym komputerze. Windows 10 działa u mnie stabilnie i to samo jest z większością programów, a aktualnie nie chce mi się bawić w ustawianie lub naprawianie systemu bazowego. Od tego mam Virtual Box
Już w ubuntu 18.04.1 LTS to nie trzeba w terminalu bo można ściągnąć paczkę .deb lub ze sklepu zainstalować
Mój powód nieużywania Linuxa (Karta Radeon i brak działających sterowników) niedługo przestanie być aktualny - zamówiłem GTX 1060, więc niedługo zrobię świeżą instalację Manjaro i zobaczymy jak to działa
Update: Niestety, testowane dystrybucje nie sprostały moim oczekiwaniom. Manjaro KDE w ciemnym motywie w wielu aplikachach jest nieczytelne - w oknie XKeePass, gdy KDE jest w motywie ciemnym, zarówno czcionka jak i tło aplikacji są czarne, przez co nieco ciężej odnaleźć wyszukiwany wpis. Problemów jest więcej, odkładam na później, nie mam teraz czasu z tym walczyć.
Dlaczego ? - Bo nie umiem zainstalowaC na nim Corel Draw X7
o ile mi wiadomo, to Corel Draw ma w wymaganiach jasno napisane, że wymaga Windowsa.
Zgadza się, jednak to dla mnie jeden z powodów.
Na laptopie używam Linux Mint na PC-cie Windows 10 . Nie jestem graczem i dla mnie oba systemy są dobre
A Monachium wraca do linugza, o! XD
Miałam do niedawna…Postawiłam obok Windowsa i trochę poużywałam,po jakiś czasie mi się znudziło.Żal mi…ściskał,że 60 GB nie widzę z poziomu Windows a do Linuxa nie zaglądam więc go usunęłam…
System fajny,ogólnie nie mam zastrzeżeń,jednak chyba jestem za leniwa do niego i nauki… Dodam,że to nie był pierwszy raz,gdy do niego wróciłam a i tak się pożegnaliśmy…
Linugza najlepiej podsumowuje obrazek, wrzucony przez @rafal.borawski przy okazji jednego z jego blogowych wpisów:
E-lekcje odrobiłeś?